List of articles

Highlighted
Articles and Blog posts

Highlighted list of articles and blog posts created with Edition Digital Smart Digital Publishing System. Edition Digital publishing software unifies all crucial points of effective digital publishing; creating, managing, distributing, monetising and analysing.


#articles #responsive Design #cross-platform compatibility #mobile first #gamification #online magazine

 

Čas za postanek

Sedim in gledam v oči mlademu, uspešnemu managerju. Razlaga, kako hiti v življenju, gradi posel, se izobražuje, hrepeni po tujih trgih ... in dela in dela.


Read more

ESG in (izvozna) uspešnost slovenskih podjetij v prihodnosti

Z zakonsko obvezno vključitvijo ESG načel v svoje poslovanje si lahko že sedaj zagotovite prednost pred konkurenco.


Read more

Nastja Car Kolenović: Top finalistka izbora ADMA odličnost 2023 #INTERVJU

Nastja Car Kolenović je strokovna sodelavka v upravi Kirurške klinike UKC Ljubljana.


Read more

Metka Resnik: Top finalistka izbora ADMA odličnost 2023 #INTERVJU

Metka Resnik je poslovna sekretarka v kabinetu župana Mestne občine Krško od leta 2002.


Read more

Branislava Sara Mitrović: Top finalistka izbora ADMA odličnost 2023 #INTERVJU

Branislava Sara Mitrović je direktorica projektov v družbi Mercator. Na


Read more

Mi danes, mi jutri, mi vsi skupaj

Če nisi sposoben sanjati velikih sanj, potem velikih stvari tudi ne moreš uresničiti, pravi Iztok Seljak, novi predsednik Združenja Manager.
Read more

Učinkovitost = rezultat/čas

Čas je edini in ključni vir, ki nam je vsem v zibelko položen v enaki količini: 24/7. Naša naloga je, da obrnemo čas sebi v prid.
Read more

Boštjan Podkrajšek: "Trajnost prinaša priložnosti za izboljšanje življenja"

Čaka nas svetla prihodnost, polna izzivov, če se bomo vprašali, :''kaj lahko jaz naredim za državo in ne kaj bo država naredila zame''
Read more

Naše življenje – več kot baterija za telefon

V Sloveniji imamo pogosto navado, da krivca za svoje težave iščemo drugje in ne pri sebi. Od doma nas je večina dobila težak nahrbtnik pričakovanj, ki nas vsak dan opominja, da nismo dovolj dobri.
Read more

Vodenje se začne s poslušanjem

Pogovor z Ivom Boscarolom, ustanoviteljem in dolgoletnim direktorjem ajdovskega podjetja Pipistrel in prejemnikom priznanja za življenjsko delo na področju managementa.
Read more

Mlada podjetja delajo družbo boljšo

Od ideje brez velikega poslovnega načrta preko uspešne Kickstarter kampanje do treh največjih ameriških trgovskih verig. To je podjetje Chipolo, katerega direktor in soustanovitelj je Primož Zelenšek.
Read more

Zakaj je nujno poznati digitalnega potrošnika

Svetovni splet je spremenil vedenje vseh ljudi, kar avtomatično pomeni, da je spremenil tudi potrošnika, njegovo vedenje in sam nakupni proces.
Read more

Vodikova tehnologija ni utopija, je prihodnost!

Zeleni vodik, ki se proizvaja iz OVE, kot so vetrna, sončna ali vodna energija, ima potencial za pomembno vlogo pri razogljičenju energetskega sektorja in zmanjševanju emisij toplogrednih plinov.
Read more

Bagola: Jezen sem na Zuckerberga, ker moram biti bolj zoprn starš, kot bi želel

Aljoša Bagola je eden tistih sogovornikov, ki ti dajo misliti. Da je ustvarjalna igra z besedami tista, v kateri je resnično izmojstren, je jasno takoj, ko spregovori.
Read more

Izšla je pomladna revija ADMA april 2023

ADMA april 2023
Read more

Trdoživa in trajnostna organizacija: izmerimo, da jo uresničimo

Vodenje je v sodobnih okoliščinah postalo zahtevnejše. Ne le razvoj tehnologije in hitrejši tempo sprememb, nove koordinate postavljajo tudi ljudje. Ob tem podatki kažejo na nižjo uspešnost in motiviranost slovenskih zaposlenih glede na evropsko povprečje.
Read more

7 preprostih, a učinkovitih nasvetov za premagovanje stresa na delovnem mestu

Posledice stresa na delovnem mestu lahko škodujejo vašemu duševnemu in telesnemu zdravju, kar lahko privede do izgorelosti, manjše produktivnosti in celo resnih zdravstvenih težav.
Read more

Skrivnosti uspešne podpore menedžmentu: 5 spretnosti, ki jih morate imeti za to

V tem članku se bomo poglobili v skrivnosti uspešnih asistentov in izpostavili pet najpomembnejših veščin, ki jih morate imeti za to delo.
Read more

March 2023 Digital Issue

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Supply Chain Management technology.
Read more

Gradnja harmoničnih odnosov: nasveti in dobre prakse za izboljšanje komunikacije

Uspeh vsake organizacije je odvisen od ljudi, ki v njej delajo, ustvarjanje pozitivne in produktivne kulture na delovnem mestu pa je ključnega pomena za ohranitev najboljših talentov...
Read more

Mitja Pust: "Trajnostni voditelj mora imeti vizijo, da lahko vodi k spremembam"

V pogovoru s prejemnikom subvencije Sklada za talente smo se pogovarjali o mednarodnem izobraževanju in vplivu njegovih pridobljenih izkušenj.
Read more

Nataša Hartman o trajnostni preobrazbi: "Vse se prične z nami."

S prejemnico subvencije Sklada za talente, ki je znanje izpopolnjevala na Harvard Business School, smo se pogovarjali o njeni izkušnji in pridobljenem znanju.
Read more

Naloga managerjev je tudi, da opozarjamo, podajamo mnenja in si upamo

Ljudje rajši poslušajo, verjamejo in sledijo tistim, ki se v medijih več pojavljajo in imajo močno osebno blagovno znamko, kar pozitivno vpliva tudi na ugled podjetja in povečanje prodaje.
Read more

V Ljubljano prihaja Dan družbenih omrežij

Dan družbenih omrežij Dan_d je namenjen letnemu pregledu vseh novosti za uspešno upravljanje družbenih omrežij za podjetja.
Read more

Through improvisation, we explore topics such as psychological safety, trust...

Improvisation techniques are used to develop skills such as adaptability, creativity, collaboration, empathy, listening, and decision-making in uncertain situations. These elements are essential...
Read more

S pomočjo improvizacije raziskujemo teme, kot so psihološka varnost, zaupanje...

Improvizacijske tehnike se uporabljajo za razvoj veščin, kot so sposobnost hitrega prilagajanja, ustvarjalnost, sodelovanje, empatija, poslušanje in sprejemanje odločitev v negotovih situacijah.
Read more

Špela Rojnik: "Za boljši jutri moramo prispevati v poslovnem in osebnem okolju."

Štipendistko sklada za talente, ki se izobražuje na Cambridge Insititute for Sustainability Leadership, smo povprašali o trajnostnem voditeljstvu in odgovornosti posameznika.
Read more

7 preverjenih strategij za premagovanje motečih dejavnikov in povečanje produkti

Sodobno delovno mesto je polno motečih dejavnikov, od obvestil iz družabnih omrežij, elektronske pošte in telefonskih klicev do sodelavcev, ki se ustavijo na klepetu.
Read more

5 nasvetov za izboljšanje ravnovesja med delom in življenjem ter preprečevanje i

V današnjem svetu se zlahka zgodi, da ste preobremenjeni z delom in imate občutek, da nimate dovolj časa zase. To lahko vodi v stres, izčrpanost in izgorelost.
Read more

5 preprostih načinov za izboljšanje kadrovskih procesov in njihovo večjo učinkov

Pet preprostih strategij, ki lahko pripomorejo k večji učinkovitosti kadrovskih procesov. Z njimi lahko v organizaciji prihranite čas in denar, hkrati pa svojim zaposlenim zagotovite...
Read more

8 najboljših strategij za učinkovito komuniciranje na delovnem mestu

Na delovnem mestu je komunikacija bistvenega pomena za uspeh. Ne glede na to, ali komunicirate s sodelavci, strankami ali nadrejeni Če vam je to znano, ne skrbite; obstaja način, kako se organizirati.
Read more

Karmen Pangos: »Da bi lahko vodili druge, moramo najprej znati voditi sebe«

Karmen Pangos je mentorica, poslovna trenerka visoke učinkovitosti in predavateljica, ki na svoji karierni poti navdihuje in podpira ljudi, ki želijo najti svoje potenciale ...
Read more

Z novim poglavjem upanje na uresničitev zastavljenih ciljev

ADMA ODLIČNOST 2022 - kolumna
Read more

Sveža revija ADMA za februar 2023!

Izšla je prva letošnja revija ADMA! Ste jo že prelistali?
Read more

Prehitimo vse na globalnem trgu dela

11 sklopov in 44 dobrih praks za privabljanje in ohranjanje talentov po vzoru svetovno priznanih podjetij iz različnih držav sveta
Read more

Zakaj sestanki ne delujejo

Velika večina podjetij dober del svojega casa nameni upravljanju financ, ki so skrbno nacrtovane in pod stalnim nadzorom. Denar mora biti porablien smotrno in smiselno, zato je...
Read more

Kadrovska funkcija med resničnostjo in pričakovanji

Že precej časa traja razprava o tem, kakšna naj bi bila vloga kadrovske funkcije, kako naj bi bila organizirana in strukturirana, zakaj pogosto ni vključena v strateške odločitve.
Read more

Zagotavljanje enakih možnosti v dobi umetne inteligence

Nedavne globalne, evropske in nacionalne raziskave nakazujejo vse večjo vrzel pri napredku na podrocju enakosti spolov na delovnem mestu. Epidemija COVID-19 je problematiko le Se dodatno poglobila.
Read more

Kako ustvariti delovno okolje, ki potencial zaposlenih podpira

Kakšne zaposlene si v podjetju želite? Odgovori delodajalcev so si seveda različni, ampak večinoma si delodajalci želijo zaposlene, ki so kreativni, samoiniciativni, avtonomni, motivirani, zavzeti...
Read more

Nic Vasiliu: Pomembnejši kot ure, preživete na delovnem mestu, so rezultati

Epidemija je čez noč dobesedno prisilila podjetja v nove oblike dela, četudi jim niso bila naklonjena. . Omogoča gradnjo novih organizacijskih kultur, ki bodo usmerjene v rezultate namesto v ure...
Read more

Thomas Jeppesen: Skozi igro razvijamo pet veščin, pomembnih za prihodnost dela

Si predstavljate, da se odrasli igrajo na delovnem mestu? V podjetju, ki razvija produkte, s pomočjo katerih se otroci skozi igro učijo različnih veščin, je igra zapisana v njegov DNK.
Read more

Amin Sorour: Verjamem, da se vse vrti okoli avtonomije ter fleksibilnosti

Epidemija je v ljudeh zbudila premislek o smislu dela; želijo si novih izzivov in rasti na področjih, ki jih zares veselijo.
Read more

Prenovili smo nagrade – prijavite se na izbor HR ekipa 2023!

Vabimo vas, da se prijavite na razpis za HR ekipo 2023 ali za kadrovski up leta in s tem prispevate k dvigu prepoznavnosti in ugleda kadrovske funkcije.
Read more

6 nasvetov, kako z organizacijo dela doseči večjo produktivnost

Vsem se nam je že zgodilo - na seznamu opravil imate milijon stvari, vendar je vse skupaj preobsežno in ne veste, kje začeti. Če vam je to znano, ne skrbite; obstaja način, kako se organizirati.
Read more

Rotacija delovnih mest kot del krožnega gospodarstva

Rotacija na delovnem mestu je praksa rednega prehoda vseh zaposlenih med različnimi službami. Podjetje si z rotacijo delovnih mest lahko zagotovi nižjo stopnjo fluktuacije in pomaga...
Read more

Obvezna razkritja s kadrovskega področja v okviru ESG poročanja

V zadnjih letih se je tudi v poslovnem svetu uveljavil izraz trajnost. Podjetja ga pogosto povezujejo s t.i. »zelenim« in izpostavljajo predvsem okoljski vidik trajnost. Vendar pa trajnost poleg...
Read more

V Ljubljano prihaja Dan vplivnostnega marketinga

Kdo so vplivneži, oziroma influencerji, kaj imamo od njih in kako z njihovo pomočjo graditi svoj posel?
Read more

Delovna mesta na področju blockchain tehnologije in WEB 3.0

Tudi blockchain tehnologija in WEB 3.0 prinašata novosti ter potrebo po novih delovnih mestih in kadrih, ki bodo ta mesta zasedali.
Read more

Ko iz kuhinje zadiši po boršču

Ali kako smo se v podjetju, v iskanju novih pristopov za pridobivanje deficitarnih kadrov lotili in tudi uspešno izpeljali pilotni projekt kadrovanja kvalificiranih kuharjev iz Ukrajine.
Read more

Epidemija covid kot nasedla ladja na kleči zaupanja

Epidemija covid-19 je razkrila marsikaj. V znanstveno usmerjeni srenji to obdobje sodi med znanstvene prelomnice, ko smo spoznali delo infektologov, mikrobiologov, epidemiologov, psihologov...
Read more

Naloga in priložnost kadrovske funkcije

Okrepilo se je zavedanje, da je socialna komponenta ključna za doseganje dolgoročnih rezultatov in vseobsegajočo blaginjo. Ključno vlogo v tem vidiku ima kadrovska funkcija.
Read more

Raznolikost in vključenost vplivata na talente v podjetju

Pot Nejca Jake Sekule se je začela na področju iskanja in selekcije talentov v IT-ju, saj je tako združil poznavanje IT-ja in željo po delu z ljudmi ter talenti.
Read more

Kako ustvariti delovno okolje, ki podpira potencial zaposlenih?

Kakšne zaposlene si v podjetju želite? Odgovori delodajalcev so si seveda različni, ampak večinoma si delodajalci želijo zaposlene, ki so kreativni, samoiniciativni, avtonomni, motivirani, zavzeti...
Read more

Anita Lettink: Hibridno delo je prihodnost, saj vsem ponuja več priložnosti

Mnogi delodajalci se sprašujejo, kako se bo v prihodnje razvijalo hibridno delo in kako najti ravnovesje med željami zaposlenih in potrebami podjetja.
Read more

Empatija - zlati ključ v rokah uspešnih voditeljev

Sabrina Dick, regijska kadrovska direktorica v družbi SAP, že pet let vodi ekipo desetih kadrovskih strokovnjakov, ki skrbi za več kot šest tisoč zaposlenih v 12 državah.
Read more

Trudy Lewis: Če želite obdržati zaposlene, začnite z njimi komunicirati

V Slovenijo prihaja Trudy Lewis! Na #LoveHR Summit nam bo razkrila, kako ustvariti izkušnjo zaposlenih, ki jim daje občutek pripadnosti in pomena njihove vloge za organizacijo. Preberite intervju!
Read more

»želimo, da zaposleni pokažejo sposobnosti, strast in talent«

Kako se soočajo z izzivi medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju, je spregovorila direktorica Kadrov za Novartis v Sloveniji Paulina Pazio.
Read more

Znana sta zmagovalca izbora HR&M projekt leta 2022

V četrtek, 24. novembra, so v okviru HR&M konference v Lipici izbrali najboljša HR&M projekta leta. Priznanji za najboljši HRM projekt leta sta dobili podjetij Mercator in Mikro+Polo.
Read more

Kakšno delovno izkušnjo pa vi nudite zaposlenim?

Vaše stranke poganjajo vaše podjetje. Danes se ta ista logika seli k zaposlenim, saj so oni tisti, ki ustvarjajo dobro ali slabo uporabniško izkušnjo.
Read more

Vodenje mlajših generacij: navodila za uporabo

V delovnih okoljih nikoli do sedaj ni delalo istočasno toliko različnih generacij. Če boste dobro vodili mlajše generacije, boste zagotovo bolje vodili tudi starejše.
Read more

Treba je sprejeti vse, tudi neuspehe

V mentorski vezi se tokrat pogovarjata mentoriranka Mira Moravec in mentorica Sonja Klopčič.
Read more

Je pogodba o zaposlitvi z managerjem paradoks?

