List of articles

Highlighted
Articles and Blog posts

Highlighted list of articles and blog posts created with Edition Digital Smart Digital Publishing System. Edition Digital publishing software unifies all crucial points of effective digital publishing; creating, managing, distributing, monetising and analysing.


#articles #responsive Design #cross-platform compatibility #mobile first #gamification #online magazine

 

June 2024 Digital Edition

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Automatic Identification and Data Capture/Mobile Computing solutions.


Read more

KINTO Europe Newsletter Survey

Take this survey to let us know what are your expectations from the Newsletter!


Read more

Welcome to KINTO Kudos

In this section you will be able to highlight the achievements or special contributions of a specific colleague or team and recognise cross-functional collaborations. Send yours for the next edition!


Read more

KINTO EU SOFICO Miles Competency Centre: Our TPS journey

Sofico Miles is the Pan European Fleet Management Software for KINTO Europe.


Read more

How to Reprint Checks in QuickBooks Online and Desktop?

In QuickBooks Online, you can observe the Print Check choice. This choice is useful for printing a check interestingly as well concerning reproducing it when required.


Read more

KINTO Share for Paris 2024 Employees: Introducing the First Inclusive Vehicle

Welcome back to our series of articles covering KINTO’s role in supporting mobility in Paris 2024.
Read more

March 2024 Digital Edition

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Transportation Management solutions.
Read more

December 2023 Digital Edition

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Demand Forecastin
Read more

December 2023

Pravijo, da kdor bere, živi tisoč življenj, tisti, ki ne bere, pa le eno. Mi, ki se iz meseca v mesec trudimo, da vam pripravimo kar najbolj zanimivo branje, se seveda še kako strinjamo s tem.
Read more

October 2023 Digital Issue

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Warehouse Management Systems (WMS) and Voice-directed Picking.
Read more

What Happens During a Windshield Replacement A Step-by-Step Guide

Discover the step-by-step process of windshield replacement! This infographic explains the crucial stages, ensuring you understand each aspect clearly.
Read more

How To Ensure A Safe Heavy-Duty Towing Experience

Ensure a secure heavy-duty towing experience! Follow our infographic guide for safety tips and expert recommendations. Tow with confidence!
Read more

June 2023 Digital Issue

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Enterprise Resource Planning (ERP) and related technology.
Read more

March 2023 Digital Issue

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Supply Chain Management technology.
Read more

December 2022 Digital Issue

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Manufacturing Technology.
Read more

October 2022 Digital Issue

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Printing and Labelling.
Read more

June 2022 Digital Issue

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Automatic Identification and Data Capture (AIDC)/Mobile Computing.
Read more

The top 10 best startup strategy books to read

If you’re looking to build a startup library, what are the best startup books of all time? Join us as we look at the startup strategy books you should be reading.
Read more

March 2022 Digital Issue

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Transportation Management Systems.
Read more

ZOMATO, SWIGGY, APP REVIEWS REVELEAD!

Five People are arrested by CBI for fake reviews. On 10th February evening, 2022 CBI arrested them. CBI also said that there is a huge gang behind this. CBI will find & arrest them within Feb, 2022.
Read more

Un Fiscal sin Escrúpulos

Inicia el año nuevo, con grandes proyectos de AMLO y seguir pregonando la Justicia es para todos. Su fiscal que con tanto a fan de encubrirlo en todo, empieza a ser una molestia o no.
Read more

December 2021 Digital Edition

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Warehouse Management Systems/Voice-directed Picking.
Read more

October 2021 Digital Edition

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Demand Forecasting & Planning/S&OP.
Read more

highest exporting countries

In this article, we will be reviewing the highest exporting countries
Read more

Why do we do crossword puzzles

In this article, we will be covering: "why do we do crossword puzzles"
Read more

Oktober 2021

Koliko stane, če želiš razmišljati s svojo glavo in hoditi po poti, za katero si prepričan, da te bo pripeljala tja, kamor si se namenil? Odgovor? Veliko. Sledenje lastnemu zemljevidu zna biti zelo drago in zdi se, da bo postalo še dražje.
Read more

Macao Guide

Check out the latest Macao Guide, your go-to reference when planning a visit to Macao.
Read more

Know Before You Go

All your need-to-know information to help you prepare your trip to Macao.
Read more

September 2021

Pravijo, da ima vsaka medalja dve plati. In da je tisto, kar nekdo vidi kot pozitivno, lahko gledano iz drugega zornega kota ali z drugimi očmi, negativno. Da je lahko nekdo za nekoga dober, za nekoga drugega pa kriminalec najhujše sorte. Ali pa še huje: da je lahko nekdo zjutraj junak in popoldan terorist.
Read more

Junij 2021

Da je po bitki lahko biti zmagovalec, bi se lahko naučili iz teh Vojnih viher. Pa da je veliko težje ohraniti trezno glavo v kaosu tekočih dogodkov. In še, da je človek neverjetno trpežno bitje, ki lahko preživi preizkušnje, za katere se zdi, da jih je nemogoče preživeti. Ja, pravi mali leksikon preživetja je tale številka, ki jo držite v rokah, zato se kar lotite branja.
Read more

Avgust 2021

Da hiše ne kaže soditi po fasadi, knjige ne po platnicah in človeka ne po tem, kar nam skuša dopovedati njegov videz, ste se že zagotovo naučili. In da je bistvo očem pogosto nevidno, najbrž tudi. Če so vam te pomembne lekcije ušle, morate nujno prebrati zgodbe, ki smo vam jih pripravili tokrat.
Read more

Totally useful stuff

A wealth of useful resources for the outdoors right at your fingertips.
Read more

Father's Day 2024

Enter now to win our Father’s Day Giveaway (valued at approx. $1,000). Multiple entries allowed. Contest runs May 13, 2024 – June 14, 2024. Winner to be randomly selected after contest closes.
Read more

June 2021 Digital Edition

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Enterprise Resource Planning (ERP).
Read more

June 2021 Digital Edition

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Enterprise Resource Planning (ERP).
Read more

Three Renfrewshire schools awarded ‘Model School Status’ for their dedication to

Three schools in Renfrewshire who have excelled in putting children’s social and emotional learning at the heart of all they do, have been awarded Model School Status.
Read more

Pre-planned operation on Foxbar home recovers more than half a million 'fake Val

Police Scotland have arrested a woman and recovered more than half a million Etizolam tablets, also known as 'street Valium’, from a home in Paisley.
Read more

2024 fishing regs released

The new 2024 Ontario Fishing Regulations Summary is now available as a downloadable PDF online. The new regs will come into effect on Jan. 1, 2024.
Read more

Junij 2021

To pot smo polni skrivnosti. Iskali smo jih na Zemlji, pa tudi onkraj nam znanega okolja, tam, kamor je dovoljeno vstopiti le izbrancem. Raziskovanje je bilo uspešno, zato vas z veseljem vabimo na prvi polet s človeško posadko v vesolje in na »potapljanje« v skrivnostni svet barv.
Read more

Citizen News


Read more

Dealing with biting insects

I don’t know any outdoors person who professes a deep and abiding love of biting insects. Here's a quick rundown how to deal with the worst:
Read more

Maj 2021

Tokratna številka Radarja bi lahko bila učna lekcija o tem, kako se ne dela z ljudmi. Da se jih ne ugrablja, ne zasužnjuje, ne razkazuje, ne omalovažuje, ne žali in nasploh ne ravna z njimi kot z manjvrednimi bitji. Kajti vse to radi počnemo mi, ki si rečemo ljudje in ki zase mislimo, da smo nekaj več kot ostali prebivalci tega planeta in tudi več kot drugi, ki pripadajo isti vrsti.
Read more

Marec 2021

Zgodovina nam zmeraj znova dokazuje, da smo ljudje strašno slabi učenci. Da se nam morajo slabe stvari dogajati znova in znova, da se naposled le ustavimo za trenutek in zavestno pogledamo na svet okoli sebe. In ko takole vsaj delno ozaveščeni pogledujemo okoli sebe, zna biti, da ugotovimo, da so vse tisto, kar slabega doživljamo danes, nekateri že doživeli. Nekoč.
Read more