V slovenskem pravnem redu nimamo zakonske definicije »managerja«. V teoriji je to poslovodna oseba, ki ima pooblastila in odgovornost, da vodi posle, a v praksi je definicija precej širša.
Read more

December 2022 Digital Issue

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Manufacturing Technology.
Read more

Gen Z: digitalni domorodci

Digitalni svet je njihov naravni svet, saj jim je ta položen v zibelko. »Prepričan sem, da bodo nosilci tega razvoja v prihodnosti,« pravi generalni direktor NIL, Beno Ceglar.
Read more

Dr. Miha Škerlavaj: Postherojsko vodenje

Izšla je knjiga Postherojsko vodenje: kontekst, proces in rezultati. Gre za slovenski prevod angleškega izvirnika. Monografija obravnava kontekst, proces in rezultate postherojskega vodenja.
Read more

Alma Čeman: »Zame dobra poslovna podpora temelji predvsem na dobri

ADMA SE PREDSTAVI
Read more

Nataša Petavs: »Čas, ki ga namenimo svoji notranji rasti, nikoli ni izgubljen«

Nataša Petavs je soustanoviteljica in strokovna vodja joga šole Pot joge v Ljubljani. Svojo učiteljsko pot je začela leta 2008 v Indiji, pridobljeno znanje tradicionalne joge pa nadgrajuje s sodobnimi
Read more

Zaključuje se vznemirljivo, presenečenj in izzivov polno leto

Hvaležna sem vsem, ki so me že nekajkrat nagovarjali, naj se udeležim izbora ADMA ODLIČNOSTI. Dolgo sem premišljevala, ali naj se prijavim …
Read more

ESG Intelligence – vaša velika konkurenčna prednost

Pomen prepoznavanja okoljskih, socialnih in upravljavskih tveganj (ESG) postaja ena izmed prioritet podjetij, ki se zavedajo, da gre za področje, ki ga ni več možno ignorirati.
Read more

Tu je praznično obarvana revija ADMA!

Izšla je še zadnja letošnja revija ADMA. Komaj čakamo, da jo prelistate!
Read more

Sporočilo v steklenici

Kolumna, ki jo je na dogodku MQ trening vodenja z managerji v javnem sektorju z udeleženci delil Dr. Tonček Kregar
Read more

Zakaj svet potrebuje trajnostne vodje?

Kaj je trajnostno vodenje in kako postanem trajnostni vodja? Kako to zgleda v praksi?
Read more

Vrednost znanja je v delitvi znanj

Tatjana Kolenc ima za seboj dolgoletne izkušnje v izvršilnih in vodstvenih vlogah v gospodarstvu. Verjame v moč povezovanja in sodelovanja, kar s strastjo prenaša na druge.
Read more

Ne klonov, želimo 150 pristnih ljudi!

Intervju s prodornim Markom Podgornikom Verdevom, direktorjem podjetja Mikro+Polo in prejemnikom nagrade Vključi.vse 2022.
Read more

Zelena transformacija glavno gonilo sprememb

Tomaž Orešič ima več kot 21 let izkušenj na področju energetike, liberalizacije energetskih trgov, distribucije, prodaje električne energije ter projektov energetske učinkovitosti.
Read more

Oslo Business Forum: 10 naukov za vodenje v negotovih razmerah

Pred kratkim je na Norveškem potekal poslovni forum, na katerem je bila razprava osredotočena na izzive, s katerimi se managerji in managerke soočajo v aktualnih razmerah.
Read more

Torkild Justesen: Zakaj svet potrebuje trajnostne voditelje?

Podnebje, okolje, zdravje, enakost spolov in izobraževanje so zgolj nekatere težave, s katerimi se soočamo. Zato potrebujemo voditelje, ki so sposobni, drzni in želijo zastaviti trajnostno usmeritev.
Read more

Supermoč človeštva je v sodelovanju

Pogovor z dr. Nikolaosom Dimitriadisom o delovanju človeških možganov in vsem, kar mora voditelj vedeti o tem
Read more

Podjetja z znanjem vidijo dlje

Agilnost ni le kultura. Je to, kar veš. To je eno od sporočil profesorja Howarda Yuja, pred leti uvrščenega na svetovno lestvico najboljših profesorjev managementa na svetu, mlajših od 40 let.
Read more

Delovna mesta in veščine za zeleni prehod

Prehod v nizkoogljično družbo zahteva razvoj zelenih veščin in zelenih delovnih mest. Podjetja morajo pri trajnostni transformaciji svojega poslovanja razmišljati tudi o tem, kakšne veščine in spretn
Read more

Kako spodbujati novo kulturo dela

Tako ustvarimo dnevno dinamiko, ki izhaja iz individualnih potreb, integriranih s potrebami lastne ekipe in potrebami strank.
Read more

Znanje kot ključna dobrina organizacije

Lahko imamo odlične ljudi, primerna orodja, toda če ni osnovnih smernic, kako znanje zajeti, deliti, nadgraditi, pravega učinka ni.
Read more

Promocija zdravja na delovnem mestu vpliva na dobro počutje zaposlenih

S pomočjo raziskovalnih vprašanj smo ugotovili, da zaposleni menijo, da promocija zdravja na delovnem mestu vpliva na dobro počutje zaposlenih, vendar menijo, da organizacija premalo skrbi zanjo.
Read more

Ambicioznost, investicije v neotipljivi kapital

Slovenija zaostaja za razvitimi državami v celotnih investicijah v neotipljivi kapital kot tudi investicijah v usposabljanje in izobraževanje
Read more

Ključ do trajnosti na delovnem mestu

Globalni trendi se usmerjajo k trajnostnim delovnim mestom in eden izmed stanj, ki pripomore k temu, je uspevanje. Kaj naj bo prvi korak za podjetje, ki želi, da zaposleni začnejo uspevati?
Read more

Potrebe na trgu dela lahko rešijo tudi seniorji

Trg je ena izmed najbolj agilnih področji na svetu. Ponuja mnogo priložnosti, tokrat se je pojavila za seniorje.
Read more

FirstClass d.o.o. in SymphonyEYC: s skupnim projektom v finale

Med finaliste izbora HR&M projekt leta 2022 sta se s skupnim projektom Uvedba in spremljanje mentorstva tehničnih strokovnjakov uvrstili tudi podjetji FirstClass d.o.o. in SymphonyEYC.
Read more

4-dnevni delovnik

V preteklih dveh letih se nobeno področje ni tako hitro preobrazilo kot način dela. Priča smo pomanj- kanju talentov na trgu dela, globalnim množičnim odpovedim in mobilnosti delovne sile.
Read more

Kako lahko kadroviki naslavljamo vrzeli

Kadrovska funkcija je seveda na prvem mestu poklicana, da odgovori in pridobi odgovor na vprašanja in rešitve za pridobivanje talentov – danes in jutri.
Read more

Vodenje podjetja je odgovornost vseh

Kako do izjemnih dosežkov podjetja s pomočjo vključujočega vodenja, vam razkrije Jorge Silva, eden izmed štirih soustanoviteljev argentinskega podjetja 10Pines.
Read more

Tudi Špica International bo nastopila na izboru HR&M projekt leta

Kako s pomočjo krepitve blagovne znamke do zavzetih in motiviranih zaposlenih vam bo na predstavitvah finalistov izbora HR&M projektov zaupala Špica International.
Read more

Mercator na izboru HR&M projekt leta predstavlja Učno prodajalno

Na izboru HR&M projekt leta bo svojo dobro prakso predstavljal tudi Mercator. Več o njihovi Učni prodajalni preberite v prispevku, ali pa se nam pridružite na predstavitvi in razglasitvi rezultatov!
Read more

Med HR&M finalisti tudi Telekom Slovenije

Telekom Slovenije se je na izboru HR&M projekt leta uvrstil med finaliste, ki se bodo potegovali za nagrade na HR&M konferenci. Razvili so orodje Vodja 360° in ga implementirani v delovni proces.
Read more

Ljubljanske mlekarne so finalist izbora HR&M projekt leta

24. novembra bomo na HR&M konferenci izbrali zmagovalce izbora HR&M projekt leta. Za zmago se potegujejo tudi Ljubljanske mlekarne s projektom Zavzetost nas vodi in povezuje.
Read more

HR&M finalist Outbrain izobražuje mlade

Predstavljamo vam drugega finalista HR&M izbora leta 2022. Podjetje Outbrain je nadgradilo pretekli projekt in razvilo Data Science Summer Internship. Preberite več o njihovi dobri praksi!
Read more

Predstavljamo HR&M finaliste! Mikro'+Polo, d.o.o.

Eden izmed letošnjih finalistov izbora HR&M konference je podjetje Mikro'+Polo, d.o.o. s projektom Krepki in zdravi. Preverite, kakšne spremembe so vpeljali in kako so vplivale na zaposlene.
Read more

Kaj vas polni, kaj vas prazni? RazSTRESite se!

Vitalna energija je sila, ki oživlja. V filozofiji joge to življenjsko energijo imenujemo prana (sanskrt). Teče po subtilnih energetskih poteh, ki so v energetskem telesu posameznika.
Read more

Eva Kalan: "Oseba, ki obvlada poslovno podporo, predvidi vse možne scenarije"

ADMA SE PREDSTAVI
Read more

Aleksander Zadel: »Ljudje, ki razloge za svojo srečo ali nesrečo vidijo v sebi..

Aleksander Zadel je eden tistih sogovornikov, ki nam s svojim tokom misli odpirajo nova spoznanja in nas pripeljejo do tega, da prevprašamo vse, kar smo do zdaj mislili, da vemo.
Read more

Trajnost: kdo in zakaj naj bi vam verjel?

Kaj pri trajnosti v resnici šteje? Bistvo je preobrazba, razkrivajo strokovnjaki in izkušnje podjetij, ki se na pot trajnosti niso podala zaradi marketinga, temveč odgovornosti.
Read more

Nič ni nemogoče. Da se!

Pogovor z dobitnikoma priznanja Manager leta 2022, predsednikom uprave NLB Blažem Brodnjakom in Sabino Sobočan, generalno direktorico družbe Varis Lendava.
Read more

Z lastništvom zaposlenih v bran sovražnemu prevzemu

Razlogov za prodajo podjetja oz. deležev v podjetju je lahko veliko. Lahko je zaznana finančna in/ali strateško zanimiva prevzemna ponudba, lahko pa tudi vzroki strateške širitve in rasti.
Read more

TOP nasveti za izjemno predstavitev

Javno nastopanje je lahko velik stres, ali pa velik užitek. Nimate veliko izkušenj z javnim nastopanjem? Želite svojo naslednjo predstavitev izpeljati vrhunsko? Za vas imamo nekaj nasvetov, kako!
Read more

Ne cena, dobavljivost bo izziv

Zelo turbulentno, volatilno in leto polno presenečenj. Če je bil do zdaj največji izziv velik in hiter skok cen surovin, posledično materialov, sedaj vse večji izziv postaja dobavljivost.
Read more

Voditelj: navdihovati ljudi in videti dlje

Kaj o obdobju sprememb in o voditeljstvu pravi Jim Hagemann Snabe, prvi mož družbe A.P. Moller – Maersk in Siemensa ter soavtor modela vodenja Dreams and Details
Read more

Etika je dobra za posel

Poslovni svet že desetletja in desetletja od voditeljev pričakuje, da se osredotočajo na eno stvar: finančne rezultate. Danes lahko rečemo, da etika in integriteta dobivata čedalje bolj vplivno vlogo.
Read more

Digitalna preobrazba se mora začeti na »vrhu«

Covid je pokazal, da so mnoge spremembe možne, četudi so prej izgledale nemogoče. Digitalizacija je čez noč omogočila nov način dela, predvsem pa bistven dvig produktivnosti in konkurenčnosti.
Read more

Trajnostna energetska prihodnost ni (več) le izbira

Če se je še lani marsikje po Evropi 'barantalo' z uradnimi letnicami izhoda iz premoga zavoljo okoljskih izzivov, je od zgodnje pomladi letošnjega leta še kako jasno, da fosilna goriva niso več opcija
Read more

Medsebojno spoštovanje je temelj vsega

Bogomir Mirko Strašek je znan po odličnem vodenju in pravi, da je v človeških odnosih, tako poslovnih kot osebnih, najbolj pomembno spoštovanje.
Read more

Izšla je ADMA za november 2022!

Čisto sveže iz tiskarne - ADMA, november 2022!
Read more

October 2022 Digital Issue

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Printing and Labelling.
Read more

Prijavljam se na razpis!

Prijavljanje na razpise, sploh če tega ne delamo vsak dan, je lahko naporno. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri prijavi na naše razpise oziroma nagrade.
Read more

Pridružite se nam na HR&M konferenci 2022

HR&M konferenca – povezujemo in razvijamo najvplivnejše HR strokovnjake, ki verjamejo, da JE mogoče. Pridružite se nam med 24. in 25. novembrom v prečudovitem okolju Lipice!
Read more

Polona Požgan: »Komunikaciji sem posvetila več kot 20 let svoje kariere«

Besede, ki jih prenaša ljudem, so njena največja strast. Njena služba je hkrati njen hobi, najlepše pri njenem delu pa je, da prinaša osebno rast tako zanjo samo kot za udeležence njenih programov.
Read more

Slavica Keršič: »Naziv ADMA odličnost leta 2022 je velik izziv«

KOLUMNA ZMAGOVALKE ADMA ODLIČNOST 2022
Read more

Jesenski natečaj za priznanje MEGA 2022

Jesenski natečaj za priznanje MEGA 2022 v okviru projekta. Vsi zmagujemo, ko sodelujemo.
Read more

Vedno večje razvojne razlike med podjetji

V letu 2021 je Združenje Manager izvedlo že četrto raziskavo o sodobnem voditeljstvu, ki raziskuje, v kateri fazi, delovni, učeči se, misleči ali ozaveščeni, se nahajajo podjetja.
Read more

Trajnostna preobrazba skozi trajnostne poslovne prostore

Kako nam pri zasledovanju trajnostnih ciljev lahko pomaga najem trajnostnih poslovnih prostorov? Takšne priložnosti nam bo kmalu nudila nova poslovna stavba, ki bo zrasla v centru Ljubljane.
Read more

Ko mentorstvo prerase v neprecenljivo prijateljstvo

Pogled na mentorski odnos mentorice mag. Simone Špilak in mentoriranke mag. Anuške Cerovšek Beltram.
Read more

Kako 'odporni' ste na zgodbe žvižgačev?

Evropske institucije že dlje časa formalno-pravno priznavajo žvižgaštvo kot pomemben mehanizem pri uveljavljanju zakonodaje. Kaj pričakovati ob sprejetju novega zakona?
Read more

Surfanje na valovih organizacijskih sprememb

Spremembe vedno zahtevajo veliko energije in uspešen rezultat nikoli ni odvisen od posameznika, temveč od premišljenega in usklajenega pristopa širše ekipe ter velike mere empatije.
Read more

Prave odločitve in dosledna dejanja

Raziskave kažejo, da so managerji bolj naklonjeni načrtovanju, odgovornost za izvajanje strategije pa pogosto raje delegirajo ali prepustijo zaposlenim na nižji organizacijski ravni.
Read more

Zbudili smo spečega Primusa

. Skupaj s PRSS smo se v Združenju Manager odločili, da ponovno obudimo priznanje Primus, ki nagrajuje komunikacijsko odličnost managerjev in managerk.
Read more

Kako uporabiti AI v lastnem podjetju?

Kje lahko tehnologije AI koristijo v podjetjih, za katere scenarije in kako se tega lotiti? In kakšne so investicije oz. tveganja pri uvajanjih prijemov AI?
Read more

Jesensko branje: Izšla je sveža revija ADMA!

Ste že prelistali čisto svež izvod revije ADMA za september?
Read more

Prepustite poslovna potovanja strokovnjakom, ne naključju

Načrtovanje poslovnih potovanj zna biti stresno. Temu se lahko izognete tako, da se obrnete na potovalno agencijo s specialisti za optimizacijo tovrstnih potovanj.
Read more

Premik od produktivnosti k blaginji za vse

Po Akcijskem načrtu za višjo rast produktivnost smo pripravili novelacijo - Akcijski načrt za večjo blaginjo, ki bo vodilo tako za odločevalce na ravni države kot podjetij.
Read more

Vabljeni na Posvet ADMA!