March 2021 Digital Edition

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Supply Chain Management
Read more

April 2021

Če bi iskali skupni imenovalec tokratne številke Radarja, bi to prav lahko bile zvezde. Kar nekaj jih boste našli na naslednjih straneh. Eno smo našli na glasbenem nebu, najbrž celo najbolj bleščečo med vsemi, ki so kadarkoli polnile koncertne dvorane.
Read more

Marec 2021

»Moški ne jokajo s solzami, temveč s kapljicami krvi.« »Kri ni voda.« Le nekaj pregovorov o krvi, ki nam govorijo o tem, kako življenjsko pomembna je ta tekočina tudi izven medicinske dimenzije. Zato, ker je kri več kot zgolj tekočina, ki se nam pretaka po žilah in nam lahko pove marsikaj o našem zdravju, smo jo v tej številki Radarja podrobneje predstavili.
Read more

Februar 2021

Življenje piše zanimive zgodbe. O tem, na primer, da je treba slediti svojim sanjam, pa četudi so te včasih na prvi pogled neuresničljive, in četudi obstaja možnost, da se nam na poti do njihove uresničitve zgodi kaj usodnega.
Read more

December 2020

Že zelo dolgo nazaj so se ljudje zavedali, da ti informacije dajo moč in prednost pred drugimi. In so se zato skušali do njih dokopati na najrazličnejše načine. Še posebej v vojni prav noben način pridobivanja informacij ni bil prepovedan. Tudi postelja ni bila več sveta, celo nasprotno, med rjuhami se je marsikomu preveč razvezal jezik in je povedal več, kot je hotel. Bilo je to obdobje pred googli, facebooki, twiterji in drugimi sodobnimi omrežji ter ponudniki informacij, ko je bilo težko priti do podatkov in še težje preveriti, če so resnični.
Read more

Januar 2021

»Bogat človek je včasih samo reven človek z veliko denarja,« je nekoč izjavil grški ladijski mogotec Aristotel Onassis. Seveda je bil noro bogat in zelo verjetno je dobro vedel, kaj vse se lahko skriva pod bleščečo masko. Moralna revščina. Osamljenost. Praznina.
Read more

December 2020 Digital Edition

In this edition we feature a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Printing & Labe
Read more

Apple Silicon introduces M series

Apple at WWDC 2020 announced plans to transition away from Intel chips to Macs built with its own Apple Silicon chips starting in late 2020
Read more

December 2020

Na pragu najlepšega obdobja v letu smo. Tistega, ko se poslovimo od vsega starega in se pripravimo na vse novo, neokrnjeno, neobremenjeno, sveže in čisto. Da živimo v težkih časih, je mogoče slišati v teh dneh, zaznamovanih s kopico neprijetnosti, ki nam jih je prinesel novi sopotnik virus. Zato je še toliko pomembneje, da iščemo svetle plati življenja, tiste, ki se niso uklonile ne času ne virusu.
Read more

October 2020 Digital Issue

Featuring a Special Technology Report looking in depth at the latest developments in the world of Automatic Identification & Data Capture and Mobile Computing.
Read more

November 2020

So dogodki in stvari, ki nas zanimajo četudi živimo tisoče kilometrov proč od tam, kjer se zgodijo. Čeprav so daleč od oči in srca namreč lahko vplivajo tudi na naše življenje. Volitve predsednika v ZDA so že en tak dogodek, h kateremu pogledujemo v teh dneh, čeprav se tako na prvi pogled zdi, da je za naše konce res vseeno, kdo sedi na vrhu tamkajšnje piramide.
Read more

jual obat aborsi jogja 0812 2717 2029 cara menggugurkan kandungan ampuh

obat aborsi jogja ( 081227172029 ) cara menggugurkan kandungan ampuh cytotec misoprostol, obat penggugur kandungan, obat telat bulan, 3jam langsung tuntas
Read more

Oktober 2020

Poletja je konec, zato vas ob vstopu v obdobje, ko sonce zelo verjetno ne bo več naš zaveznik in bomo kmalu pozabili na počitniške dogodivščine, vabimo na potovanje. Z vlakom. Predstavljamo vam namreč najznamenitejše, najvratolomnejše, najrazkošnejše, naj železnice, skratka.
Read more

Preview: The Marketing & Business Evolution

Explore how today’s trend of digital publishing presents an opportunity for marketers, content creators and advertisers.
Read more

September 2020

Že zelo dolgo nazaj so se ljudje zavedali, da ti informacije dajo moč in prednost pred drugimi. In so se zato skušali do njih dokopati na najrazličnejše načine. Še posebej v vojni prav noben način pridobivanja informacij ni bil prepovedan. Tudi postelja ni bila več sveta, celo nasprotno, med rjuhami se je marsikomu preveč razvezal jezik in je povedal več, kot je hotel. Bilo je to obdobje pred googli, facebooki, twiterji in drugimi sodobnimi omrežji ter ponudniki informacij, ko je bilo težko priti do podatkov in še težje preveriti, če so resnični.
Read more

September 2020

Pravijo, da je zgodovina učiteljica življenja. Da je treba pogledati nazaj, če hočeš videti naprej. Kajti veliko tistega, kar nas zaposluje danes, je zaposlovalo ljudi že veliko pred nami. Kako iznajti cepivo proti nalezljivim boleznim, na primer. Ali pa, kako se spopasti z alkoholizmom, to rak rano človeštva. Pa kako ljudi prepričati, da smo ljudje enaki ne glede na barvo kože. In kaj je treba narediti, da ne bomo nikoli pozabili strahot iz preteklosti, teh grozovitih lekcij o tem, česa vse človek naj ne bi počel sočloveku. Ja, vse to, kar zaposluje junake tokratnih Radarjevih zgodb, je nekoč že zaposlovalo neke druge junake. Pozitivne in negativne.
Read more

Mož, ki je zaznamoval afero stoletja

Na večer 18. julija leta 1898 je pisatelj Émile Zola izginil. Pred tem je v vojaškem spremstvu in ob glasnih vzklikih neodobravanja ter žaljivkah več stoglave množice zapustil sodišče. »Vrni se v Benetke! Pojdi nazaj k Judom! Strahopetec!« je odmevalo naokoli. Nanj so leteli celo kamni. Nato je eden najbolj prepoznavnih Francozov na skrivaj zapustil domovino in naslednji dan neopažen izstopil na železniški postaji Victoria v Londonu. S seboj je imel le spalno srajco, zavito v časopisni papir, ter listek s štirimi angleškimi besedami in naslovom hotela.
Read more

Avgust 2020

Narava nam vedno dokazuje, da lahko kljubuje sodobnemu človeku kot in dokler se ji zahoče. A ne glede na to, da smo trenutno prizemljeni in ne moremo tako kot nekoč svobodno frčati po svetu, ni razlogov za slabo voljo. Še vedno se lahko gibamo, le nekoliko bližje svojemu domu. In morda je prav zdaj čas za odkrivanje neznanih kotičkov in pozabljenih reči. Branja, na primer.
Read more

Julij 2020

Smo na pragu enega najbolj negotovih poletij v zadnjih desetletjih. Upamo, da ga bomo preživeli na svobodi in ne zaprti za domačimi zidovi. Zelo radi bi zapisali, da je koronavirus preteklost in da lahko živimo tako, kot smo živeli pred njim. A kaj, ko nas zgodovina uči, da se virusi, ta nevidna nadloga, ki nam je pred kratkim pošteno zamajala temelje življenja, zlepa ne dajo odgnati.
Read more

Julij 2020

Nobelovec Bertrand Russell je nekoč izjavil, da je svetovna zgodovina seznam vsega tistega, čemur bi se človeštvo lahko izognilo. Da bi se torej ljudje kot razmišljujoča bitja lahko iz vsega tistega, kar se je zgodilo našim prednikom, veliko naučili in zatorej ne bi smeli ponavljati napak, ki so jih naši predhodniki že naredili. Pa nam to res uspeva?
Read more

IVF success Rate

What is the best age for IVF? Changes in lifestyle in different societies have forced couples to postpone marriages and delay pregnancy.
Read more

myopia

Pakistan’s Covid-19 numbers were small at the time. But many countries were already facing the full fury of the pandemic. China was still in the thick of trying to manage the first wave.
Read more

Junij 2020

Povedano po pravici, sploh ne bi zganjali cirkusa zaradi Radarja, ki ga držite v rokah. Pa četudi nosi okroglo številko 500. A ste nas mnogi s svojimi pismi in klici spomnili na to, da to vendarle ni zgolj še en Radar več, da je to petstoti Radar po vrsti, izdelek, ki vse od leta 1976 ni niti en sam samcat mesec manjkal v vašem domu (pardon, ravno prejšnji mesec nas je tako kot ves svet prvič v tem času prizemljila korona). To pa je pravzaprav zelo velik razlog za slavje.
Read more

April 2020

Leta 1918 je virus, ki so mu nadeli ime španska gripa in naj bi po nekaterih ocenah vzel sto milijonov življenj, potreboval mesec dni, da se je razširil po svetu. Na morilski pohod so ga ponesli naborniki, ki so odhajali v Evropo. Potovali so z ladjo. Dobrih sto let pozneje potujemo z letali. V enem dnevu smo lahko na drugem koncu sveta. Virusi tudi. Žal. In so res pripotovali k nam ter nam dali zelo jasno vedeti, da ljudje nismo absolutni gospodarji življenja.
Read more

#ostanidoma in beri Radar brezplačno!

Podarjamo vam BREZPLAČEN dostop do arhiva vseh naših revij v digitalni obliki. Uživajte v branju in ostanite zdravi!
Read more

March 2020 Digital Issue

This edition features a Special Technology Report on Transportation Management Systems (TMS).
Read more

Marec 2020

Pravijo, da ima vsaka palica dva konca. Da je na eni strani veselje in na drugi gorje. Na eni zmaga in na drugi poraz. Pravijo tudi, da je to, katero stran vidimo bolje, odvisno od tega, s katerega zornega kota gledamo na zadevo. Da lahko eni s svojega vidijo sonce in tisti na drugem koncu temo. Ja, v življenju je veliko odvisno od tega, kako gledamo na izzive, ki nam nepričakovano prekrižajo pot. Vse je odvisno od tega, ali se znamo soočiti s temnimi silami ali pa one postanejo naš gospodar. Pravzaprav je vse odvisno od nas.
Read more

Marec 2020

Številni avtorji pa pohlep opredeljujejo kot pretirano ter neukrotljivo željo po pridobivanju denarja, predmetov, hrane, statusa in moči, ki močno presega potrebe preživetja in udobja posameznika ter je sebična. Na vse to pa tudi sodobni človek težko gleda kot na družbeno sprejemljiva dejanja. No, in v to kategorijo posameznikov, okuženih s pohlepom, bi sodilo kar nekaj junakov iz te številke. Kdo vse si zasluži, da mu rečemo pohlepnež, pogoltnež, lakomnež ali lakomnik – vsi ti izrazi namreč govorijo o eni in isti lastnosti – boste presodili sami, mi vam te uvodne besede ponujamo zgolj v razmislek.
Read more

Serijski morilec in serijski ženskar

»Umivam se v telesih svojih žensk,« je odgovoril kitajski voditelj Mao Cetung, ko ga je njegov zdravnik poskušal prepričati, da bi se lahko končno začel umivati in nasploh bolje skrbeti za osebno higieno. Le redkokdo si je velikemu vodji drznil dajati kakršnekoli nasvete, kaj šele tako intimne, toda ko je zaradi njegovega razuzdanega spolnega življenja nastopila prava epidemija nalezljivih spolnih bolezni, ga je zdravnik soočil z resnico. Prav Mao je bil namreč prenašalec bolezni in ker se ni umival, spal pa tudi z več deset različnimi dekleti na teden, je bilo nemogoče ukrotiti širitev bolezni. A Maa to sploh ni ganilo, dekleta pa so si štela v čast, če jih je okužil najpomembnejši mož v državi.
Read more

Februar 2020

Obstajajo ljudje, ki ostajajo nerazumljeni, in to ne le sem ter tja, ampak kar stalno. Pogosto se morajo najprej posloviti od tuzemeljskega življenja, da se lahko izkaže, da jih nismo razumeli zato, ker so njihovi možgani mleli tako zelo drugače od naših. Da so bili pred svojim časom, skratka. Za take ljudi je menda značilno, da lahko stokrat padejo in se bodo prav tolikokrat pobrali, pa da neomajno verjamejo v svojo vizijo.
Read more

December 2019

Kaj je tisto, kar človeka dela človeka? Oziroma, kaj je tisto, kar kljub temu, da še vedno domuje v človeškem telesu, iz njega naredi bitje, ki nima več veliko skupnega s človekom? Sta upanje in volja do življenja tista, ki nas delata drugačne od drugih živih bitij? Je človek, v katerem ubijejo duha, tisto notranjo moč, ki nas žene naprej, še človek? Taka in podobna vprašanja si človek zastavlja ob prebiranju tokratnih prispevkov.
Read more

Januar 2020

Pa smo spet na koncu, da bomo lahko znova začeli. Ustvarjati. Bivati. Se zavedati. Ozaveščati. Ljubiti. Odpuščati. Sprejemati. Dajati. Živeti. Naj konec prinese čudovit začetek. Naj začetek prežene staro, preživeto, doživeto, neizživeto.
Read more

December 2019

Ko ga nimamo, veliko razmišljamo o njem. Sanjarimo, kaj vse bi bilo lepše in drugače, če bi ga imeli toliko, da se nam ne bi bilo treba ukvarjati z zemeljskimi stvarmi. Kako bi bilo, če bi si lahko privoščili vse, kar si poželi srce. Potem se nekaterim res zgodi, da ga imajo več kot dovolj, a razočarani ugotovijo, da zato niso nič bolj srečni. Da imajo morda celo kakšen problem več.
Read more

November 2019

Ko je pisatelj George Orwell leta 1948 napisal novelo z naslovom 1984, si najbrž ni mislil, da se bo izraz, ki ga uporabi v knjigi, ljudi tako zelo dotaknil, da ga bodo začeli uporabljati v vsakdanjem pogovoru. Stavek VELIKI BRAT TE OPAZUJE je namreč postal sinonim za občutek, da si nenehno pod drobnogledom in da nobena skrivnost ni več samo tvoja.
Read more

Avgust 2019

Včasih ljudje stojimo vsak na svojem bregu z neko tako čudno mreno čez oči, da smo nesposobni videti sonce. Tisto svetlobo, ki je na obeh bregovih enaka, le da tega ne zmoremo zaznati, kaj šele dojeti in sprejeti. In takrat, ko stojimo tako vkopani na svojih stališčih, se običajno dogajajo nelepe reči. Potem pa se včasih – žel prepredko – zgodi, da je tega nelepega preprosto preveč in se zbudimo in kar naenkrat vidimo jasno sliko in nam je jasno, da sonce sije za vse enako in da je veliko lepše živeti, če vidiš in skušaš razumeti tudi drugega in ne samo sebe. Takrat se zgodijo lepe stvari.
Read more

September 2019

Neki stari rek pravi, da človek obrača, Bog pa obrne. Trditev bi lahko koga tudi spravila v slabo voljo, češ, kaj ima vendar Bog opraviti s tuzemskim življenjem, a pustimo ob strani ideologijo in na zgornje besede poglejmo v smislu, da gredo včasih stvari in dogodki svojo pot, ne glede na to, kako skrbno jih načrtujemo, da je tisto nekaj pač vedno močnejše od človeka. Pa če nam je to prav ali ne.
Read more