Posvet ADMA je edinstveno doživetje - ki izobražuje, motivira in povezuje vrhunske strokovnjake na področju podpore menedžmentu – za zvezde, ki sijete iz ozadja!
Read more

ESG načela so v tekmi neizbežna

Slovenska vodstva so od regionalnih (CEE) bolj ambiciozna, a v sami izvedbi aktivnosti za doseganje ESG (okoljskih, družbenih in upravljalskih) načel počasnejša.
Read more

Metaverse: na 'prave' ali 'meta' počitnice?

Metaverse je bolj novodobna besedna skovanka kot revolucionarna novost. Vzporedni svetovi se že danes na nek način manifestirajo skozi številne platforme, najbolj očitno na področju industrije iger.
Read more

Izzivi vodenja v hitrorastočih podjetjih

Ena od osrednjih nalog managerjev v mladih podjetjih je, da zaposlenim podamo širšo sliko aktivnosti podjetja in zakaj to počnemo. Vodje smo na ta način v nekakšni funkciji »lepila« med zaposlenimi.
Read more

Svoboda govora ali pomanjkanje jezikovne kulture?

Komunikacija, zlasti živa in v vsakdanji rabi, je najdragocenejši pokazatelj utripa skupnosti – njenih odnosov, vrednot in načina življenja. In zdi se, da je ta utrip vse bolj nemiren, razdiralen.
Read more

Skica o konstruktivnem aktivnem državljanu

Vprašanje aktivnega državljana je eno tistih, ki kar kliče po tako imenovani gostilniški debati. To je vsem nam dobro znano kričanje drug čez drugega, v katerem vsak zelo dobro utemeljuje svoj prav.
Read more

Če želim jadrati, rabim jadrnico in ekipo

Končni cilj jadrnice je začrtan v glavi kapitana, a brez usklajene ekipe bo težko prišla do cilja. Katere lastnosti potrebuje vodja danes, pa naj bo kapitan jadrnice ali predsednik uprave?
Read more

Pridružite se nam na Konferenci Edutainment 2022!

Stopite z nami prebojno in domišljeno v svet znanja, ter se med 22. in 23. septembrom udeležite Konference Edutainment 2022, ki bo potekala v prečudovitem Portorožu.
Read more

"Že na začetku smo vedeli, da je naš trg cel svet"

O preobrazbi podjetij v multinacionalki sta na MQ konferenci spregovorila Matej Košmrlj, direktor družbe NiceLabel/Loftware, in Matjaž Krč, direktor podjetja EKWB.
Read more

Osvojite naziv HR&M projekt leta!

Organizacije javnega in zasebnega sektorja vabimo, da se predstavijo širši javnosti in delijo inovativne pristope ter prakse na HR področju. Devet finalistov se bo predstavilo na HR&M konferenci!
Read more

Prijavite se na razpis za certifikat TOP investitor v izobraževanje!

K sodelovanju vabimo podjetja in organizacije, ki sistematično vlagajo v izobraževanje in usposabljanje zaposlenih.
Read more

Imamo kadrovsko managerko leta 2022!

Na Slovenskem kadrovskem kongresu Love HR Summit je zmagovalka izbora postala Mateja Tišler, direktorica upravljanja s kadri v Ljubljanskih mlekarnah.
Read more

Do uspešnega podjetja s sanjsko ekipo zaposlenih!

Poenostavite si delo v kadrovski službi. Z zamudnimi operativnimi opravili naj se ukvarja napredna tehnologija, vi se posvetite sestavljanju uspešne ekipe zadovoljnih sodelavcev in njihovemu razvoju.
Read more

June 2022 Digital Issue

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Automatic Identification and Data Capture (AIDC)/Mobile Computing.
Read more

Izšla je poletna revija ADMA - junij 2022

»Kjer koli že boste, uživajte in si vzemite čas zase.«
Read more

Kdo v Sloveniji govori o voditeljstvu?

V medijskih objavah se vse več pojavlja tema 'voditeljstvo', v zadnjih dveh letih pa tudi pojem 'trajnostno voditeljstvo', predvsem zaradi aktivnosti Združenja Manager, ugotavlja Kliping.
Read more

Slavica Keršič: TOP finalistka izbora za ADMA odličnost 2022

Znane so TOP 3 finalistke izbora za ADMA odličnost 2022! Vsako od njih smo predstavili v ADMA intervjuju.
Read more

Metoda Križanec: TOP finalistka izbora za ADMA odličnost 2022

Znane so TOP 3 finalistke izbora za ADMA odličnost 2022! Vsako od njih smo predstavili v ADMA intervjuju.
Read more

Ines Štefančič: TOP finalistka izbora za ADMA odličnost 2022

Znane so TOP 3 finalistke izbora za ADMA odličnost 2022! Vsako od njih smo predstavili v ADMA intervjuju.
Read more

Nova R&C rešitev vam pomaga upravljati tveganja po celem svetu

Kako bi v poslovne procese čim bolj preprosto, a učinkovito vpeljali avtomatizacijo in digitalne tehnologije? Najboljše rezultate dosežete s podporo ažurnih in natančnih podatkov iz celega sveta.
Read more

The top 10 best startup strategy books to read

If you’re looking to build a startup library, what are the best startup books of all time? Join us as we look at the startup strategy books you should be reading.
Read more

Kibernetska varnost je v rokah vodstva

Kako resna je nevarnost kibernetskih napadov, pove tudi to, da so v ZDA razpisali enako nagrado za informacije o vodjih združb, ki se ukvarjajo s kibernetskim kriminalom, in o teroristih.
Read more

Dialog, vključevanje, povezovanje, trajnostni principi

Trajnostni principi pomenijo, da podjetja, države, sisteme vodimo na način, da vse deležnike – od okolja, družbenega okolja, zaposlenih, do lastnikov – obravnavamo enakopravno in da so v ravnovesju.
Read more

Brigita Langerholc: »V svetu vrhunskega športa ni časa in prostora za ranljivost

Brigita Langerholc je kariero vrhunske športnice zamenjala za materinstvo in nato za samostojno poslovno pot. Na tej poti se je srečala tudi z depresijo, danes pa o temnih časih rada govori na glas ..
Read more

Pomlad je tu! Končno.

Kako se veselim pomladi! Saj veste, ko so dnevi daljši, ko sonce sije, ko se narava prebuja ... Da, ravno to smo potrebovali, a ne?
Read more

ADMA SE PREDSTAVI: Metka Resnik

Dobra poslovna podpora pomeni predvsem veliko čustvene inteligence in potrpežljivosti.
Read more

Vdihnite pomlad! Tu je aprilska revija ADMA!

Pozor! Izšla je čisto sveža revija ADMA za april 2022. Ste jo že prelistali?
Read more

Velika odpoved: kako biti dober šef v slabih časih

Nepredvidljivost poslovnega okolja, rekordno visoka stopnja nezaupanja in porast negativnih čustev med ljudmi povzročajo, da se številna podjetja soočajo z novo in drugačno krizo talentov.
Read more

Dolgoživost pred kratkoročnimi dobički

Miha Senčar, direktor komerciale v podjetju Tenzor, je mladi manager leta 2021. Sproščenost, pozitivnost in empatičnost so lastnosti 37-letnega Ptujčana, ki stavi tudi na vizijo.
Read more

Dober igralec je tisti, ki naredi soigralca boljšega

Priznanje Artemida, s katerimi si Združenje Manager že leta prizadeva k bolj uravnoteženi zastopanosti spolov na najvišjih pozicijah v gospodarstvu, si je letos prislužila Anita Stojčevska.
Read more

Biti več kot odličen

Nikolaus Lang poslovne voditelje spodbuja, naj presežejo odličnost in sprejmejo radikalne nove načine delovanja, ki bodo njihovim podjetjem pomagala postati odpornejša tudi v nestanovitnih razmerah.
Read more

Z ekipo je vedno vse v redu, z vodji pa ni

Igor Mervič je temperamenten, neposreden sogovornik, velikokrat provokativen in brez dlake na jeziku, ki je tudi v tako veliki skupini, kot je Spar, marsikaj naredil drugače od ustaljenih tirnic.
Read more

Razvojna spirala slovenskih podjetij

DUMO kolo je orodje, ki nam pomaga identificirati, v kateri fazi evolucije se nahajamo, predvsem pa osvetli pot in potrebne razvojne korake za rast dodane vrednosti in trajnostne poslovne modele.
Read more

March 2022 Digital Issue

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Transportation Management Systems.
Read more

ZOMATO, SWIGGY, APP REVIEWS REVELEAD!

Five People are arrested by CBI for fake reviews. On 10th February evening, 2022 CBI arrested them. CBI also said that there is a huge gang behind this. CBI will find & arrest them within Feb, 2022.
Read more

ADMA SE PREDSTAVI: Monika Žokalj

Ko se na trgu ali v naši bližini pojavijo posnemovalci, takrat vem, da delamo nekaj prav.
Read more

Saša Einsiedler: »Mislim, da je pomembno videti gozd, ne samo dreves«

Saša Einsiedler ima glas in obraz, ki ju zagotovo poznate. A nekdanja televizijska voditeljica in pevka ima v svojem življenjepisu še številne druge nazive ...
Read more

Kdo bo Kadrovski manager 2022? Vabimo k prijavi!

Vabimo vas, da se prijavite na razpis za kadrovskega managerja leta ali za kadrovski up leta in s tem prispevate k dvigu prepoznavnosti in ugleda kadrovske funkcije.
Read more

Sveže iz tiskarne: Prva revija ADMA v 2022!

Izšla je nova revija ADMA za februar 2022
Read more

Raznolikost in vključenost vplivata na talente v podjetju

Raznolike skupine ljudi prinašajo kognitivno raznolikost oziroma drugačne poglede in ideje, zato znatno pripomorejo k inovacijam v podjetju.
Read more

Razpis za natečaj MEGA 2022

Medgeneracijsko sodelovanje v podjetju je lahko nagrajeno s priznanjem MEGA
Read more

Spletna delavnica: Šest korakov do zakonitih evidenc delovnega časa

Špica International d.o.o. bo v sodelovanju z Andrejo Samec Koderman, izkušeno svetovalko na področju razvoja človeških virov in optimizacije kadrovskih procesov, organizirala spletno delavnico.
Read more

Manuela Repek: Le kam je zbežalo leto?

KOLUMNA ZMAGOVALKE ADMA ODLIČNOST LETA 2021
Read more

Znanost (naj) se predstavi

V zadnjem letu se je po spletu okoliščin, ki jih je ustvarila pandemija, veliko več govorilo, slišalo in bralo o znanosti, kot v preteklosti.
Read more

Un Fiscal sin Escrúpulos

Inicia el año nuevo, con grandes proyectos de AMLO y seguir pregonando la Justicia es para todos. Su fiscal que con tanto a fan de encubrirlo en todo, empieza a ser una molestia o no.
Read more

ADMA SE PREDSTAVI: Alenka Škraba

»Poslovna podpora je rezultat sodelovanja, ki je posameznik nikoli ne more doseči«
Read more

"Bližje kot številke in preglednice so mi vedno bile črke in ljudje"

Da imate opravka z nekom, ki o svojem delu govori s posebnim žarom v očeh, vam bo jasno ob prvem stisku roke. In spodnji intervju vam bo to zagotovo potrdil.
Read more

Največji potencial so ljudje

Kako skrbeti za razvoj več kot 5.200 zaposlenih, da bodo zdravi, zadovoljni in zavzeti dosegali cilje, ki izhajajo iz poslovne strategije? Odgovor poznajo v Skupini Triglav.
Read more

Imamo jo! Še zadnja revija ADMA v letu 2021!

Izšla je čisto sveža, čarobno praznična številka revije ADMA.
Read more

December 2021 Digital Edition

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Warehouse Management Systems/Voice-directed Picking.
Read more

"Gradite zaupanje in spoštujte kulturo partnerskih organizacij"

Z Blažem Ferencem, direktorjem korporativnih komunikacij v A1 Slovenija in A1 Srbija ter prejemnikom subvencije Sklada za talente, smo se pogovarjali o programu Strategic Partnership na IMD.
Read more

Trajnost ni famozna beseda, ampak predvsem naš odnos

Z Martinom Železnikom, prejemnikom subvencije Sklada za talente, smo se pogovarjali o programu Sustainable Business Strategy, ki se ga je udeležil na Harvard Business School.
Read more

Banka netipičnih bančnikov (in bančnic)

Pogovor z Anjo Božac, članico uprave Addiko Bank, prejemnico priznanja Vključi.Vse 2021, ki ga podeljuje Sekcija managerk Združenja Manager.
Read more

Slovenski prebojniki osvajajo kupce po vsem svetu

Uspešne zgodbe slovenskih mladih zagonskih podjetij, ki so se uveljavila v segmentu B2C tudi v tujini. Kaj jim je skupnega? Vsi zaposlujejo lastne kadre in posle vodijo iz Slovenije.
Read more

V Sloveniji imate izjemen podjetniški duh

Ekskluziven pogovor za MQ revijo z Markom Cubanom, ameriškim miljarderjem in serijskim podjetnikom, ki meni, da je posel bolj naporen od športa: v poslu tekmujemo vsak dan, ves dan.
Read more

Do višje produktivnosti z raznolikostjo in vključenostjo

Kakšna bo prihodnost dela? Veliko podjetij pri snovanju novega delovnega okolja, HR strategij in kulture pozabi na pomen psihološke varnosti ter vpeljave politik raznolikosti in vključenosti.
Read more

Zakaj Slovenci »počepnemo« pred tujimi trgi?

Slovenska podjetja so sposobna razvijati prebojne tehnologije. Ko pa se začnejo spogledovati s tujimi trgi, se včasih stvari zalomijo.
Read more

Dragocena izkušnja vzajemnega coachinga

V rubriki Mentorska vez predstavljamo mentorico Sarah Jezernik Konovšek, namestnico glavnega direktorja v družbi Plinovodi in predsednico Sekcije managerk pri ZM, ter mentoriranko Jasno Knez.
Read more

Etično in trajnostno poslovanje prinaša konkurenčno prednost

Danes mora dobra strategija družbene odgovornosti podjetja vključevati natančno spremljanje vseh poslovnih odnosov in zagotavljati, da lahko v celotni dobavni verigi izključimo neetične prakse.
Read more

Ageism, generacizem … Kaj, zakaj in zakaj raje ne?

Kdo je kriv, da je generacizem, tema? Starejši, ker so postali brezvoljni in ne prisegajo na vseživljenjsko učenje? Mlajši, ker so mnenja, da so bolj progresivni, dinamični in bolj ambiciozni?
Read more

Skupaj do močnih globalnih zgodb

Gregor Rebolj, prejemnik nagrade Mladi manager leta 2015, ima za seboj vrsto uspešnih podjetniških zgodb. Trenutno se osredotoča na povezovanje in rast lokalnega ekosistema startupov.
Read more

Princip, po katerem živim(o)

Miha Culiberg je soustanovitelj podjetij Minicity in Lab4pay ter družinskega bloga 2many4granny. Z družino je ravnokar na potovanju v Afriki - v Bocvani bodo namreč zgradili zavetišče za otroke.
Read more

Ljudje nas vedno lahko presenetijo

"V močnem konkurenčnem boju bodo uspešnejša tista podjetja, ki bodo uspela pridobiti in zadržati odlične ekipe sodelavcev, ki pričakujejo in zahtevajo vrhunsko vodenje," poudarja Katja Jelerčič.
Read more

Strastni, ambiciozni in pogumni

Kaj imajo skupnega Jim Hagemann Snabe, Elon Musk, Yossi Vardi, Adrian Ježina, Mark Cuban in Luka Dončić? Izvedeli boste v uvodniku Petre Juvančič, izvršne direktorice Združenja Manager.
Read more

Ves čas razmišljati o sebi in dvomiti vase

Intervju s Hansom-Paulom Bürknerjem, predsednikom družbe BCG, gostom Managerskega kongresa, ki je sodeloval v pogovoru s pomenljivim naslovom Prihodnost je svetla: za svet, za Evropo in za Slovenijo.
Read more

Manager na kvadrat: za mlajše od 25

Kaj je bistvo in namen pilotskega programa Združenja Manager - Manager na kvadrat?
Read more

2 : 2

Intervju z Managerjem leta 2021, Adrianom Ježino, predsednikom poslovodstva družbe Telemach, o preobrazbi podjetja, o zmagah in o porazih, ki vsem pridejo na pot.
Read more

Delo na daljavo: privilegij ali prekletstvo?