Oktober 2019

Tokratni številki bi prav lahko dali delovni naslov Nagon po preživetju. Kar v treh zgodbah od petih namreč glavni junaki skušajo preživeti v novonastalih življenjsko ogrožujočih okoliščinah in so na tej poti iskanja luči na koncu tunela pripravljeni za preživetje narediti čisto vse.
Read more

Finding the best

Eric Beaudan and Philippe Cavat on how to identify your organisation’s best high potential talent – and what to do with it
Read more

The war for digital talent

New research conducted by Forrester and Odgers Berndtson reveals that a company’s future revenue will depend on it harnessing technology – and having the talent to manage it, says Nigel Fenwick
Read more

Boardroom etiquette

Belinda Hudson provides some essential advice to ensure your board is operating at maximum effectiveness
Read more

Performance matters

Observe’s Career Coach, Eric Beaudan looks at how boards can – and should – evaluate CEO performance
Read more

The pursuit of happiness

Gary Mead takes a light-hearted look at what motivates top executives around the world and finds that in the end it’s all about happiness
Read more

It's all about the culture

High performing organisations have one thing in common – a palpable sense of energy and a unique blend of values, beliefs and behaviours.
Read more

Get with the programme

Across the globe women continue to break new ground in science and technology, as Keiron Pim explains
Read more

The D word

Organisations that fail to embrace diversity-promoting policies could be underperforming and hampering future talent pipelines as a result.
Read more

Inside the mind

John Jakenfelds explains how cutting-edge neuroscience research is helping usunderstand decision-making, behaviour, leadership and more
Read more

Life beyond the MBA

Is a Doctor of Business Administration – or DBA – really worth the effort? Doug Morrison sought some answers
Read more

Pisma iz psihiatrične klinike

V drugi polovici 19. stoletja je bil britanski imperij na vrhuncu svojih moči. Tedaj je bil vsak peti zemljan podanik kraljice Viktorije, britanska zastava pa je mogočno plapolala na vseh koncih sveta. Britanski gospodarski in vojaški dominaciji je sčasoma sledila še kulturna. Angleščina je začela korakati proti položaju vodilnega svetovnega jezika, a je imela v primerjavi s svojima tekmicama, francoščino in nemščino, nemajhno pomanjkljivost. Jezik Shakespearja in Dickensa namreč ni premogel resnega enojezičnega slovarja.
Read more

Junij 2019

Toliko zla, kot lahko povzroči človek, ne more povzročiti nobena žival, pa naj je še tako krvoločna. Človekje žal preprosto preveč inovativen na tem področju, predvsem v odnosu do sočloveka. Kaj vse si je sposoben izmisliti človeški um, da bi prizadel drugega, je včasih prav neverjetno, koliko nečloveških dejanj in potez, nevrednih človeka. Ja, človek je res iznajdljiva zver. Več kot dovolj dokazov za to trditev boste našli v tokratni številki Vojnih viher, in če se boste medprebiranjem morebiti vprašali, čemu vam v branje ponujamo tovrstne človeške domislice, vam odgovarjamo, da zato, da ne boste pozabili, da vsi mi v sebi nosimo nekaj živalskega, nekaj, kar lahko v pravih okoliščinah z vso silo privre na dan in ni videti niti malo človeško.
Read more

Julij 2019

Poletje je čas, ko nas misli in dejanja ponesejo v neznane kraje. Čas, ko smo lahko vse tisto, za kar nam med letom zmanjka časa. Raziskovalci, pohajkovalci, bralci, lenivci, adrenalinci. Vse tisto smo lahko, kar med letom ne moremo biti, ker življenje pač tako ubrano stopa po neki uhojeni poti, da nam preprosto ne daje možnosti, da bi se lahko ozrli naokoli in opazili, da obstaja še kaj drugega kot tisto, kar smo vajeni živeti. Izkoristite ga, to poletje, in čim večkrat zavijte z glavne poti, hodite po stranskih cestah ter bodite ves čas na preži za novimi izzivi. In ko boste stopali tem svojim izzivom naproti, nas prosim vzemite s sabo. Tudi mi se namreč silno radi potepamo.
Read more

CargoX

Dokumentarni akreditiv z veriženjem blokov
Read more

Digital Marketing Agency Indianapolis

Ratel SEO is a top digital marketing agency in Indianapolis. We build websites, do technical SEO and also we do other forms of digital marketing for our clients.
Read more

Obutev Kopitarne Sevnica z 20% popustom s kartico Diners Club

Za člane Zbornice-Zveze Kopitarna Sevnica na vseh prodajnih mestih omogoča 20% popust pri nakupu s kartico DIners Club
Read more

Junij 2019

Prebirajoč to številko Radarja boste mogoče tudi vi dobili občutek, da se ljudje pogosto sploh ne zavedamo, s kom sobivamo. Da namreč med nami živijo tudi ljudje z na pogled povsem običajnimi življenjskimi zgodbami, ki pa v resnici ves čas hodijo nevarno po robu med tistim, kar se nam še zdi normalno in prav, ter tisto drugo stranjo, kjer so doma veliko bolj temačne zgodbe. A se ti ljudje, izgubljeni na tej strani in prikrivajoč svoje težave, kljub travmam in bolezenskim znakom nekako prebijajo skozi življenje in so ne glede na vse ter neozirajoč se na mnenje drugih ustvarjalni člani te družbe. Včasih še celo bolj od tistih, ki si radi pravimo normalni. Veliko poguma potrebujejo ti ljudje, da takrat, ko na njihov um ležejo mračne koprene, vztrajajo na tej strani. Pa naj bo ta njihov trud z našega zornega kota videti še tako čuden in čisto nič prav. Kaj lahko naredimo, da bi bilo zanje vse skupaj vsaj malo lažje, da njihove hibe ne bi tako zelo vpile v nebo? Največkrat žal nič. Dovolj je že to, da vemo, da so med nami in da se zavedamo, da se za vsemi tistimi vpijočimi bolezenskimi znaki skriva Jaz. Včasih veliko večji, kot je naš.
Read more

Maj 2019

Najbrž ne boste nikoli izvedeli, kako je živeti dvojno življenje. Mi verjetno tudi ne. Kajti takole na varnem je res prijetno brati o dogodivščinah tistih, ki se lahko pohvalijo s tovrstno izkušnjo, da pa bi jo živeli tudi zares, je čisto preveč naporno in nevarno. Zato naj bo vam in nam dovoljeno doživeti pluse in minuse dvojnega življenja v vohunskih logih skozi zgodbo Duška Popova, možaka iz naše skorajda soseščine, ki je bil v teh stvareh še posebej dober. Mislimo, da boste uživali ob prebiranju njegovih dogodivščin. Tudi vse ostalo, kar smo vam pripravili tokrat, naravnost vabi k uživaškemu branju, pa čeprav seje zunaj že razbohotila pomlad in nas prijazno vabi v naravo. Berite torej! Magari na klopci v parku.
Read more

Scr888 Malaysia

Play Online Games, Sports Games and Online Casino Slots Games at onegold88.com Malaysia. You can find all the best online games at One Gold 88 Live Today!. Enjoy the fun with our mobile game!
Read more

Using Social Media To Give Your Small Business An Edge

Everything you need to know to use social media to push the online visibility of your brand.
Read more

April 2019

Vsi mi v tem svetu puščamo svoje sledove. Nekateri to počno skoraj neopazno, tako, da se tega ne zavedajo niti sami, drugi pritiskajo svojo štampiljko s takšno silo, da je njihovo početje nemogoče spregledati. Včasih je tako, da so odtisi vidni kar takoj, spet drugič jih dolgo ni mogoče opaziti, potem pa nekega dne nekdo le opazi njihove obrise in dobijo mesto, ki jim pritiče. Vsi mi temu svetu dajemo svoj pečat. Morda ne tako pomembnega, kot možje, ki smo jih v tej številki postavili v ospredje, pa vendarle tudi mi pečatimo, da je veselje. Morda bi se morali tega bolj zavedati, kajti gledano dolgoročno, šteje čisto vsak pečat. Naš ni prav nobena izjema.
Read more

Marec 2019

Pravijo, da preteklost lahko postane zgodovina šele takrat, ko mine njen vpliv na sedanjost. In včasih traja desetletja, da se zgodi ta preskok, ko spomin na dogodke, praviloma obilno zalite s krvjo nedolžnih žrtev, toliko zbledi, da so ljudje sposobni trezno razmišljati in z zdrave distance pogledati na stvari, v katerih sami največkrat sploh niso bili udeležni, a vseeno čutijo potrebo po tem, da jih podoživljajo in komentirajo.
Read more

Pravila nagradne igre Diners Club za člane Zbornice - Zveze

Podrobnosti pravil nagradne igre Diners Club za člane Zbornice - Zveze.
Read more

How Technology Is Revolutionising Our Money Relationships

Digital banking continues to rise
Read more

Nagradna igra Diners Zbornica Zveza

Sodelujte v nagradni igri za novi Citroen C3
Read more

Marec 2019

Pregovor pravi, da kdor molči, devetim odgovori. A samo, če ti znajo slišati oz. razbrati, kaj jim želi povedati, dodajamo mi. Še posebno dobri poslušalci so patologi, tisti, ki dobijo na preiskovalno mizo res molčeče tipe, a znajo iz njih kljub temu izvleči največje skrivnosti. In o teh teče beseda v nadaljevanju. Razpisali smo se namreč o razvoju sodne medicine in o tem, kako so se patologi učili in naučili razreševati nepojasnjene smrti ter na kakšne pasti so naleteli na učni poti. Patologi so nam »pomagali« tudi v prispevku o skrivnostni smrti italijanskega bančnika Roberta Calvija, najbrž pa so imeli precej dela tudi v tistem o črnem četrtku za ameriško letalstvo, a priznamo, da se tam nismo spuščali v podrobnosti njihovega dela. To pot smo brskali pod površino, skratka, in spisali zanimivo številko. Upamo, da boste uživali v branju.
Read more

Februar 2019

„Če hočeš živeti srečno življenje, ga poveži s ciljem, ne z ljudmi ali stvarmi,“ je nekoč menda rekel Albert Einstein. Kar je rekel, je tudi živel in je v iskanju svojega cilja brez težav zapustil svojo veliko ljubezen in ženo, fizičarko Milevo Marić, ter šel naprej, kot bi ju nikoli ne povezovala velika strast. Strast drug do drugega in do znanosti. On je naredil kariero in se zapisal v zgodovinske knjige, ona je zapuščena skorajda utonila v pozabo, pa čeprav so mnogi prepričani, da je pomembno prispevala k nekaterim njegovim odkritjem. Je za to, da Marićeva v zgodovini nima tistega mesta, ki ji po novejših odkritjih pripada, krivo to, da je živela v času, ko ženskam ni bilo dovoljeno segati po zvezdah? Ali pa je svoje življenje preprosto zaupala moškemu, ki tega ni bil vreden? Bi se zgodba danes razpletla drugače?
Read more

The Potential of the Midlands as a Business Centre

Why Birmingham and the Midlands offer a great opportunity for UK businesses.
Read more

Januar 2019

Vsakdo ima najbrž svojo skrivnost, ki je čisto in samo njegova in ki je ne želi deliti z nikomer drugim. In prav je tako, da ljudje v življenju kakšno stvar zadržimo samo zase. A ko ne gre več za tiste male skrivnosti, ki življenje delajo lepo ali pa mu dodajo kakšno kapljo grenkobe, je prav, da jih čim prej spustimo na plano. Male skrivnosti imajo namreč to lastnost, da se iz malih sčasoma spremenijo v velike in lahko tako mutirane povzročijo velike tragedije. Novo leto je čas, ko so nas polna usta obljub, kaj vse bomo spremenili na bolje. Morda je to tudi čas, ko se lahko potopimo vase in pogledamo, če se v nas skriva kaj skrivnostnega, kaj, kar si zasluži svobodo. Pobrskajte kdaj po sebi in morda boste našli kaj, za kar sploh niste vedeli, da gnezdi v vas, ste pa ves čas čutili, da vam povzroča težave. In ko boste našli ta skrivnostni tujek, na široko odprite vrata, da bo tisto, kar mora bivati na svobodi, lahko poletelo. Veliko sreče pri odpiranju vrat vam želimo. In tudi sicer vse dobro v novem letu.
Read more

Gastronomy

Macao has been designated as a UNESCO Creative City for its efforts in gastronomic innovation.
Read more

December 2018

Pravijo, da je dober načrt pol uspeha. Da je pot, če vemo, kam gremo in zakaj smo se sploh podali v neznano, lažja z dobrim načrtom v popotni torbi. A je pač tako, da zmeraj le ne gre vse tako, kot smo načrtovali, in pravzaprav se takrat izkaže, iz kakšnega testa smo. Ali se znamo prilagoditi trenutnim razmeram ali pa izgubljeni obstojimo na mestu in planemo v nebogljen jok. Ker je pred vrati tisti čas, ko ljudje radi delamo načrte za prihodnost, vam polagamo na srce, da ne bodite preveč velikopotezni načrtovalci. Naredite si grobe obrise poti, ki bi jo radi prehodili v prihodnjem letu, potem pa sami sebi obljubite, da se ga ne boste držali kot kakšen pijanec drži plot, ampak boste gledali levo in desno ter pravočasno in po potrebi spremenili smer. Naj vam na poti sveti notranja lučka, tista, ki vedno ve, kje je prava pot, samo da je včasih ne vidimo dobro in se zato izgubimo. Pa srečno!
Read more

What You Need to Know Before Becoming Self-Employed

Everything you need to know before taking the plunge into self-employment
Read more

Getting the Most from Team Away Days

How to get your team to respond to an away day
Read more

A Guide to Running a Business on the Run Up to Christmas

How to be properly prepared in business for the Christmas season.
Read more

How to Keep a Money Flow in Retirement

How you can ensure money will keep coming in after you have quit full-time work.
Read more

How to Setup the Perfect Home Office

A guide to setting up your office at home
Read more

December 2018

Nekaterih stvari se ne da prepovedati. Oziroma, mogoče jih je prepovedati, a bodo kljub temu še vedno mamljive. Kot ljubezen do drugega človeškega bitja, na primer, ali pa do domovine. Včasih ljudje kakšno stvar ali čustvo celo prepovedo z zakonom, a je zato še vedno ali pa prav zato še bolj privlačno. In to ne glede na posledice, ki jih prinaša kršitev. Da dobiš prepovedani sad, moraš biti vztrajen in potrpežljiv. Ne glede na to, ali čakaš na ljubljeno osebo ali na domovino. Seveda to ne pomeni, da sediš križem rok in čakaš, da se bodo stvari zgodile same od sebe, ampak to, da narediš strategijo, kako boš najbolj zanesljivo prišel do cilja. Za stvari, za katere vemo, da so vredne boja, se je skratka vredno bojevati in nam pri tem nobena prepoved ne sme stopiti na pot. Če ne veste, kako se to dela, se lahko o neuklonljivosti volje poučite pri junakih naših tokratnih zgodb.
Read more

The Advantages of Cloud Computing

Cloud computing has changed the way businesses store and access data. Here we look at the main benefits of this relatively new technology
Read more

360° gallery: Stand Out in Style

Check out how Edition Digital enables you to display your products in an interactive way.
Read more

Peter Veliki, rojen strateg z brezmejnimi ambicijami

Peter I. Veliki (1672—1725) danes velja za najvplivnejšega moža ruske zgodovine in očeta sodobne Rusije. S svojo skorajda manično obsedenostjo z Evropo in z vsem zahodnim je pretresel temelje ruske identitete. Pred njim je bila le-ta družbeno in kulturno globoko vkoreninjena v orientalni vzhod, Peter Veliki pa je Rusijo brezkompromisno postavil na evropski zemljevid in v njeno vojaško, politično ter gospodarsko sestavljanko moči.
Read more