Prihodnost dela bo hibridna in zelo raznolika. Izziv je, kako po letu in pol izkušenj v 'novi normalnosti' izkoristiti priložnost, da v organizacijah ustvarimo pravična, fleksibilna delovna okolja.
Read more

Skupaj do edinega ogljično nevtralnega dogodka v Sloveniji

Schneider Electric z digitalnimi in inženirskimi rešitvami v industriji, logistiki, energetiki in gradbeništvu prihrani toliko izpustov CO2, kot jih ustvari enoletna vožnja 30-ih milijonov avtov.
Read more

Pridružite se ustvarjalcem ADMA vsebin!

Bi svoje znanje delili z bralci revije ADMA? Oglasite se nam!
Read more

ADMA SE PREDSTAVI: »Na naloge gledam kot na izzive in ne težave«

ADMA SE PREDSTAVI: Urška Škraba
Read more

Manuela Repek: »Ja, naziv ADMA ODLIČNOST LETA 2021 ima svojo težo«

Ha, moja prva kolumna ... malce zastrašujoče, malce navdihujoče. In o čem naj pišem? Aha, o prejetem nazivu?
Read more

November 2021: Izšla je nova revija ADMA!

ADMA NOVEMBER 2021: uvodnik in naslovnica z Leo Pisani
Read more

Za ekipo dobrih in motiviranih sodelavcev ni krize

Izvršni direktor Prve osebne zavarovalnice Janez Kranjc, finalist za priznanje Mladi manager 2020, pravi, da so spremembe edino, kar je gotovo v življenju, in da jih moramo sprejeti z odprtimi rokami.
Read more

Izvrsten pomeni, da si iz vrste

Hitra rast podjetja zahteva ogromno energije celotne ekipe, vendar ponuja vedno več priložnosti, kot jih lahko zagrabijo, pravi ustanovitelj podjetja EKWB Edvard König.
Read more

Biti odličen, ne slaven ne bogat

Blaž Strle, finalist za priznanje Mladi manager 2020, kot tri glavne značilnost uspešnega managerja izpostavlja, da moraš biti dober človek, ki verjame v to, kar dela, in se temu vedno preda v celoti.
Read more

Plastika Skaza: našli so svoje igrišče

Robert Agnič ve, zakaj je leta 2017 prišel v podjetje Plastika Skaza: da vodi globalno podjetje, ki plastiko postavlja na zemljevid krožnega gospodarstva.
Read more

Strokovna služba ZM: naše zadolžitve, cilji in ambicije

Če bi se ukvarjala z glasbo, bi zagotovo želela imeti oktet Združenje Manager. Ravno prav velik, da lahko ustvariš glasbeno mojstrovino, kjer igra prav vsak inštrument enako pomembno vlogo.
Read more

Možnosti našega razvoja so brezmejne

Marta Kelvišar, direktorica Adrie Doma, članica ZM in prejemnica nagrade GZS za leto 2020 za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, izpostavlja trajnostno usmeritev podjetja.
Read more

Ključen je tim, ki se neprestano uči in razvija

Jasna Dominko Baloh, direktorica, ustanoviteljica in pogonski motor Doba fakultete, je prejemnica priznanja za gospodarske dosežke v letu 2020, ki ga podeljuje GZS, in aktivna članica ZM.
Read more

October 2021 Digital Edition

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Demand Forecasting & Planning/S&OP.
Read more

Vabilo k prijavi na HR&M projekt 2021

Spoštovani, ali imate v vašem podjetju izvirne ideje, učinkovite projekte in odlične prakse upravljanja z zaposlenimi?
Read more

Planiranje urnikov dela! Brez Excela, napak ali zamud.

Planiranje urnikov in odsotnosti zaposlenih na dnevni, tedenski in mesečni osnovi je v preteklosti zahtevalo veliko časa.
Read more

highest exporting countries

In this article, we will be reviewing the highest exporting countries
Read more

Why do we do crossword puzzles

In this article, we will be covering: "why do we do crossword puzzles"
Read more

Oktober 2021

Koliko stane, če želiš razmišljati s svojo glavo in hoditi po poti, za katero si prepričan, da te bo pripeljala tja, kamor si se namenil? Odgovor? Veliko. Sledenje lastnemu zemljevidu zna biti zelo drago in zdi se, da bo postalo še dražje.
Read more

Manuela Repek: "Poskušam biti čim bolj realna pri zastavljanju ciljev"

Zmagovalka izbora ADMA odličnost 2021 je Manuela Repek, koordinatorka pisarne uprave v podjetju LUKA KOPER, d. d.
Read more

Dimitrij Zadel: "Nihče se ne rodi z vsem znanjem tega sveta"

Kaj je o sodelovanju z novo zmagovalko povedal Dimitrij Zadel, Predsednik uprave Luke Koper, d. d.?
Read more

From the Editor's Desk: The most powerful investment of mankind - EDUCATION

More than two decades of experience in development and response have shown me how education can make a lasting difference in children’s lives.
Read more

Know My Name: Lakshmi Sahgal

Lakshmi Sahgal started and ended her career as a doctor, but in between, she became a soldier. Inspired by India’s efforts for independence, she joined the Indian National Army (INA) in 1943.
Read more

Jay Jagannath, Jagannath Puri Temple

Dhanu Sankranti is celebrated on the first day of lunar Pousha month. The month of Pousha is considered the month of plenty.
Read more

Jay Jagannath, Jagannath Puri Temple, Odisha

In local Odia language 'Besha' or 'Vesha' means 'Costume' or 'Dress' or 'Make Up'. There are two types of Beshas observered for the deities in the Jagannath temple of Puri, Daily Beshas and Beshas...
Read more

Bharat, Hindustaan and India

The politics of naming is part of the social production of the nation. Its processes are shaped by broad socio-political conditions and can be studied from several angles. In the 19th century....
Read more

Mladi managerji s(m)o agenti sprememb

Z Uršulo Grošelj iz NIL-a, prejemnico subvencije Sklada za talente, smo se pogovarjali o programu Business and Climate Change, ki ga je obiskovala na Cambridge Institute for Sustainability Leadership.
Read more

Macao Guide

Check out the latest Macao Guide, your go-to reference when planning a visit to Macao.
Read more

Know Before You Go

All your need-to-know information to help you prepare your trip to Macao.
Read more

Izšla je revija ADMA - september 2021

Sveže iz tiskarne - revija ADMA
Read more

September 2021

Pravijo, da ima vsaka medalja dve plati. In da je tisto, kar nekdo vidi kot pozitivno, lahko gledano iz drugega zornega kota ali z drugimi očmi, negativno. Da je lahko nekdo za nekoga dober, za nekoga drugega pa kriminalec najhujše sorte. Ali pa še huje: da je lahko nekdo zjutraj junak in popoldan terorist.
Read more

Junij 2021

Da je po bitki lahko biti zmagovalec, bi se lahko naučili iz teh Vojnih viher. Pa da je veliko težje ohraniti trezno glavo v kaosu tekočih dogodkov. In še, da je človek neverjetno trpežno bitje, ki lahko preživi preizkušnje, za katere se zdi, da jih je nemogoče preživeti. Ja, pravi mali leksikon preživetja je tale številka, ki jo držite v rokah, zato se kar lotite branja.
Read more

Avgust 2021

Da hiše ne kaže soditi po fasadi, knjige ne po platnicah in človeka ne po tem, kar nam skuša dopovedati njegov videz, ste se že zagotovo naučili. In da je bistvo očem pogosto nevidno, najbrž tudi. Če so vam te pomembne lekcije ušle, morate nujno prebrati zgodbe, ki smo vam jih pripravili tokrat.
Read more

Totally useful stuff

A wealth of useful resources for the outdoors right at your fingertips.
Read more

Gustafson first Canadian to win Bassmaster Classic

BASS Elite pro Jeff “Gussy” Gustafson offered a rather Canadian comparison after winning the Super Bowl of bass fishing.
Read more

Hans-Paul Bürkner, BCG: Tri najpomembnejše naloge managerjev so ...

Ob spremembi poslovnih modelov so zdaj tri najpomembnejše naloge managerjev: digitalizacija, regionalizacija oz. lokalizacija dobavnih verig in trajnostni razvoj.
Read more

June 2021 Digital Edition

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Enterprise Resource Planning (ERP).
Read more

Finalistka izbora ADMA odličnost 2021: Manuela Repek #intervju

Zmagovalka izbora ADMA odličnost leta 2021 je Manuela Repek iz Luke Koper d.d.
Read more

June 2021 Digital Edition

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Enterprise Resource Planning (ERP).
Read more

Odpuščanje: strah ustavlja, upanje poganja

Ravnanje z zaposlenimi je ogledalo podjetja in še kako vpliva na ugled. Zaposleni – pa četudi nekdanji – so ambasadorji podjetja, katerih 'glas lahko seže v deveto vas'. O dobrem in slabem.
Read more

Three Renfrewshire schools awarded ‘Model School Status’ for their dedication to

Three schools in Renfrewshire who have excelled in putting children’s social and emotional learning at the heart of all they do, have been awarded Model School Status.
Read more

Pre-planned operation on Foxbar home recovers more than half a million 'fake Val

Police Scotland have arrested a woman and recovered more than half a million Etizolam tablets, also known as 'street Valium’, from a home in Paisley.
Read more

Epidemija je pospešila vodenje z zgledom, zaupanjem in vizijo

Mehkemu aspektu vodenja, čustvom in komunikaciji se v organizacijah še vedno posveča premalo pozornosti, a brez tega v njih ne moremo vpeljati nobenih sprememb na zdrav in produktiven način.
Read more

ADMA SE PREDSTAVI - Maja Vehovec: "Ničesar za nazaj ne bi zamenjala"

Maja Vehovec: »Ničesar za nazaj ne bi zamenjala, saj me je pripeljalo do točke, kjer sem zdaj«
Read more

Finalistka izbora ADMA odličnost 2021: Sara Zupančič #intervju

Sara Zupančič: »Za uvrstitev sem neizmerno hvaležna. Daje mi potrditev, da sem na pravi poti.«
Read more

Finalistka izbora ADMA odličnost 2021: Manuela Repek #intervju

Manuela Repek: »To je veliko, zelo veliko priznanje za moje delo v ozadju«
Read more

Finalistka izbora ADMA odličnost 2021: Judita Rigler #intervju

Judita Rigler: »Neizmerno sem vesela, da so bili prepoznani moja samoiniciativa, trud in delo«
Read more

Suzi Asfour predstavlja knjižni prvenec Poletela

Suzi Asfour je pandemijo uporabila za ustvarjanje, ki ji je blizu – pisanje. Nastala je knjiga, ki ni samo njena iskrena izpoved, temveč je enciklopedija duše, notranjega miru in vrelca življenja.
Read more

Zaradi mladih sem pogumna

Moja ključna naloga in poslanstvo je, da gradimo na mladih, se povezujemo z njimi, jih motiviramo, da se razvijajo in se opolnomočijo za vodenje, da so pogumni in verjamejo vase.
Read more

2023 fishing regs released

The new 2023 Ontario Fishing Regulations Summary is now available as a downloadable PDF online and regs come into effect Jan. 1, 2023.
Read more

Delo na daljavo – nova definicija dela

Epidemija je spremembam, ki so bile posledica tehnološkega razvoja, dala pospešek in dokazala, da je, ko je to nujno, mogoče delati na daljavo kjerkoli. To pa od ljudi terja posebne kompetence.
Read more

Prihodnost dela: kaj bo prinesla na področju kompetenc in poklicev

Napoved za leto 2030: 375 milijonov delavcev bo zaradi avtomatizacije prisiljenih k poklicni prekvalifikaciji. Dejstvo je torej, da bodo v prihodnosti za delovna mesta iskali drugačne kompetence.
Read more

Gregor Koštomaj: »Če bi se še enkrat rodil, bi izbral prav takšno življenje«

Gregor Koštomaj je glavni trener slovenske moške ekipe za hitri disciplini, ki je do senzacionalne zmage popeljal Martina Čatra na smuku v Val d’Iseru. Pred tem je bil član štaba Ilke Štuhec ...
Read more

Prihodnost bo pripadla tistim, ki bodo znali iz minusa narediti plus

Svet in družba se spreminjata in spreminjati se moramo tudi vodje. V covid-19 mesecih smo spoznali, kako pomembni so povezanost, sodelovanje in gradnja zaupanja ter iskanje plusov namesto minusov.
Read more

Pa jo imamo! Ste že prelistali revijo ADMA za junij 2021?

Izšla je revija ADMA junij 2021!
Read more

Junij 2021

To pot smo polni skrivnosti. Iskali smo jih na Zemlji, pa tudi onkraj nam znanega okolja, tam, kamor je dovoljeno vstopiti le izbrancem. Raziskovanje je bilo uspešno, zato vas z veseljem vabimo na prvi polet s človeško posadko v vesolje in na »potapljanje« v skrivnostni svet barv.
Read more

Citizen News


Read more

Prihodnost razvoja vodenja: Zakaj morate graditi kulturo ljudi

Covid-19 je nedvomno segel na vse vidike tradicionalnega delovnega mesta in razumljivo vzbudil zaskrbljenost nad prihodnostjo.
Read more

Father's Day 2023

OOD’s Father’s Day Giveaway returns! This year folks can win a prize package from Abu Garcia, Outpost Packaging, Canadian Tire/Yukon Gear, Camillus, Bushnell, and Gamakatsu valued at approx. $550.
Read more

Maj 2021

Tokratna številka Radarja bi lahko bila učna lekcija o tem, kako se ne dela z ljudmi. Da se jih ne ugrablja, ne zasužnjuje, ne razkazuje, ne omalovažuje, ne žali in nasploh ne ravna z njimi kot z manjvrednimi bitji. Kajti vse to radi počnemo mi, ki si rečemo ljudje in ki zase mislimo, da smo nekaj več kot ostali prebivalci tega planeta in tudi več kot drugi, ki pripadajo isti vrsti.
Read more

Z digitalizacijo do dodatne uporabne vrednosti HR

Digitalizacija prinaša v podjetje spremembe, tudi na področju HR, saj na novo definira številne poslovne procese.
Read more

Boniteta slovenskih podjetij med koronakrizo

Bisnode Dun & Bradstreet je izračunal, v kolikšni meri je koronakriza v 2020 prizadela slovensko gospodarstvo. Podatki kažejo, da koronakriza izčrpava gospodarstvo in slabša njegovo bonitetno oceno.
Read more

Wellbeing na delovnem mestu: modna muha ali prihodnost?

Začela bom s provokativno trditvijo: Delovna okolja, ki jih managerji ustvarjamo za nas in naše sodelavce, so vse manj prijazna do ljudi. Pa ne fizično ali telesno, temveč psihično.
Read more

Od trajnostnega ravnanja k trajnostnem delovanju

Trajnost je prežela vsa področja delovanja družbe in osvetlila, da je varovanje okolja le eden od vidikov trajnostnega delovanja, poleg enakovredne socialne in ekonomske komponente.
Read more

10 let in 5,2 milijarde evrov v prihodnost

Člani Združenja Manager vodimo deset tisoče ljudi. Če nas bodo imeli za zgled in nam bodo verjeli, bomo v prihodnosti prepoznani kot voditelji, ki s(m)o znali streti okove ´business as usual´.
Read more

Vrnimo se k praktičnosti, ne birokraciji

Malo manj kot 365 dni: pogovor s Petro Juvančič, izvršno direktorico Združenja Manager, o skoraj letu dni z ekipo, o izzivih, ki jih je prinesla pandemija, in načrtih, ki jih imajo v združenju.
Read more

Raje imam ljudi kot Excel

Pogovor z Mladim managerjem 2020 Žigo Hiengom, predsednikom uprave Salusa, o začasno parkiranih odločitvah in o dobrih odnosih med zaposlenimi, ki so po njegovem mnenju faktor X uspeha podjetja.
Read more

Zaupanje: govori to, kar delaš, in delaj to, kar govoriš

Ko smo v vlogi vodje, je pomembno, da nam zaposleni zaupajo, saj le tako lahko učinkovito delamo, se ob tem tudi dobro počutimo in posledično dosegamo poslovne preboje.
Read more

Ne jemati, ampak prispevati

Pogovor z letošnjim prejemnikom priznanja za življenjsko delo na področju managementa Stanetom Rožmanom, predsednikom uprave Nuklearne elektrarne Krško (NEK).
Read more

Bolj kot spol sta pri vodenju pomembna karakter in naravnanost

Pogovor z letošnjima dobitnicama priznanja Artemida, ki jo ZM podeljuje vodilnim managerkam v Sloveniji za prevzem najvišje vodstvene funkcije, Mojco Leskovar in Natašo Kraškovic.
Read more

Zakaj bi vodja moral kisikovo masko najprej nadeti sebi?

Organizacije zdaj potrebujejo učinkovite vodje z obširno paleto sposobnosti, ki bodo njihove podrejene vodili do učinkovitosti, ne da bi od njih terjali kronično utrujenost in čez čas celo izgorelost.
Read more

Vsaka podobnost s primeri iz resničnega življenja ni zgolj naključna

Kriza je dobra priložnost za refleksijo o vrednotah. Ste kdaj preizkusili, ali vaši sodelavci na podoben način kot vi dojemajo, kaj je v konkretnih poslovnih scenarijih etično, kaj pa ni sprejemljivo?
Read more

Integralni pristop je učinkovit pri razvoju vodenja in ekip

Integralni coaching deluje kot kompas. Managerjem in vodjem daje možnost celostnega vpogleda na trenutno krizno situacijo in sprejemanja odločitev iz različnih perspektiv. Preverite, kako deluje.
Read more

Martin Golob: "Strah mora biti, ker nam omogoča rast"

Martin Golob je duhovnik, ki ga je letos spoznala vsa Slovenija. Trenutno službuje v Grosuplju, a najdete ga tudi na spletu.
Read more

Izšla je sveža pomladna revija ADMA 2021!

Ste že prelistali čisto svežo ADMO?
Read more

Marec 2021

Zgodovina nam zmeraj znova dokazuje, da smo ljudje strašno slabi učenci. Da se nam morajo slabe stvari dogajati znova in znova, da se naposled le ustavimo za trenutek in zavestno pogledamo na svet okoli sebe. In ko takole vsaj delno ozaveščeni pogledujemo okoli sebe, zna biti, da ugotovimo, da so vse tisto, kar slabega doživljamo danes, nekateri že doživeli. Nekoč.
Read more

March 2021 Digital Edition

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Supply Chain Management
Read more

April 2021

Če bi iskali skupni imenovalec tokratne številke Radarja, bi to prav lahko bile zvezde. Kar nekaj jih boste našli na naslednjih straneh. Eno smo našli na glasbenem nebu, najbrž celo najbolj bleščečo med vsemi, ki so kadarkoli polnile koncertne dvorane.
Read more

Kompetence prihodnosti: Kaj je danes drugače, kot je bilo?

Živimo v turbulentnih časih. Na naša življenja, doma in na delovnem mestu, vplivajo tako demografski kot tudi ekonomski in tehnološki trendi.
Read more

Marec 2021

»Moški ne jokajo s solzami, temveč s kapljicami krvi.« »Kri ni voda.« Le nekaj pregovorov o krvi, ki nam govorijo o tem, kako življenjsko pomembna je ta tekočina tudi izven medicinske dimenzije. Zato, ker je kri več kot zgolj tekočina, ki se nam pretaka po žilah in nam lahko pove marsikaj o našem zdravju, smo jo v tej številki Radarja podrobneje predstavili.
Read more

Delo poslovnih sekretarjev v nenavadnih časih

Kakšni so običajni in kakšni nenavadni časi? Razliko opredeljujejo naše znanje, veščine in izkušnje. Kako se v posamezni situaciji oziroma ob posamezni nalogi znajdemo in jo rešimo?
Read more

Kako z digitalizacijo HRM procesov optimizirati delo kadrovske službe?

Pomen in vloga kadrovske službe sta že nekaj časa veliko več od klasičnega opravljanja administrativnih nalog vezanih na delovno pravo in urejanje personalnih map zaposlenih.
Read more

Melita Pediček Spindler: Novim ciljem naproti (kolumna)

Saj veste, kako: Korak za korakom.
Read more

ADMA SE PREDSTAVI, Andreja Miklič: "Mi smo tisti, ki krojimo svojo rast"

ADMA SE PREDSTAVI, Andreja Miklič: "Mi smo tisti, ki krojimo svojo rast"
Read more

Sveže iz tiskarne: Prva revija ADMA v 2021

Izšla je nova revija ADMA!
Read more

Februar 2021

Življenje piše zanimive zgodbe. O tem, na primer, da je treba slediti svojim sanjam, pa četudi so te včasih na prvi pogled neuresničljive, in četudi obstaja možnost, da se nam na poti do njihove uresničitve zgodi kaj usodnega.
Read more

Za več raznolikosti, za več ženskega glasu v javnem prostoru

Tudi z majhnimi koraki je mogoče spodbujati raznolikost. Pri organizaciji dogodkov npr. zagotovite spolno uravnoteženost gostov, izberite glavno govorko, žensk ne vključujte le pri t.i. mehkih temah.
Read more

Tehnologija je naša prijateljica in ne sovražnica: Kako jo izkoristiti

Pogosto se nam zdijo nekatere stvari in še bolj tehnologije sovražne in se jih bojimo, ker jih ne poznamo.
Read more

ADMA SE PREDSTAVI: Karla Peceli

»Vse se zgodi z razlogom. Treba se je prilagoditi spremembam in sistemu.«
Read more

December 2020

Že zelo dolgo nazaj so se ljudje zavedali, da ti informacije dajo moč in prednost pred drugimi. In so se zato skušali do njih dokopati na najrazličnejše načine. Še posebej v vojni prav noben način pridobivanja informacij ni bil prepovedan. Tudi postelja ni bila več sveta, celo nasprotno, med rjuhami se je marsikomu preveč razvezal jezik in je povedal več, kot je hotel. Bilo je to obdobje pred googli, facebooki, twiterji in drugimi sodobnimi omrežji ter ponudniki informacij, ko je bilo težko priti do podatkov in še težje preveriti, če so resnični.
Read more

Januar 2021

»Bogat človek je včasih samo reven človek z veliko denarja,« je nekoč izjavil grški ladijski mogotec Aristotel Onassis. Seveda je bil noro bogat in zelo verjetno je dobro vedel, kaj vse se lahko skriva pod bleščečo masko. Moralna revščina. Osamljenost. Praznina.
Read more

ZAKAJ ZAPIRATE VRATA PRED TALENTI

Če bi vedeli, da so med kandidati, ki se prijavljajo na vaša prosta delovna mesta tudi vaši zvesti kupci oz. aktivni ambasadorji vaše blagovne znamke, ali bi bil vaš odnos do njih kaj drugačen?
Read more

December 2020 Digital Edition

In this edition we feature a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Printing & Labe
Read more

Ključ do uspeha so delo, red in disciplina

Melanie Seier Larsen se po šestih letih poslavlja z mesta predsednice Sekcije managerk. Še vedno pa ostaja borka za uravnoteženost spolov na mestih odločanja, ker je to zmagovalna kombinacija za vse.
Read more

Izšla je zadnja revija ADMA v letu 2020!

Izšla je zadnja revija ADMA v letu 2020!
Read more

Apple Silicon introduces M series

Apple at WWDC 2020 announced plans to transition away from Intel chips to Macs built with its own Apple Silicon chips starting in late 2020
Read more

December 2020

Na pragu najlepšega obdobja v letu smo. Tistega, ko se poslovimo od vsega starega in se pripravimo na vse novo, neokrnjeno, neobremenjeno, sveže in čisto. Da živimo v težkih časih, je mogoče slišati v teh dneh, zaznamovanih s kopico neprijetnosti, ki nam jih je prinesel novi sopotnik virus. Zato je še toliko pomembneje, da iščemo svetle plati življenja, tiste, ki se niso uklonile ne času ne virusu.
Read more

PREJELI SMO 11 PRIJAV ODLIČNIH PRAKS

Letos je že 18. leto zapovrstjo potekala HR&M konferenca in s tem izbor HR&M projekt leta, kjer raziskujemo, odkrivamo in nagrajujemo dobre in učinkovite prakse ravnanja z ljudmi pri delu.
Read more

Štejejo rezultati, ne ure

Pomanjkanje stikov z zaposlenimi na različnih lokacijah lahko vodji povzroča težave. Vodja, ki je oddaljen od svojega tima, se lahko počuti osamljenega, nemotiviranega in manj zagnanega za delo.
Read more

Velika odgovornost vodstva pri komuniciranju

Kako ustrezno informirati zaposlene, na novo oblikovati delovno okolje, delegirati na daljavo in tudi kako vse to komunicirati z zaposlenimi. Odgovor nam ponuja raziskava o kakovosti komuniciranja.
Read more

Delajmo pametneje, ne pa več

S pospešeno digitalizacijo nastajajo veliko bolj napredne rešitve za spremljanje aktivnosti zaposlenih. Zakaj se s to temo ukvarjamo? Ker se dvig produktivnosti začne pri upravljanju delovnega časa.
Read more

V oddaljenih ekipah delamo na glas

Podjetja ugotavljajo, da nakup prenosnikov in licenc za Zoom sploh ni bil največji izziv. Čaka jih namreč še veliko večji: organiziranje dela v oddaljenih ekipah.
Read more

Zagotovite si sedež na hitrem vlaku prihodnosti

Strah je bil gonilo spremembe, ki nas je teleportirala v delovno okolje prihodnosti, delodajalci pa smo se znašli pred velikimi izzivi, ki niso stvar izbire.
Read more

Marketing – vodilo trajnostnega razvoja podjetja

Za uspeh podjetij na poti k trajnostni preobrazbi je ključna jasna in iskrena zavezanost trajnosti – celotne organizacije, ne le posameznih managerjev.
Read more

Kriza razodeva tudi značaje ljudi

Krize so dobre tudi zato, da se ljudje pokažemo, kakšni smo, ko kakšen del našega oklepa odpade ali pa ga celo sami odpremo, ker znotraj njega ne uspemo več dihati in nismo povezani s svetom.
Read more

Platforma je poslovni model prihodnosti, ne kaprica

Platforma je v prvi vrsti poslovni model in ne zgolj kaprica moderne tehnologije. To ni le aplikacija za pametni telefon, spletna stran ali programska oprema. Je holističen poslovni model.
Read more

Trajnostno voditeljstvo: nazaj h koreninam

Ko govorimo o trajnostnem voditeljstvu, lahko rečemo, da govorimo o 'back to the roots' voditeljstvu. Se pravi, da se vračamo nazaj; rečemo lahko tudi k zdravi kmečki pameti.
Read more

Radenska Adriatic: tuji lastniki, slovensko srce

Tri rdeča srca vsak Slovenec takoj poveže z Radensko, naravno mineralno vodo ter eno izmed najbolj prepoznavnih blagovnih znamk ne le v Sloveniji, pač pa tudi v širšem evropskem prostoru.
Read more

Ko bo Slovenija postala dežela gazel …

Gazele poslujejo bolj stabilno in bolj varno od povprečja slovenskega gospodarstva. To je potrdila raziskava trajnostne uspešnosti teh najhitreje rastočih podjetij v 20 letih.
Read more

Solidarnost in pomoč sta pomembni vrednoti

Jure Levovnik iz odvetniške pisarne Jadek & Pensa je pod okriljem Botrstva zasnoval projekt Moj bon – tvoje počitnice. Ideja? Darovati enak znesek, kot smo ga 'prejeli' v obliki turističnih bonov.
Read more

Mladi managerji so za trajnostne strategije

Sklad za talente mladim voditeljem vsako leto subvencionira izobraževanje na programih poslovnih šol. Letošnji prejemniki subvencije so trije: Katarina Primožič Ramoveš, Iztok Pavlin in Sanja Savič.
Read more

Mentorska vez Mentorske mreže

O mentorski vezi, ki sta jo spletli v 5. generaciji mentorskega programa Sekcije managerk pri ZM, smo se pogovarjali z mentoriranko Veroniko Pirh in mentorico Ireno Rupnik.
Read more

Ni upanje tisto, ki umre zadnje

Plan B: Knjiga o zeleni prihodnosti, tehnologiji in svetlih primerih samooskrbe – Zakaj se je vojni dopisnik premaknil na drugo bojno linijo?
Read more

Čas preživetja slovenskih podjetij v času koronakrize

Gospodarski subjekti so se začeli spraševati dvoje: kako dolgo lahko podjetja preživijo, če ne smejo poslovati na trgu, ter koliko časa lahko epidemija traja in do kdaj bo poslovanje podjetij omejeno.
Read more

Navdihujejo z dobrimi zgodbami

Video podkast Projekt Restart je 'otrok', ki se je rodil v času pandemije covid-19. Projekt je, pravi Alenka Vidic Praprotnik, nastal z idejo in željo po širjenju dobrih praks, znanja in idej.
Read more

Sooblikujte svet po Covidu-19

Covid-19 in ukrepi za njegovo zajezitev so spremenili načine našega dela in potrošnje. Kako se lahko podjetja pripravijo na svet po krizi, namesto da zgolj čakajo na vrnitev v nekdanje stanje?
Read more

Covid-19: spremembe so trajne, nove na vidiku

Premiki, ki jih je spodbudila epidemija, bodo (p)ostali nova realnost, kaže PwC-jeva medletna raziskava.
Read more

Težkih etičnih odločitev ne sprejemajte sami

Največje tveganje etičnega odločanja je, da managerji le svojo realnost vidijo kot edino pravilno in posledično nočejo poslušati in razmišljati o nasprotujočih dejstvih.
Read more

Desetletje za akcijo

Trajnost ni beseda ‘enodnevnica’ (ang. buzzword), trajnost je beseda, ki določa, kakšno je in bo naše življenje ter predvsem, kakšno bo življenje naših zanamcev.
Read more

Kaj se je zgodilo s srednjim managementom?

Raziskave kažejo, da je med epidemijo vodjem zmanjkalo empatije, besed človečnosti in razumevanja zaposlenih. Ugotavljajo tudi, da so najslabšo oceno dobili srednji vodje. Kaj in kje je šlo narobe?
Read more

O vodenju se veliki lahko le učijo od malih

Ugotovitve raziskave Zlata nit kažejo, da bo za dolgoročno in trajnostno rast energijo treba usmeriti predvsem v večjo inovativnost in v gradnjo odnosa z zaposlenimi.
Read more

Po čem si boste zapomnili leto 2020?