ธนาคารอาคารสงเคราะห์

ViMARN BY G H Bank รวมข่าวสาร ชาว GHB
Read more

360 Gallery

The BCMA is in a privileged position to have access to the leading experts and pioneers of the branded content industry. This interview is a part of ‘For The Love of Branded Content’ series which brin
Read more

November 2018

»Sedanjost je nakopičena preteklost,« je v enem od intervjujev povedal ugledni francoski zgodovinar Patrick Boucheron. In dodal, da »zato, ker se je nekaj že zgodilo, to še ne pomeni, da se ne bo ponovilo.« Da pa je zgodovina glede na današnje nepredvidljive razmere nemočna, je še pristavil, in da nas lahko le opominja na preteklost, kaj več pa žal na more narediti. Tudi v Radarju, ki je pred vami, boste našli zgodbe, ki so se že zgodile, imajo pa v sebi potencial, da poženejo korenine tudi v sedanjosti. Časi niso najbolj prijazni in nezadovoljstvo ustvarja pogoje, da se lahko zgodijo stvari, ki so se še včeraj zdele nepredstavljive. Kje nam morebiti grozi ponovitev nevarnosti, boste presodili sami in verjetno vam ob ugotovitvi ne bo najbolj lepo, a že zavedanje, da nismo neranljivi, lahko včasih pomaga stvari zapeljati na pravo pot. Najprej spregleda eden, nato še drug, zatem nova dva, pa nato še trije ... In naenkrat je nakopičene dovolj pozitivne energije za lepši svet.
Read more

ทอท. เร่งปรับโฉม 2 ท่าอากาศยาน

ทอท. เร่งปรับโฉม 2 ท่าอากาศยาน
Read more

The Best UK Cities to Travel to On a Business Trip

A business trip to the UK not only opens up great opportunities for growth for companies but also presents the perfect opportunity to see some of the places in the country.
Read more

How to choose the right business property

Having the right place of business for you company is vital, and shouldn't be decided lightly. So, what do you need to do to ensure you pick the best possible place?
Read more

Before You Apply For Credit, Here's What You Need To Know

Credit comes in many forms, with bank loans being one of the most popular. Here's what you need to know before you start applying.
Read more

Oktober 2018

Poletje je bilo delovno in tudi začetek jeseni je nekako kar odbrzel mimo nas, tako da smo po pravici povedano pozabili, da bi morali junija pihati svečke. Na torti. Na rojstnodnevni torti, na kateri bi moralo biti 18 svečk. Junija 2000 je namreč izšla prva številka Radarja v režiji ekipe, ki še danes narekuje njegovo vsebino, kar pomeni, da smo na razburkanem medijskem trgu doživeli in preživeli polnoletnost. Veseli smo, da ostajate z nami na poti k zrelosti in trkamo na svetlo, z dobrim branjem obogateno prihodnost.
Read more

September 2018

Resda sta se nadutost in nečimrnost v današnji družbi razpasli čez vse razumne meje, a še vedno velja, da sta to lastnosti, ki jih človeški rod ne ceni ravno najbolj. Kljub temu sta lahko v določenih okoliščinah tudi pozitivni in zaželeni. V vojni, na primer, ko dogajanje zahteva vodjo, ki neomajno verjame vase in v svojo vizijo. Nadutost lahko zmaguje v bitkah, pravijo tisti, ki se spoznajo na te reči, a je treba z njo ravnati previdno, kerje to meč z dvema reziloma. Po eni strani človeka zaslepi, da ne vidi, kaj delajo na drugi strani, po drugi pa ga naredi togega in premalo odzivnega. Kako pogubno lahko vpliva na človeka in do kakšnih usodnih napak pripelje, si lahko preberete v nadaljevanju, prav tam, kjer boste našli še več napetih, solzavih in komaj resničnih zgodb.
Read more

Nepodkupljivi župan New Yorka Fiorello La Guardia

Majhen, čokat človek srednjih let nad glavo nekoliko nespretno vihti macolo in udriha po igralnem aparatu, ki leži pred njim. Nosi eleganten suknjič in kravato ter pozira novinarjem, ki se trudijo ujeti vsak njegov zaigran nasmeh. Prizor se odvija na ladji, pred obalo Long Islanda. Razbite igralne aparate nato preprosto pomečejo v morje. Mož s kravato, oborožen z macolo, je 99. župan New Yorka Fiorello La Guardia. Eden najbolj karizmatičnih, priljubljenih in temperamentih županov, kar jih je Veliko jabolko kadarkoli imelo.
Read more

September 2018

Nekoč so ljudje šli s trebuhom za kruhom na drugi konec sveta in poskušali v novem okolju zaživeti na novo, predvsem pa bolje. Mnogim je uspelo zahajati val uspeha, številnim pa tudi ne in so se razočarani vrnili nazaj domov. Tudi danes nekateri v iskanju boljšega življenja pustijo za seboj vse, kar jim je znano in ljubo, ter poskušajo kje drugje začeti znova. Člani uredništva imamo srečo, da lahko delamo tisto, kar nam je všeč in nas izpolnjuje ter nam hkrati omogoča preživetje. A svet okoli nas drvi naprej v svojem ritmu in če hočemo iti v korak z njim ter obstati na tržišču, se mu moramo vsaj malo podrediti. Dolgo smo vztrajali pri isti ceni – vse od leta 2011 – zdaj pa smo se odločili, da ceno Radarja povišamo na 4,99 evra. Ne zato, da bi obogateli, ampak zato, da bi vam lahko še naprej ponujali to, kar delamo najbolje. Radar. Hvala, ker nas berete.
Read more

The Best Food District in the UK

These neighborhoods are shattering reputations about British cooking...
Read more

Konec prijateljstva zaradi atomske bombe

Leta 1941, v najmračnejših dneh druge svetovne vojne, sta se pred nosom gestapa sestala dva znanstvenika. Bila sta največja jedrskafizika na svetu. Werner Heisenbergje bil Nemec, Niels Bohr pa danski Jud. Dvajset let sta bila najboljša prijatelja in sta s svojim raziskovanjem atoma nehote tlakovala pot najdramatičnejšemu znanstvenemu mejniku 20. stoletja: prvi atomski bombi. Njuno medvojno srečanje je razkrilo zastrašujočo možnost, da bo bombo prvi uporabil Hitler. Dogodki na srečanju v Köbenhavnu so za vselej zaznamovali njuni življenji in njun odnos je postal eden najbolj kontroverznih v zgodovini znanosti. Več kot 50 let pozneje, dolgo po smrti obeh mož, je njuna zgodba dobila nenavaden nov obrat.
Read more

Avgust 2018

"Med prijatelji ne šteje tisto, karje izgovorjeno, ampak tisto, česar ni treba izreči." Lepo zvenijo besede velikega pisca Alberta Camusa in v večini primerov na srečo tudi držijo, ker pa vemo, da se živemu človeku zgodi vse mogoče, ga včasih doleti tudi to, da neizrečeno ostane neslišano. Ali pa nerazumljeno. Preprosto se zgodi, da se dva, ki sta mislila, da se poznata tako dobro, da prav nič ne more stopiti med njiju, ne slišita, ker so ju okoliščine postavile v drug kontekst, ko nič več ni tako, kot je bilo, ali pa tako, kot se je zdelo, da je. Ne verjamete? Preberite nadaljevanje in morda se vam bo med prebiranjem dokazov utrnilo, da je pogovor še vedno tisto, kar nas dela človeške, in da se ne gre preveč zanašati na tišino.
Read more

BCMA Celebrates Fifteen-Year Anniversary

Fifteen years ago (25th July 2003), in London’s Soho, a group of like-minded visionary individuals decided to form a group that would bring together the production and advertising communities.
Read more

Junij 2018

Ena od definicij zvestobe pravi, da je zvest tisti, »ki vztraja v naklonjenem razmerju do koga ali česa«. Kdaj je tovrstno vztrajanje smiselno in do kdaj nanj še lahko gledamo v pozitivni luči, Slovar slovenskega knjižnega jezika ne piše, vendar iz prakse vemo, da v življenju velikokrat pridemo do točke, ko preprosto vemo, da nam tovrstna naklonjenost škodi in bi morali razmerje prekiniti ter si reševati lastno kožo. A smo v takih primerih pogosto razpeti med teorijo in prakso, v položaju torej, ko v bistvu vemo, kaj bi morali narediti, a tega nismo sposobni izpeljati.
Read more