Leto, ki se počasi (prepočasi?) izteka, nas je nenehno preizkušalo in postavljalo pred nove izzive. Od nas je zahtevalo hitre spremembe in nenehno prilagajanje.
Read more

Akcijski načrt za preboj v produktivnosti

Slovenija se letos sooča s hudo zdravstveno in ekonomsko krizo, ki jo še dodatno poglablja kriza rasti produktivnosti. S to se spopadamo že vrsto let.
Read more

S trajnostjo do prave vrednosti za vse

Je trajnostno naravnano poslovanje primerno le za velika podjetja? Si ga lahko privoščimo le, če ustvarjamo dovolj dobička? Nam bo ovira pri večanju kratkoročne poslovne uspešnosti? Odgovor je: 3x ne.
Read more

Nismo vzvišeni, čeprav smo najboljši

Pogovor s Tomažem Žnidaričem, direktorjem družbe Ljubljanske mlekarne, letošnje prejemnice priznanja Vključi.Vse o uravnoteženosti kot viru dodane vrednosti, preprostosti, pa tudi o Planici.
Read more

Določimo, kaj bomo delali in česa ne

Pogovor z Medejo Lončar, predsednico Združenja Manager v mandatnem obdobju 2020–2023, ki pravi, da največja moč združenja izvira iz povezovanja znanja.
Read more

Včasih moraš biti tudi malo happy loser

Intervju z Managerjem leta 2020, Enzom Smrekarjem, glavnim direktorjem Atlantic Droge Kolinske in podpredsednikom uprave za delikatesne namaze, Donat Mg in internacionalizacijo v Atlantic Grupi.
Read more

O vodenju se veliki lahko le učijo od malih

Ugotovitve raziskave Zlata nit kažejo, da bo za dolgoročno in trajnostno rast energijo treba usmeriti predvsem v večjo inovativnost in v gradnjo odnosa z zaposlenimi.
Read more

POMAGAJTE SVOJIM ZAPOSLENIM DO ZDRAVJA IN ZMANJŠAJTE ABSENTIZEM V VAŠEM PODJETJU

Ne glede na to, kakšne odločitve bodo na področju zdravstva sprejeli pristojni, se bo dostopnost specialističnih zdravstvenih storitev še slabšala, posledice pa se slej ko prej dotaknejo vseh nas.
Read more

ZAKAJ SISTEMSKO VODENJE SPREMEMB

Kako ravnamo s temi odzivi in nasprotovanjem, je zelo občutljiv in hkrati pomemben del vpeljevanja sprememb, čeprav se večinoma dogaja le na ravni misli in čustev vpletenih ljudi.
Read more

Management gibanja

Evolucijski model Violete Bulc zaradi svoje celovitosti v vseh opredeljenih vidikih štirih faz razvoja organizacij omogoča uspešno in učinkovito doseganje rezultatov.
Read more

ADMA SE PREDSTAVI: Zdenka Bizjak

Zdenka Bizjak: Izobraževanje je nujno potrebno za rast delavca. Nadgradi in obogati znanje. Zame je to tudi hrana za dušo.
Read more

Business Genome - kako dekodirati in načrtovati korporativno DNK

Business Genome daje ljudem okvir, da se lažje odločajo v skladu z vrednotami organizacije, da ovrednotijo svoje odločitve in jim omogoča, da delujejo konsistentno.
Read more

October 2020 Digital Issue

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Automatic Identification & Data Capture and Mobile Computing.
Read more

November 2020

So dogodki in stvari, ki nas zanimajo četudi živimo tisoče kilometrov proč od tam, kjer se zgodijo. Čeprav so daleč od oči in srca namreč lahko vplivajo tudi na naše življenje. Volitve predsednika v ZDA so že en tak dogodek, h kateremu pogledujemo v teh dneh, čeprav se tako na prvi pogled zdi, da je za naše konce res vseeno, kdo sedi na vrhu tamkajšnje piramide.
Read more

PRODUKTIVNOST BREZSTIČNE EKONOMIJE

Epidemija koronavirusa je digitalni revoluciji, ki smo ji priča zadnja leta, dala znaten pospešek v marsikaterem segmentu.
Read more

Fotoutrinki z ADMA prireditve 2020

Za nami je ADMA prireditev na prostem, največji slovenski in evropski dogodek za vse, ki jih zanima področje podpore in menedžmenta.
Read more

Kako ustvarjamo dodano vrednost?

S pristopi sodobnega voditeljstva razvijamo misleča podjetja, ki ustvarjajo inovativne rešitve z višjo dodano vrednostjo
Read more

jual obat aborsi jogja 0812 2717 2029 cara menggugurkan kandungan ampuh

obat aborsi jogja ( 081227172029 ) cara menggugurkan kandungan ampuh cytotec misoprostol, obat penggugur kandungan, obat telat bulan, 3jam langsung tuntas
Read more

Sveže natisnjeno: jesenska revija ADMA 2020

Revija ADMA - uvodnik in naslovnica oktober 2020.
Read more

Oktober 2020

Poletja je konec, zato vas ob vstopu v obdobje, ko sonce zelo verjetno ne bo več naš zaveznik in bomo kmalu pozabili na počitniške dogodivščine, vabimo na potovanje. Z vlakom. Predstavljamo vam namreč najznamenitejše, najvratolomnejše, najrazkošnejše, naj železnice, skratka.
Read more

Preview: The Marketing & Business Evolution

Explore how today’s trend of digital publishing presents an opportunity for marketers, content creators and advertisers.
Read more

September 2020

Že zelo dolgo nazaj so se ljudje zavedali, da ti informacije dajo moč in prednost pred drugimi. In so se zato skušali do njih dokopati na najrazličnejše načine. Še posebej v vojni prav noben način pridobivanja informacij ni bil prepovedan. Tudi postelja ni bila več sveta, celo nasprotno, med rjuhami se je marsikomu preveč razvezal jezik in je povedal več, kot je hotel. Bilo je to obdobje pred googli, facebooki, twiterji in drugimi sodobnimi omrežji ter ponudniki informacij, ko je bilo težko priti do podatkov in še težje preveriti, če so resnični.
Read more

September 2020

Pravijo, da je zgodovina učiteljica življenja. Da je treba pogledati nazaj, če hočeš videti naprej. Kajti veliko tistega, kar nas zaposluje danes, je zaposlovalo ljudi že veliko pred nami. Kako iznajti cepivo proti nalezljivim boleznim, na primer. Ali pa, kako se spopasti z alkoholizmom, to rak rano človeštva. Pa kako ljudi prepričati, da smo ljudje enaki ne glede na barvo kože. In kaj je treba narediti, da ne bomo nikoli pozabili strahot iz preteklosti, teh grozovitih lekcij o tem, česa vse človek naj ne bi počel sočloveku. Ja, vse to, kar zaposluje junake tokratnih Radarjevih zgodb, je nekoč že zaposlovalo neke druge junake. Pozitivne in negativne.
Read more

IZ EPIDEMIJE IZHAJAMO ŠE MOČNEJŠI

Najpomembnejša vrednota: odgovornost do naših zaposlenih in njihovih družin ter do podjetja samega.
Read more

UČINKOVITO VODENJE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE V ČASU KORONAVIRUSA

Zaupanje dodatno krepi znanje in izkušnje menedžerjev.
Read more

Mož, ki je zaznamoval afero stoletja

Na večer 18. julija leta 1898 je pisatelj Émile Zola izginil. Pred tem je v vojaškem spremstvu in ob glasnih vzklikih neodobravanja ter žaljivkah več stoglave množice zapustil sodišče. »Vrni se v Benetke! Pojdi nazaj k Judom! Strahopetec!« je odmevalo naokoli. Nanj so leteli celo kamni. Nato je eden najbolj prepoznavnih Francozov na skrivaj zapustil domovino in naslednji dan neopažen izstopil na železniški postaji Victoria v Londonu. S seboj je imel le spalno srajco, zavito v časopisni papir, ter listek s štirimi angleškimi besedami in naslovom hotela.
Read more

Avgust 2020

Narava nam vedno dokazuje, da lahko kljubuje sodobnemu človeku kot in dokler se ji zahoče. A ne glede na to, da smo trenutno prizemljeni in ne moremo tako kot nekoč svobodno frčati po svetu, ni razlogov za slabo voljo. Še vedno se lahko gibamo, le nekoliko bližje svojemu domu. In morda je prav zdaj čas za odkrivanje neznanih kotičkov in pozabljenih reči. Branja, na primer.
Read more

PRI DELU JE TREBA RAZMIŠLJATI

Za ustvarjanje, načrtovanje, podjetnost in delanje česar koli novega potrebujemo razmišljanje.
Read more

Julij 2020

Smo na pragu enega najbolj negotovih poletij v zadnjih desetletjih. Upamo, da ga bomo preživeli na svobodi in ne zaprti za domačimi zidovi. Zelo radi bi zapisali, da je koronavirus preteklost in da lahko živimo tako, kot smo živeli pred njim. A kaj, ko nas zgodovina uči, da se virusi, ta nevidna nadloga, ki nam je pred kratkim pošteno zamajala temelje življenja, zlepa ne dajo odgnati.
Read more

Julij 2020

Nobelovec Bertrand Russell je nekoč izjavil, da je svetovna zgodovina seznam vsega tistega, čemur bi se človeštvo lahko izognilo. Da bi se torej ljudje kot razmišljujoča bitja lahko iz vsega tistega, kar se je zgodilo našim prednikom, veliko naučili in zatorej ne bi smeli ponavljati napak, ki so jih naši predhodniki že naredili. Pa nam to res uspeva?
Read more

Izšla je poletna revija ADMA (julij 2020)!

Izšla je poletna revija ADMA (junij 2020)!
Read more

Melita Pediček Spindler: »Ne pozabimo, da smo le ljudje«

Kolumna zmagovalke: ADMA odličnost leta 2020
Read more

ADMA SE PREDSTAVI: Mojca Blejec

»Na svojem delovnem mestu vidim, kako zelo je pomembno, da so možgani nenehno v teku«
Read more

Sara Isaković: »Uspeh je, da si daš možnost biti najboljši, kar si lahko«

Sara Isaković je ena tistih sogovornic, s katerimi po pogovoru postaneš malo lažji, bolj optimističen, zagnan in pripravljen na nove izzive, tudi tiste, o katerih si kdaj prej ne bi drznili niti sanja
Read more

SKOZI KRIZO Z JASNIM POSLANSTVOM IN AGILNO KULTURO

Ob izbruhu pandemije covida-19 smo se kot podjetje hitro odzvali, spremenjeni pogoji delovanja pa naših sodelavcev niso odvrnili od nemotenega in izjemnega nadaljevanja svojega dela.
Read more

STRATEŠKI VIDIKI KADROVSKE SLUŽBE

Tudi samozaposleni posameznik ima običajno vsaj enega zunanjega sodelavca, ki ga mora izbrati, se z njim pogovarjati, ga usmerjati in voditi.
Read more

IVF success Rate

What is the best age for IVF? Changes in lifestyle in different societies have forced couples to postpone marriages and delay pregnancy.
Read more

5 IDEJ ZA IZBOLJŠANJE KOMUNIKACIJE V PODJETJU

Kako zagotoviti dobro in uspešno komunikacijo med vsemi generacijami? Nove norme, vrednote, cilji in sam način življenja je izziv, kako omogočiti uspešno komunikacijo in posledično učinkovitost.
Read more

Na kaj paziti, če ste ali boste uveljavljali proti-korona ukrepe v 2020

Predstavljamo ključne informacije, ki jih je treba upoštevati pri uveljavljanju interventnih protikoronskih ukrepov.
Read more

myopia

Pakistan’s Covid-19 numbers were small at the time. But many countries were already facing the full fury of the pandemic. China was still in the thick of trying to manage the first wave.
Read more

PARADOKS SODOBNEGA VODITELJSTVA

Na voljo imamo toliko tehnologije, orodij, pristopov in metodologij, od katerih vsaka obljublja, da bo rešila vse naše težave, ne da bi mignili s prstom.
Read more

Naziv ADMA ODLIČNOST LETA 2020 prejme Melita Pediček Spindler!

Naziv ADMA ODLIČNOST LETA 2020 prejme Melita Pediček Spindler!
Read more

Junij 2020

Povedano po pravici, sploh ne bi zganjali cirkusa zaradi Radarja, ki ga držite v rokah. Pa četudi nosi okroglo številko 500. A ste nas mnogi s svojimi pismi in klici spomnili na to, da to vendarle ni zgolj še en Radar več, da je to petstoti Radar po vrsti, izdelek, ki vse od leta 1976 ni niti en sam samcat mesec manjkal v vašem domu (pardon, ravno prejšnji mesec nas je tako kot ves svet prvič v tem času prizemljila korona). To pa je pravzaprav zelo velik razlog za slavje.
Read more

Kako ohraniti prihodke v času pandemije in po njej

Najprej je treba preživeti krizni čas in ohraniti produktivnost zaposlenih, zaščititi odnose s kupci in spodbuditi prodajne aktivnosti, ki imajo perspektivo, svetuje dr. Amadea Dobovišek.
Read more

Komuniciranje v krizi: štoparica je v rokah zaposlenih

Pri kriznem vodenju in komuniciranju še posebej šteje čas: ne le, kaj in kako boste povedali, ampak – kdaj. Pa tudi, v kolikšni meri razumete svet okoli sebe in notranji svet ljudi, ki jih vodite.
Read more

BOMO GRADILI ZIDOVE ALI MOSTOVE?

Prepogosto ljudje vstopijo v tekmo za višji položaj, namesto da bi se osredotočili na svojo rast.
Read more

Dobrodošli v dobi HX-a

Če je do korone veljala povezanost, da ni dobre celostne izkušnje strank (CX) brez dobre izkušnje zaposlenih (EX), smo zdaj naredili premik v obdobje človeške izkušnje (HX-Human Experience).
Read more

FINALISTKA IZBORA ADMA ODLIČNOST 2020: Karmen Ručigaj

FINALISTKA IZBORA ADMA ODLIČNOST 2020
Read more

FINALISTKA IZBORA ADMA ODLIČNOST 2020: Melita Pediček Spindler

FINALISTKA IZBORA ADMA ODLIČNOST 2020
Read more

FINALISTKA IZBORA ADMA ODLIČNOST 2020: Tanja Sitar

FINALISTKA IZBORA ADMA ODLIČNOST 2020
Read more

Izšla je prav posebna majska revija ADMA!

Izšla je nova - majska revija ADMA, ki prinaša številne novosti.
Read more

VRNIMO GOSTINSKEMU POKLICU SPOŠTOVANJE

Na trgu dela tako primanjkuje ustrezno usposobljenih ljudi s področja gostinstva, zato je težko pritegniti talente, ki želijo kaliti svoje spretnosti.
Read more

Razvoj participacije zaposlenih za večjo poslovno uspešnost

Zaposleni se lahko učinkovito vključujejo v delovanje podjetja prek delujočega sveta delavcev, kar dokazano pozitivno vpliva na zavzetost zaposlenih in poslovno uspešnost podjetja.
Read more

Zakaj so projekti uspešni le 68-%?

Aktualna globalna raziskava Project Management Instituta kaže, da so projekti uspešni le 68-%. Kateri so ključni razlogi za neuspeh projektov?
Read more

Marketing lahko najde recept za prebroditev krize

Kakšen bo marketing v novih časih? Piše Tanja Kavran, izvršna direktorica Društva za marketing Slovenije, ki pravi, da je prilagodljivost nova ključna vrednota.
Read more

Sožitje ali vojna dveh svetov

Dilema o tem, ali je možno sobivanje različnih civilizacij, je postala posebej aktualna, ko je Kitajska začela po gospodarski pa tudi tehnološki plati v zadnjih letih dosegati razviti zahod.
Read more

Marko Bitenc želi izboljšati življenja ljudi

Marko Bitenc, finalist za priznanje Mladi manager 2019, je vizionar, ki podjetje GenePlanet vodi z lastnim vzorom. Njegova vizija je, da bi iz Slovenije na bolje spreminjal življenja ljudi po svetu.
Read more

Interna komunikacija: Facebook – da ali ne?

Ste kdaj pomislili, da bi sodelavce nagovorili preko spletnih družbenih omrežij? Družbena omrežja se namreč iz zasebne rabe selijo tudi na področje interne komunikacije.
Read more

Spletna prodaja je kot tenis: pobirate žogice ali se osredotočate na igro?

Vaš razmislek kot managerja oz. vodje, kje bo vaše podjetje čez nekaj mesecev, se začne z vprašanjem: kje so zdaj vaši kupci. In ti trenutno preživljajo na spletu mnogo več časa kot kadar koli prej.
Read more

Borut Čeh s strokovnostjo do napredka človeštva

Borut Čeh, finalist za priznanje Mladi manager 2019, sledi svoji viziji projektov, ki imajo konkreten doprinos na področju zdravstva in napredka človeštva. V službi je njegov najpogostejši odziv: To.
Read more

Molk med krizo ni prava poslovna odločitev

Z ljudmi se je treba ukvarjati. Poskrbeti za njih in njihovo zavzetost. Jim nameniti pozornost, jih postaviti v fokus. Povedano drugače: s sodelavci je v krizi treba komunicirati.
Read more

Vrtiljak negotovosti in priložnosti

Kako upravljati z vrtiljakom sprememb, ki ne le da se vrti vedno hitreje, temveč je nepredvidljiva tudi njegova smer? To lahko povzroči marsikatero motnjo. A daje tudi prostor priložnostim.
Read more

Za bolj pravičen in razvit svet

Aleša Mižigoj, predsednica uprave družbe Medex, pravi, da imamo vsi, ki smo se rodili v urejenem in razvitem okolju, moralno dolžnost pomagati drugim, ki tega privilegija nimajo.
Read more

S kot senzorji ali Slovenija

RLS je dinamično in hitro rastoče slovensko podjetje z britanskim pridihom, ki že nekaj let jadra na krilih avtomatizacije in robotizacije svetovne družbe. Njihov cilj je biti vedno boljši. Najboljši.
Read more

Platforma, ki povezuje enako misleče

Sašo Palčič je s Tamaro Valenčič ustanovil platformo Meetup, ki povezuje različne profile ljudi s skupnimi interesi. Njun cilj je bil jasen: postaviti spletno platformo, ki jih zanima prihodnost dela.
Read more

April 2020

Leta 1918 je virus, ki so mu nadeli ime španska gripa in naj bi po nekaterih ocenah vzel sto milijonov življenj, potreboval mesec dni, da se je razširil po svetu. Na morilski pohod so ga ponesli naborniki, ki so odhajali v Evropo. Potovali so z ladjo. Dobrih sto let pozneje potujemo z letali. V enem dnevu smo lahko na drugem koncu sveta. Virusi tudi. Žal. In so res pripotovali k nam ter nam dali zelo jasno vedeti, da ljudje nismo absolutni gospodarji življenja.
Read more

#ostanidoma in beri Radar brezplačno!

Podarjamo vam BREZPLAČEN dostop do arhiva vseh naših revij v digitalni obliki. Uživajte v branju in ostanite zdravi!
Read more

Digitalizacija preprečuje, da vam odidejo najboljši!

Družbeni dogovor managementu nalaga odgovornost za dvig produktivnosti dela. Pomemben vzvod za to je digitalizacija. Povabite jo k mizi, ko se odločate o pomembnem.
Read more

Od ene do 150 milijonov prodanih Arget letno

Letošnji prvi MQ trening nas je vodil v Atlantic Grupo. Njihov recept za mednarodni uspeh: izstopaj iz množice, presegaj ustaljene okvirje in sledi svojemu potencialu.
Read more

Krajši delovni dan ali krajši delovni teden?

Eksperimentiranje z boljšimi delovnimi pogoji, ki zaposlenim omogočajo boljše ravnovesje med zasebnim in službenim časom, je postal uspešen mehanizem za privabljanje kadra.
Read more

Kako voditi različne ljudi?

Zaradi raznolikosti delovnih mest in nalog potrebujemo raznolike ljudi. Kako voditi ljudi, ki imajo prav poseben preplet osebnostnih lastnosti?
Read more

Vseživljenjsko učenje bo ključna kompetenca 21. stoletja

V podjetju za poslovne partnerje uvajate spletni sistem naročanja, ki je doslej potekalo preko klicnega centra. Nova tehnologija, novo znanje, nove kompetence. Pa ljudje?
Read more

March 2020 Digital Issue

This edition features a Special Technology Report on Transportation Management Systems (TMS).
Read more

MARMELADA, SMISEL ŽIVLJENJA IN ZMANJŠANJE UMRLJIVOSTI

Lahko močan občutek smiselnosti lastnega življenja, občutek, da vemo, zakaj smo na tem svetu, vpliva na fizično in umsko zdravje ter izboljša splošno kakovost življenja?
Read more

Nova obzorja in besede v slovo

Besede Aleksandra Zalaznika in Saše Mrak Hendrickson ob slovesu s funkcije predsednika in izvršne direktorice Združenja Manager
Read more

Inovacije potrebujejo spremembe in stabilnost

Pogovor z dr. Miho Škerlavajem: velikokrat slišimo, da so spremembe edina stalnica, a to ni res, organizacije in posamezniki prav toliko kot stabilnost potrebujemo spremembe
Read more

Raznolikost: nepričakovana poslovna priložnost

Kaj je nevroraznolikost in zakaj je pomembna za managerje? Podjetja poročajo o pozitivnih izkušnjah pri vključevanju nevroraznolikosti, ker jim prinaša neodkrite talente in boljše poslovne rezultate
Read more

Odgovornost se začne pri meni

V slovenskem prostoru pojem odgovornosti pretirano povezujemo s krivdo. Ta nesrečna kombinacija je zaslužna, da se namesto s prevzemanjem odgovornosti tolikokrat srečujemo s kazanjem s prsti na druge.
Read more

Leksikon raznolikosti

Nediskriminacija pomeni enako obravnavanje vseh (zaposlenih), ne glede na njihove osebne značilnosti. Upravljanje raznolikosti je poslovni model, ki pomembno prispeva h gospodarski uspešnosti družb.
Read more

Najdragocenejše je zaupanje

Pogovor z Jožetom Mermalom, predsednikom upravnega odbora družbe BTC, prejemnikom priznanja za življenjsko delo na področju managementa, ki mu ga je Združenje Manager poklonilo na Januarskem srečanju
Read more

Zakaj se podjetja bojijo agilnosti?

Čeprav v Silicijevi dolini že skoraj desetletje poznajo 'samo' agilni način dela in čeprav skandinavske države te prakse zajemajo z veliko žlico, pri nas še zdaleč nismo ozaveščeni, kaj je agilnost.
Read more

Bodite drzne, pogumne in tvegajte

Pogovor z letošnjima dobitnicama priznanja Artemida Martino Perharič, Medis, in Melanie Seier Larsen, Boston Consulting Group
Read more

Kdor je bil na Kitajskem, je že videl prihodnost

Če je bila Evropa še v poznih 80. letih med vodilnimi na področju raziskav in če so tedaj raziskovalci in inženirji odhajali v ZDA, zibelko tehnologij, je danes slika malce drugačna.
Read more

Mladostni pogum, podžgan z disciplino in dirkaško vztrajnostjo

Zlahka bi potegnili enačaj med korporativnima barvama družbe AMZS in njeno direktorico Lucijo Sajevec, Mlado managerko 2019.
Read more

NOBEN ME NE RAZUME

Mladi imajo zaradi družabnih omrežij in »popolne« podobe večine ljudi na omrežjih, slabšo samopodobo, veliko potrebo po dokazovanju, po popravljanju fizičnega videza, po doseganju »ideala«.
Read more

Marec 2020

Pravijo, da ima vsaka palica dva konca. Da je na eni strani veselje in na drugi gorje. Na eni zmaga in na drugi poraz. Pravijo tudi, da je to, katero stran vidimo bolje, odvisno od tega, s katerega zornega kota gledamo na zadevo. Da lahko eni s svojega vidijo sonce in tisti na drugem koncu temo. Ja, v življenju je veliko odvisno od tega, kako gledamo na izzive, ki nam nepričakovano prekrižajo pot. Vse je odvisno od tega, ali se znamo soočiti s temnimi silami ali pa one postanejo naš gospodar. Pravzaprav je vse odvisno od nas.
Read more

»Vsa rast in razvoj na življenjski poti sta odvisna predvsem od nas samih.«

ADMA SE PREDSTAVI
Read more

Kolumna Željke Borić: Ženske v poslovnem svetu

Pred leti te kolumne ne bi mogla napisati, saj svoje sposobnosti nisem cenila na način, kot jo danes.
Read more

Diana Brandl: »Postavljanje meja in učenje, da ni treba biti vedno na voljo, je

Diana Brandl je mednarodna predavateljica in trenerka z diplomo iz mednarodnega upravljanja in managementa, specializirana na področju upravljanja pisarne.
Read more

Izšla je nova revija ADMA za marec 2020!

Izšla je nova revija ADMA za marec 2020
Read more

Oracle rešitve za digitalizacijo procesa upravljanja s človeškimi viri

Nastajajoče tehnologije predstavljajo velike priložnosti za razvijanje novih znanj in izkoriščanje novih poslovnih modelov.
Read more

Marec 2020

Številni avtorji pa pohlep opredeljujejo kot pretirano ter neukrotljivo željo po pridobivanju denarja, predmetov, hrane, statusa in moči, ki močno presega potrebe preživetja in udobja posameznika ter je sebična. Na vse to pa tudi sodobni človek težko gleda kot na družbeno sprejemljiva dejanja. No, in v to kategorijo posameznikov, okuženih s pohlepom, bi sodilo kar nekaj junakov iz te številke. Kdo vse si zasluži, da mu rečemo pohlepnež, pogoltnež, lakomnež ali lakomnik – vsi ti izrazi namreč govorijo o eni in isti lastnosti – boste presodili sami, mi vam te uvodne besede ponujamo zgolj v razmislek.
Read more

Serijski morilec in serijski ženskar

»Umivam se v telesih svojih žensk,« je odgovoril kitajski voditelj Mao Cetung, ko ga je njegov zdravnik poskušal prepričati, da bi se lahko končno začel umivati in nasploh bolje skrbeti za osebno higieno. Le redkokdo si je velikemu vodji drznil dajati kakršnekoli nasvete, kaj šele tako intimne, toda ko je zaradi njegovega razuzdanega spolnega življenja nastopila prava epidemija nalezljivih spolnih bolezni, ga je zdravnik soočil z resnico. Prav Mao je bil namreč prenašalec bolezni in ker se ni umival, spal pa tudi z več deset različnimi dekleti na teden, je bilo nemogoče ukrotiti širitev bolezni. A Maa to sploh ni ganilo, dekleta pa so si štela v čast, če jih je okužil najpomembnejši mož v državi.
Read more

DIGITALNA DOBA? PRIHAJA DOBA POČUTJA

Posamezniki, ki imajo dlje časa dobro povezavo sami s seboj, so v osnovi bolj osebnosti stabilni, zanesljivejši, osebnostno čvrsti in pogosto tudi močnejši od ostalih.
Read more

NAZAJ K ČLOVEKU

Če pogledamo, da 75 odstotkov ljudi želi delati s smislom, torej da je njihovo delo smiselno, a se 72 odstotkov ljudi počuti izčrpano, lahko sklepamo, da izčrpanost izhaja iz dela brez smisla.
Read more

PODJETJA NAJ PRISLUHNEJO SVOJIM ZAPOSLENIM

Uspeh vodje je odvisen od drugih – če pridobi podporo tima, zaposlenih, lastnikov, partnerjev, potem ima možnost za uspeh, brez podpore pa je obsojen na hitro pozabo.
Read more

POGUM IN ZANOS: KAKO DO SAMO-IZPOLNITVE VSEH ČLENOV V VERIGI

Uspešni timi in družbe so takšni, ki posameznemu členu pomagajo in mu dovolijo, da se samoudejanji.
Read more

Februar 2020

Obstajajo ljudje, ki ostajajo nerazumljeni, in to ne le sem ter tja, ampak kar stalno. Pogosto se morajo najprej posloviti od tuzemeljskega življenja, da se lahko izkaže, da jih nismo razumeli zato, ker so njihovi možgani mleli tako zelo drugače od naših. Da so bili pred svojim časom, skratka. Za take ljudi je menda značilno, da lahko stokrat padejo in se bodo prav tolikokrat pobrali, pa da neomajno verjamejo v svojo vizijo.
Read more

»Izobraževanje mi je spremenilo življenje«

»Izobraževanje mi je spremenilo življenje. Ne gre samo za znanja in vedenja, gre za mojo samozavest.«
Read more

Duša Barbara Vidanović: »Ne bojte se neuspeha!« #intervju

Duša Barbara Vidanović je svetovno priznana avtoriteta s področja mednarodnega poslovanja in diplomatskega protokola.
Read more

Izšla je prva revija ADMA v letu 2020!

Uspešni ljudje nimajo sreče, ampak jih skozi življenje vodijo jasno zastavljeni cilji, goreča želja, trdo delo, nenehna vztrajnost in pozitivna naravnanost ...
Read more

POSEBNO SKRB NAMENJAM ODNOSOM MED SODELAVCI IN KOMUNIKACIJI

Pogovarjali smo se z Anko Brus, direktorico družinskega podjetja Agitavit Solutions, ki je specializirano za razvoj in uvedbo informacijskih rešitev.
Read more

V digitalnem svetu je proces iskanja kadrov dvosmeren

V času hitrega razvoja moderne tehnologije se je iskanje novih kadrov in služb precej spremenilo. Mladi dela ne iščejo več s prstom na oglasni deski zavoda za zaposlovanje, temveč s potegi prek ekran
Read more

Z umetno inteligenco nad pravne labirinte

Se spomnite Clippyja, animiranega pomočnika v obliki sponke za spenjanje listov? Clippy naj bi uporabnikom programov Office pomagal pri delu z dokumenti, a se ni izšlo. Zakaj?
Read more

Zmorete sami ali potrebujete start-upe?

V digitalni dobi mala podjetja rastejo hitreje. A velika podjetja vidijo hitro rastoča zagonska podjetja ali startupe v drugačni luči – ne več kot grožnjo, ampak kot priložnost za rast.
Read more

Biti operativno strateški ali propasti?

Vitko inoviranje je v prvi vrsti odločitev in odgovornost vodstva. A inoviranje težko 'naročimo', lahko le omogočimo, da se dogaja.
Read more

Prelomno obdobje

Tokratno prelomno obdobje je in bo večje od vseh znanih do sedaj, vpliv bo pustilo na vseh – največjega na tistih, ki bodo v novih razmerah priložnost prepoznali najprej in se bodo prilagodili hitro.
Read more

Kdo se boji coachinga?

Edino, česar moderno podjetje danes zaposlenemu ne more oz. noče dati, sta umirjenost in čas. Kajti za to potrebujemo spremembo v družbenem okolju, ki bo podjetjem to zares omogočala.
Read more

Ustvarjalni sestanki so ključ do inovacij

Skoraj polovico delovnega časa managerji preživijo na sestankih. Kako in na kakšen način pristopiti, da na njih ne delegiramo le nalog, temveč sodelujoče vključujemo ter jih spodbujamo h kreativnosti?
Read more

Uspešna bodo trajnostna in etična podjetja

Več kot 50 let je prevladovala paradigma, da podjetja sicer morajo spoštovati zakonodajo, a da je njihova edina odgovornost ustvarjanje dobička za delničarje. V novi, vključujoči ekonomiji bodo uspešn
Read more

December 2019

Kaj je tisto, kar človeka dela človeka? Oziroma, kaj je tisto, kar kljub temu, da še vedno domuje v človeškem telesu, iz njega naredi bitje, ki nima več veliko skupnega s človekom? Sta upanje in volja do življenja tista, ki nas delata drugačne od drugih živih bitij? Je človek, v katerem ubijejo duha, tisto notranjo moč, ki nas žene naprej, še človek? Taka in podobna vprašanja si človek zastavlja ob prebiranju tokratnih prispevkov.
Read more

Januar 2020

Pa smo spet na koncu, da bomo lahko znova začeli. Ustvarjati. Bivati. Se zavedati. Ozaveščati. Ljubiti. Odpuščati. Sprejemati. Dajati. Živeti. Naj konec prinese čudovit začetek. Naj začetek prežene staro, preživeto, doživeto, neizživeto.
Read more

JOGA V PODJETJU NI VEČ VPRAŠANJE

Veliko zdravnikov meni, da je danes stres vzrok za več kot 75 odstotkov vseh bolezni in to število še kar narašča.
Read more

NENEHNO UČENJE JE RECEPT ZA USPEH

Preveč dela in delo v prostem času pomeni, da nisi dovolj uspešen v predpisanem času, da si potem utrujen za delo v naslednjem delavnem dnevu in da se ne posvečaš dovolj svoji družini ali ...
Read more

Preobrazba uspe z glavo, rokami in srcem

Preobrazba ni enkratno dejanje, temveč nenehen proces. V njem uspevajo voditelji, ki celovito uporabljajo vse troje: glavo, srce in roke, pravi Jim Hemerling, BCG, govornik na Managerskem kongresu.
Read more

ŽIVJO, STRES, PRIJATELJ MOJ!

Pri stresu (posebej slabem) je pomembno, da ga obvladujemo, saj je to prvi korak k preprečevanju izgorevanja, ki lahko, če se ga pravočasno ne lotimo, postane izjemno resna težava.
Read more

Začetek konca slovenščine na slovenskih univerzah?

Ali smo priče začetku konca slovenščine kot učnega jezika na univerzah? Smo priče začetku procesa marginalizacije slovenščine, ki morda pomeni celo začetek konca slovenskega jezika kot takega?
Read more

300 let o trajnosti in blaginji za vse, ki ju še vedno ni ...