Saving Options Beyond the Bank

How to make your money work harder.
Read more

Discovering London – Beyond the Basics

How to see London beyond the tourist hot spots.
Read more

Julij 2018

Brez velikih besed vam to pot pošiljamo v branje Radar, ki se ponaša s pridevnikom poletni. Ja, poletje je tu, in s tem je tu čas, ki ga namenite sebi in tistim, s katerimi radi stopate po skupnih poteh. Bodite radovedni, ležerni, lenobni, taki skratka, kot sicer ne morete biti, ker vam tega ne dovoljujejo vsakdanje obveznosti. Naj bo poletje čas za vas. In za Radar.
Read more

Suženj, ki je spremenil Ameriko

Frederick Augustus Washington Bailey. Tako je temnopolta Harriet Bailey na plantaži sredi Marylanda okoli leta 1818 poimenovala sina, ki se je v zgodovino boja za odpravo suženjstva zapisal kot Frederick Douglass. Pobegli suženj in najbolj slavni temnopolti Američan 19. stoletja je najprej s svojo osebno zgodbo, potem pa kot eden vodilnih abolicionistov vprašanje rasne enakopravnosti pomagal začrtati kot ključno za družbeni ustroj in skupno prihodnost mlade zveze ameriških držav. Tema, ki še danes deli ZDA, je morda najgloblje od vseh zaznamovala ameriško družbo in bila kot glavni vzrok državljanske vojne tudi edina, ki je v nekaj manj kot 250-letni zgodovini ameriške države skoraj povzročila njen razpad.
Read more

Junij 2018

Ljudje smo tisti, ki premikamo meje. Smo tisti, ki spreminjamo svet. Včasih traja dolgo dolgo, da se kakšna zadeva premakne vsaj za milimeter naprej, spet drugič se kakšen preobrat zgodi dobesedno čez noč. Vsekakor pa smo ljudje tisti, ki imamo v rokah škarje in platno, tisti, ki določamo, v katero smer bomo naredili premik. Morda se tega, kako pomembno vlogo igramo v tej igri življenja, niti ne zavedamo povsem, ali pa pozabljamo, da smo po malem čisto vsi odgovorni za to, kaj se dogaja okoli nas. In v nas. In z nami. Zato si nikar ne delajmo utvar, da je povsem vseeno, kaj počnemo.
Read more

April 2018

Svet je mogoče spremeniti na veliko načinov, vam sporočamo tokrat. Nekateri se dela lotijo s slikarskim čopičem, drugi tako, da glasbene note zložijo drugače, kot to ljudje počnejo sicer, eni ga »napadejo« z besedami, drugi »le« s svojim podpisom pod kakšen pomemben dokument. Ne tako redki se ga lotijo s silo in ne razmišljajo kaj dosti pri tem, kakšne bodo posledice njihovih dejanj, sem in tja se najde kdo, ki skuša svet spremeniti z mirnim protestom. Včasih pa je za spremembo dovolj že to, da si nekomu blizu in da se znaš pogovarjati brez besed.
Read more

Marec 2018

Zvestoba je v zahodni kulturi ena od najbolj cenjenih lastnosti. Ali pa bi bilo morda bolje reči, ena najbolj opevanih, kajti v teh norih časihje zelo veliko ljudi že pozabilo, kaj zvestoba pravzaprav pomeni. Recimo da vzamemo za iztočnico samo eno od pojasnil te lastnosti – vztrajanje v naklonjenem razmerju do nekoga ali nečesa – in na osnovi te izpeljemo trditev, da zvestoba že zavoljo svoje definicije vodi k pozitivnemu, da se nam bo torej zaradi nje dogajalo samo dobro. Žal, kot vemo, ni vedno tako.
Read more

Kennedyjeva ljubezen, Hitlerjeva ljubljenka

Sodeč po fotografijah je bila Inga nedvomno privlačna ženska; modrooka lepotica s svetlimi svilnatimi lasmi, visokimi ličnicami, polnimi ustnicami, prijetnim nasmehom in brezhibno poltjo. Imela je atletsko postavo, primerno za balerino, in res si je želela nekoč postati prav to. Rodila se je na Danskem, otroštvo preživela v Franciji in Nemčiji ter se naučila jezika obeh držav. Ker je njena mama odraščala v Angliji, je od nje dobila tudi delček angleške vzgoje. Pravili so, da je lahko prepričala sogovornika, da je pomemben, da je imela med pogovorom popoln nadzor nad njim in da je znala spretno odvračati pozornost proč od svoje zapletene življenjske zgodbe.
Read more

Best IVF Center

Femelife Fertility Foundation Best IVF CENTER IUI,IVF,ICSI,Laparoscopy, Fertility care, Expert Embryology
Read more

Marec 2018

Neka pametna glava je nekoč izjavila, da je ljubezen pot do popolnosti. Ali te ta res lahko pripelje do točke, ko je vse tako, kot mora biti, si boste odgovorili sami, mi vam na podlagi izkušenj in predvsem vsebine prispevkov, ki jih objavljamo v tej številki, lahko povemo samo to, da ta pot vodi na različne naslove. Ljubezen lahko iz človeka potegne najboljše, kar se skriva v njem, in vso to bogatijo ponosno pokaže svetu, ali pa iz globin izbeza na plan stvari, za katere bi bilo bolje, da bi za vedno ostale skrite.
Read more

Najmodernejši sistem za prevencijo okužb

Enega največjih izzivov v zdravstvu predstavlja preprečevanje bolnišničnih okužb. Permanentno iščemo varnejše in cenejše rešitve, iščemo poti, kako minimalizirati možnosti prenosa okužb vseh v bolnišničnem okolju. Danes imamo izkušnje s tehnologijami, ki poenostavljajo in olajšujejo delo osebju v zdravstvu, skrajšujejo klinične poti in čas ter bistveno povečajo varnost
Read more

Kefir –fermentirani mlečni napitek stoletnikov s kavkaza in posebnež

Kefir sodi med najstarejše fermentirane mlečne izdelke, ki so mu že v preteklosti pripisovali številne zdravju koristne učinke. Posebnost izdelave tradicionalnega kefirja je uporaba kefirnih zrn. Kefirno zrno je simbiotična združba mlečnokislinskih bakterij, kvasovk in pogosto tudi ocetnokislinskih bakterij, ki so čvrsto vpete v delno razgrajene mlečne proteine in polisaharidni matriks, imenovan kefiran.
Read more

Februar 2018

Lahko se zgodi na kakšen čisto običajen dan, da začneš spreminjati svet, pa čeprav nisi nikoli resno razmišljal o tem, da bi moral biti prav ti tisti, ki ga bo spremenil. Preprosto se karte zložijo tako, da nehote narediš kakšno stvar, ki zavrti kolesje v drugo smer, kot je teklo prej, in še preden se dobro zaveš, si že del tega ustroja. Spreminjaš. Izboljšuješ. Dokazuješ. Navdihuješ. Se soočaš s posledicami svojih dejanj. Se veseliš in žaluješ. Je vredno takrat, ko si skorajda brez lastne volje poklican na misijo, vztrajati pri začetem delu? Zato, da bo svet lepši za vse, tudi za tiste, ki jih sploh ne poznaš?
Read more

Lorem Ipsum

Aliquam maximus dolor ac luctus lobortis. Nulla lobortis, velit nec suscipit molestie, quam elit interdum arcu, vel pretium mi libero sed nisi.
Read more

Improving Employee Morale For 2018

How to keep your workers happy in the new year
Read more

Januar 2018

Nekatere spravi z začrtane poti že čisto navadna sapica, dovoljje en sam malo močnejši val, da pozabijo, kam so se namenili. So pa tudi ljudje, ki so tako zelo neomajni, dajim ne morejo do živega ne viharji, ne razburkano morje, pa tudi človeška zloba in nevoščljivost ne. Preprosto tako zelo verjamejo vase, da so pripravljeni in sposobni prenesti vse, karjim življenje pripelje na pot.
Read more

December 2017

Slovar slovenskega knjižnega jezika pravi, da je slava splošno priznanje velike vrednosti, veljave. Da je lahko pozitivna, taka, ki človeka ponese v višave, ali pa dvomljiva, taka torej, ki si je ljudje ne želijo ravno najbolj in bi se ji mirne duše odpovedali, če jih ne bi drugi kar naprej opominjali nanjo. O obeh plateh te tako opevane besede pišemo v tej številki, pa tudi o tisti tretji plati, slavi, ki se ljudem pogosto izmakne, čeprav so si jo pošteno zaslužili.
Read more

People love it!