(Pre)počasi se učimo razumeti, kaj je skupno dobro in kakšno odgovornost prinaša sobivanje.
Read more

Brez opolnomočenja inovativnost nima prave energije

Intervju z Managerjem leta 2019 Tomažem Berločnikom, ki pravi, da je poslovna kompetenca managerja danes samoumevna, bistvena pa je njegova čustvena inteligenca.
Read more

DUHOVNOST NA DELOVNEM MESTU

Udejanjanje duhovnosti na delovnem mestu je ključno »orodje« za razvoj duhovno inteligentnih organizacij, ki vodijo v bolj svetlo prihodnost človeštva.
Read more

Moje leto (kolumna Željke Borić)

Ne vedo, da mi z negativnimi pričakovanji dajejo moč in mi vlivajo pogum, še večje zaupanje vase.
Read more

Tu je še zadnja revija ADMA v letu 2019!

Tu je še zadnja revija ADMA v letu 2019!
Read more

Po čem si bomo zapomnili Jesenski posvet ADMA 2019

Za nami je še en navdihujoč Jesenski posvet ADMA, ki je v Mariboru gostil več kot 130 udeležencev, ki delujejo na področju podpore menedžmentu.
Read more

Odkrito o skritih zmagovalcih

Med nami delujejo podjetja, ki so pri uvajanju ter vodenju poslovnih sprememb nadpovprečno uspešna. Ker so širši javnosti največkrat neznana, smo jim nadeli ime »skriti zmagovalci«. In katera so to?
Read more

Nas čakata še 202 leti do enakega plačila?

To je bilo sporočilo zadnjega srečanja Svetovnega ekonomskega foruma (WEF). Zaskrbljujoče je, da se stanje na tem področju ne izboljšuje. A našli smo tudi primere dobrih praks.
Read more

Biti operativno strateški ali propasti?

Vitko inoviranje je v prvi vrsti odločitev in odgovornost vodstva. A inoviranje težko 'naročimo', lahko le omogočimo, da se dogaja.
Read more

Najboljši svetovni hoteli imajo sevniški podpis

Stilles večina Slovencev pozna po pohištvenih kosih v rjavem lesu visokega sijaja in baročnem stilu, precej manj ljudi pa ve, kako pomemben svetovni igralec na trgu interierjev je postal.
Read more

Večina podjetij bi lahko strategije uresničila bolj učinkovito

Strokovnjaki Gallupovega inštituta so ugotovili, da je samo en od petih managerjev sposoben voditi druge. To pomeni, da veliko podjetij deluje precej slabše, kot bi lahko.
Read more

Delamo pravo stvar na trajnosten način

Pogovor z Lucijo Sajevec, direktorico družbe AMZS, letošnje prejemnice priznanja Vključi.Vse o tem, kako družba več kot 400 'pravih prijateljev' vsakodnevno živi raznolikost in uravnoteženost.
Read more

December 2019

Ko ga nimamo, veliko razmišljamo o njem. Sanjarimo, kaj vse bi bilo lepše in drugače, če bi ga imeli toliko, da se nam ne bi bilo treba ukvarjati z zemeljskimi stvarmi. Kako bi bilo, če bi si lahko privoščili vse, kar si poželi srce. Potem se nekaterim res zgodi, da ga imajo več kot dovolj, a razočarani ugotovijo, da zato niso nič bolj srečni. Da imajo morda celo kakšen problem več.
Read more

Je podjetje brez šefov lahko uspešno?

Lahko, odgovarja Lisa Gill, ki svoje pristope usmerja v decentralizacijo, agilnost in vključenost organizacij ter ekip.
Read more

Slovenska podjetja vse bolj agilna

Slovenska podjetja vse več uporabljajo agilne metode, a v globalnem smislu še vedno precej zaostajajo, v svoji raziskavi ugotavlja CorpoHub.
Read more

November 2019

Ko je pisatelj George Orwell leta 1948 napisal novelo z naslovom 1984, si najbrž ni mislil, da se bo izraz, ki ga uporabi v knjigi, ljudi tako zelo dotaknil, da ga bodo začeli uporabljati v vsakdanjem pogovoru. Stavek VELIKI BRAT TE OPAZUJE je namreč postal sinonim za občutek, da si nenehno pod drobnogledom in da nobena skrivnost ni več samo tvoja.
Read more

Kako dobiti bitko s časom v pisarni

Kdo ste resnično uspešni, zadovoljni in učinkoviti zaposleni, ki ste podpora menedžmentu? Tisti, ki ste uravnoteženi.
Read more

Kolumna Željke Borić: "Prihaja jesen in z njo novi izzivi"

Prebudila sem se v megleno jutro, poletje se je poslovilo. Nekateri so se usedli v šolske klopi, drugi smo nazaj na delu in spet se vsi skupaj podajamo v ustaljeno rutino. Spomin na poletje je še zelo
Read more

Anja Vizjak: "Izobraževanje se mi zdi izjemno pomembno"

ADMA SE PREDSTAVI
Read more

Z ADMAstičnim darilom na ADMA pravljico pod vznožjem Pohorja

Z ADMAstičnim darilom na ADMA pravljico pod vznožjem Pohorja
Read more

Oktober 2019: Izšla je sveža revija ADMA!

ADMA oktober 2019
Read more

Klavdija Jelen: "Čutim, da sem točno tam, kjer moram biti"

ADMA SE PREDSTAVI: Klavdija jelen
Read more

Avgust 2019

Včasih ljudje stojimo vsak na svojem bregu z neko tako čudno mreno čez oči, da smo nesposobni videti sonce. Tisto svetlobo, ki je na obeh bregovih enaka, le da tega ne zmoremo zaznati, kaj šele dojeti in sprejeti. In takrat, ko stojimo tako vkopani na svojih stališčih, se običajno dogajajo nelepe reči. Potem pa se včasih – žel prepredko – zgodi, da je tega nelepega preprosto preveč in se zbudimo in kar naenkrat vidimo jasno sliko in nam je jasno, da sonce sije za vse enako in da je veliko lepše živeti, če vidiš in skušaš razumeti tudi drugega in ne samo sebe. Takrat se zgodijo lepe stvari.
Read more

September 2019

Neki stari rek pravi, da človek obrača, Bog pa obrne. Trditev bi lahko koga tudi spravila v slabo voljo, češ, kaj ima vendar Bog opraviti s tuzemskim življenjem, a pustimo ob strani ideologijo in na zgornje besede poglejmo v smislu, da gredo včasih stvari in dogodki svojo pot, ne glede na to, kako skrbno jih načrtujemo, da je tisto nekaj pač vedno močnejše od človeka. Pa če nam je to prav ali ne.
Read more

Oktober 2019

Tokratni številki bi prav lahko dali delovni naslov Nagon po preživetju. Kar v treh zgodbah od petih namreč glavni junaki skušajo preživeti v novonastalih življenjsko ogrožujočih okoliščinah in so na tej poti iskanja luči na koncu tunela pripravljeni za preživetje narediti čisto vse.
Read more

Podkasti: zgodbe, ki informirajo in motivirajo

Lestvic uporabnih podkastov za managerje in podjetnike se kar tare. Zato je nujno prepoznati tiste, ki najbolj ujamejo uho, ponudijo največ koristnih nasvetov, gostijo najbolj navdihujoče goste ...
Read more

Finding the best

Eric Beaudan and Philippe Cavat on how to identify your organisation’s best high potential talent – and what to do with it
Read more

The war for digital talent

New research conducted by Forrester and Odgers Berndtson reveals that a company’s future revenue will depend on it harnessing technology – and having the talent to manage it, says Nigel Fenwick
Read more

Boardroom etiquette

Belinda Hudson provides some essential advice to ensure your board is operating at maximum effectiveness
Read more

Performance matters

Observe’s Career Coach, Eric Beaudan looks at how boards can – and should – evaluate CEO performance
Read more

The pursuit of happiness

Gary Mead takes a light-hearted look at what motivates top executives around the world and finds that in the end it’s all about happiness
Read more

It's all about the culture

High performing organisations have one thing in common – a palpable sense of energy and a unique blend of values, beliefs and behaviours.
Read more

Get with the programme

Across the globe women continue to break new ground in science and technology, as Keiron Pim explains
Read more

The D word

Organisations that fail to embrace diversity-promoting policies could be underperforming and hampering future talent pipelines as a result.
Read more

Inside the mind

John Jakenfelds explains how cutting-edge neuroscience research is helping usunderstand decision-making, behaviour, leadership and more
Read more

»3P – People, Planet, Profit« ali naše ambicije rasti in razvoja

Managerski kongres 2019 je namenjen ambiciji rasti in razvoja. A je ta postavljena v kontekst vrednot, ki ste jih izbrali za najpomembnejše in ki jih ali pa jih ne živimo.
Read more

Managerji smo soodgovorni za družbeni dogovor

Z družbenim dogovorom želimo preseči neučinkovite dialoge o plačah ter davkih na eni strani in družbeni blaginji na drugi. Ker ne gre za ali-ali temveč in: unijo ciljev ter blaginjo za vse.
Read more

Napreduješ, ko se zaveš, kako malo veš

Če je okolje pravo, marsikdaj zmoremo mnogo več, kot mislimo. Včasih potrebujemo le priložnost in spodbudo.
Read more

Vsako dobro vrača dobro

Unicef je edina organizacija v okviru Združenih narodov, ki je posvečena izključno otrokom in skrbi za njihovo preživetje, zaščito in razvoj. V Sloveniji mu predseduje Boštjan Škufca Zaveršek.
Read more

Soodgovorni za spremembe

Mag. Ladeja Godina Košir se s trajnostnim vidikom v gospodarstvu ukvarja že več kot 25 let: "Ko je napoved, da bo v morju do leta 2050 več plastike kot rib, obšla svet, smo se zganili."
Read more

Rdečica je dokaz, da notranji kompas presoje deluje

Pogovor z Vojkom Čokom, dolgoletnim aktivnim članom ZM, predsednikom Častnega razsodišča, mentorjem za področje etike. Predvsem pa aktualnim dobitnikom častnega priznanja ob 30. letnici združenja.
Read more

Razvojno krmilo Observatorija ZM

Konkurenčnost države se zagotavlja z dosledno ekonomsko politiko, umeščeno v razvojne cilje, sprejete z razvojnim dogovorom, v katerem se prepoznajo socialni partnerji in vsi ključni deležniki.
Read more

Ne več dela, temveč učinkovito delo

V okviru Observatorija smo poskušali najti rešitve, ki bi dolgoročno zagotavljale javnofinančno stabilnost Slovenije z usmeritvijo v rast in ne zmanjševanje.
Read more

Life beyond the MBA

Is a Doctor of Business Administration – or DBA – really worth the effort? Doug Morrison sought some answers
Read more

Učinkovito obvladovanje premoženja je privlačno za vlagatelje

Čakanje na zunanje zahteve po implementaciji sistema obvladovanja premoženja ni strategija zmagovalcev.
Read more

Osredotočimo se na sredino

Intervju s Christianom Ketelsom, glavnim ekonomistom The Boston Consulting Group, vodjo Centra za makroekonomijo v sklopu Instituta BCG Henderson.
Read more

Kako znanost koristi gospodarstvu

Ali ima znanost neposredno vlogo pri gospodarski rasti? Kje se neha vloga države pri razvoju in financiranju znanosti in inovacij?
Read more

Zakaj v poslu potrebujemo superjunake?

Svet potrebuje tudi korporativne super junake – takšne, ki bodo zgled zaposlenim navznoter in javnosti navzven.
Read more

Nov trend: proizvodnja se vrača domov

Ali seliti del svoje proizvodnje iz podjetja v druge države je zadnjih 20 let vprašanje, ki si ga je zastavil marsikateri manager, tudi slovenski. In ne tako redko je bil odgovor pritrdilen.
Read more

Zaračunajmo več. Ker smo med najboljšimi.

Slovenci smo narod inženirjev, inovatorjev in pionirjev. Le svet tega še ne ve. Za kapitalizacijo inovativnosti potrebujemo več samozavesti, trženjsko naravnanost in ščitenje intelektualne lastnine.
Read more

Paradoks: zavarovanje odgovornosti kot boniteta

Potencialno škodljiva ravnanja vodstva družbe lahko vodijo do oškodovanja upnikov, družbe, lastnikov in tudi zaposlenih, zato je nujno razmisliti o sklenitvi zavarovanja odgovornosti vodilnih kadrov.
Read more

Tuj kapital - prijatelj ali sovražnik?

Slovenija je na deklarativni ravni zelo odprta do tujih neposrednih investicij, a v praksi obstaja vrsta ovir, ki omejuje in odvrača tuje investitorje.
Read more

Modeliranje procesov za digitalno preobrazbo.

Vse organizacije se soočajo s hitrostjo, obsegom in kompleksnostjo sprememb. Mnoge se želijo prilagoditi, a prepogosto ne vedo, kako. Katere odgovore ponuja management poslovnih procesov?
Read more

Slovenci bi se vrnili v podjetja z dobrimi odnosi

Združenje Manager je združilo moči s Financami, Competom in GZS v projektu Top Job Ambasador, s katerim želimo spodbuditi kroženje možganov. Kaj kaže anketa med 1.441 Slovenci, ki so v tujini?
Read more

Na maratonu ne zmagaš s šprintom in stanjem na mestu

V času, ko države razvite Evrope povečujejo vlaganja v raziskave in razvoj ter iščejo učinkovite strukturne rešitve, drugi del Evrope – v tega sodi tudi Slovenija – temu ne posveča prave pozornosti.
Read more

Od 0 do 30 in še naprej

Združenje Manager (ZM) je in še zavzema pomembno vlogo ter prostor na prehodu v novo družbeno in ekonomsko obdobje. Pomembno prispeva k spoznanjem, da so spremembe potrebne.
Read more

(Pre)hitra rast: Kaj storiti, ko podjetje začne 'krvaveti'

Vsako podjetje ima željo in cilj, da bi rastlo. A pri tem velja previdnost, saj ko rast prehiti zmožnosti podjetja, iz razpok lahko hitro nastanejo prepadi.
Read more

Trajnost in dobiček sta najlepši par

Pred tremi leti so v dveh največjih slovenskih pivovarnah v Ljubljani in v Laškem prvič v zgodovini iz rdečih in zelenih polnilnih sodčkov začeli soustvarjati poenoten, celovit portfolio.
Read more

Sodobno voditeljstvo povečuje uspešnost podjetij

Kako sta povezana sodobno voditeljstvo in poslovna uspešnost podjetij? V drugi raziskavi o sodobnem voditeljstvu ugotavljamo, da so podjetja z nadpovprečnimi poslovnimi rezultati tudi sodobno vodena.
Read more

Skriti X faktor rasti je v celostni izkušnji strank

Če ste prepričani, da največja rast vašega podjetja ni skrita v vaših strankah, ne berite dalje. V prispevku namreč predstavljamo koncept celostne izkušnje strank, predvsem, kako je ta vir strategija.
Read more

Obraze zaposlenih na Facebook – da ali ne?

Vsi zaposleni postajajo obrazi podjetja, zato si vse več delodajalcev želi, da so njihove fotografije na spletni strani, družbenih omrežjih. A tudi fotografije so osebni podatki. Kako z njimi ravnati?
Read more

Pregled ekonomske politike 2000–2018, v mandatnih obdobjih šestih slovenskih vla

Prof. dr. Dušan Mramor je pregledal ekonomsko politiko vlad, ki jih je vodilo pet predsednikov in ena predsednica vlade.
Read more

Sestavine iste vizije na preizkusu časa

Potrebujemo družbeno naravnanost na tako ekonomsko politiko, ki vodi v povečevanje produktivnosti vseh dejavnikov.
Read more

Reševanje problema staranja na vzdržen način

Slovenija pred "modrim oceanom"
Read more

Izviren poslovni model, utemeljen v sodelovanju in združevanju kompetenc

Manager leta 2017: Janez Škrabec, ustanovitelj in direktor podjetja Riko.
Read more

Gospodarstvo v 2019: Konec nepopolnega okrevanja?

Gospodarstvo se po cikličnem vrhu konec 2017 ohlaja. Krčenje gospodarske aktivnosti v evro območju je intenzivnejše in predhaja tisto v Sloveniji za približno eno četrtletje.
Read more

Dobre prakse managementa za pot čez "modri ocean"

Združenje Manager v središče svojega delovanja umešča prepoznavanje in promocijo najboljših praks, ki jih dosegajo managerji v svojem poklicu.
Read more