João Belmar, Project manager at Bro, says people love branded content!
Read more

Branded content provides value

Read views from Daniel Bo, Founder and Managing Director at QualiQuanti a leading expert in “brand content” as he likes to call it.
Read more

Preparing your Retail Business for 2018

How to gear your retail business up for the coming year...
Read more

December 2017

Da stvari niso vedno takšne, kakršne so videti na prvi pogled, bi lahko rekli, če bi hoteli tokratno številko Radarja ujeti v en stavek. Za fasadami urejenih ljudi se na primer včasih skrivajo hudobci in velikokrat z njimi živimo v navidezni harmoniji, ne da bi vedeli, kaj v resnici tiči v njih. Pogosto verjamemo zmagovalnim zgodbam, na videz popolnim in brez napak, ne vemo pa, da so se glavni junaki za mišjo dlako izognili katastrofi. Nekatere tovrstne situacije so odvisne od nas in druge niso, in včasih imamo znanje, orodje ter moč, da lahko preprečimo katastrofo, spet drugič smo lahko zgolj neme priče in sopotniki na potovanjih, ki vodijo v propad.
Read more

How to Relax this Christmas

You don't have to get stressed this December. Here's how to enjoy yourself.
Read more

Think big, start small....

Jan Godsk, Founder of Ideatakeaway, Creative Consultant, Branded Content specialist, Head of BCMA says it's important to think big, but start small.
Read more

Branded content can be anything

Jess Norton, Strategist at [L]earned Media says branded content can be anything. Read her full interview from the For the Love of Branded Content series!
Read more

A guide to creating an online content hub to help you control ALL the content yo

How do you get produced content out into the world and how do you reach your customers in the digital world? Many companies have started using content hubs.
Read more

I love good stories

PJ Pereira, Chief Creative Officer at Pereira & O'Dell, says he simply loves good stories.
Read more

Likvidacija geta v Vilni: Resničnost, ki je ne bi smeli preživeti

Abraham Sutzkever se je 22. junija 1941 zjutraj prebudil in vključil radio. Zaslišal je histerično govorjenje v nemškem jeziku in iz njega razbral, da je nemška vojska prekoračila sovjetsko mejo.
Read more

I love the idea of what branded content can do

Tom Curtis, Head of MediaCom Beyond Advertising UK, says he loves the idea of what branded content can do.
Read more

Satana so se bali bolj kot Boga

Svet verovanja in praznoverja je seveda poln hudičev; hudičev zapeljivec je Goethejev Mefisto, hudiči so sadistični monstrumi, kot so demoni na Michelangelovi freski o poslednji sodbi, enako velja za kačasta zmajevska bitja, demone in podobne kreature z rogovi ali brez njih, stvore s kozjimi nogami in repi, s kremplji in nogami, poraščenimi z dlakami. Apokrifski Bartolomejev evangelij iz 3. stoletja podrobno opisuje, da je hudič dolg 1600 vatlov (en vatel je približno 77 centimetrov, o.p.) in da njegova krila merijo 80 vatlov, iz njegovih nosnic pa se širi neznosen smrad. Toda hudič je lahko tudi popolnoma drugačen, saj beseda lucifer pomeni tistega, ki prinaša luč. Sam obstoj hudiča torej vnaša zmedo med tiste, ki poskušajo ugotoviti, kje so pravzaprav njegove korenine.
Read more

Don't forget it's not classic advertising

András Furák, Portfolio Director at Republic Group, says you shouldn't forget branded content is not classic advertising.
Read more

I love branded content that entertains or enriches me

Bruce Bildsten, Consulting Creative Director, loves branded content that entertains or enriches him.
Read more

November 2017

Če želiš voditi druge in jim biti za zgled, sploh ni nujno, da kar naprej kričiš nanje in jim dokazuješ svoj prav. In sploh ni treba, da proti cilju stopaš po ustaljenih poteh, ki so jih že ničkolikokrat prehodili drugi. Doseganja cilja se lahko lotiš čisto po svoje, pa četudi boš zaradi tega na začetku morebiti doživel posmeh. Nogometašu na primer naročiš, da mora začeti trenirati balet, da bo razvil ravnotežje in dobil nadzor nad telesom, kot je to naredil sloviti nogometni trener Erno Egri Erbstein, trener z veliko začetnico.
Read more

Why More Entrepreneurs are Choosing To Build Search Funds over Startups

Explore what the search fund model is, the reasons for its emergent prominence, and why it may represent a far superior path for the well-trained, introspective and prudent entrepreneur.
Read more

Advertising and entertainment are blurring

Rupert Maconick, Founder, Saville Productions, BCMA USA Advisory Board Member, thinks advertising and entertainment are blurring
Read more

Marija Terezija in Jožef II: Vladarja, ki sta prebudila Slovence

Drugo polovico 17. stoletja je v avstrijskem cesarstvu, ki sta mu vladala Marija Terezija in njen sin Jožef II., zaznamovalo obdobje reform. Njune spremembe so se zapisale v zgodovino, tudi našo.
Read more

Leeds: An Upcoming Business Centre

Here's why you should consider basing your business in Leeds
Read more

The Importance of Content in Digital Marketing

Everyone knows how important content is to a digital marketing strategy, but even then, sometimes the basics can fall through the cracks. Here's how you can avoid this.
Read more

Managing A Customer Focused Business Online

What are the best methods to make sure you're running a smooth, compliant and user-friendly online business or service?
Read more

Effective content partnerships have to be authentic

Abby Carvosso, Group MD, Advertising at Bauer Media, says Effective content partnerships have to be authentic.
Read more

Skrivno življenje nobelovca Erwina Schrödingerja

Januarja 1926 se je Erwin Schrödinger vračal v Zürich po dobrih dveh tednih počitnic. S sabo ni imel le skrivnostne ljubice, ampak tudi idejo o teoriji valovanja, ki mu je prisla Nobelovo nagrado.
Read more

Drum on Content; a monthly view of branded content from BCMA Members

Don’t Throw Your Viagra In the Bin Because It Doesn’t Cure Angina: Why We Need to Embrace Creative AI
Read more

Back to the future of branded content with BMW films

The BCMA hosted panel ‘Back to the Future of Branded Content’, packed out the auditorium at the ‘Inspiration Stage’ for the inaugural Lions Entertainment Festival.
Read more

Vulkani; gore, ki bruhajo ogenj

Vulkanski izbruhi so ena tistih naravnih sil, ki so v zemeljski zgodovini pomembno vplivale na geološko sestavo planeta in evolucijo. Ljudje s strahospoštovanjem opazujemo vulkane vsaj že osem tisoč let. Dokaz so neolitske jamske slikarije, ki so jih arheologi našli v jami Katalhojuka v Anatoliji in prikazujejo izbruh vulkana Hasan Dag, ki je bil aktiven šest tisoč let pred našim štetjem.
Read more

A new way for brands to connect people's hearts

Patricia Weiss, Chairwoman BCMA South America, Strategic Consultant for Branded Content & Entertainment and Exec. Producer at ASAS.BR.COM, thinks branded content brings a new way for brands to connect people's hearts.
Read more

Kako je Hitler skušal spraviti na kolena Ameriko: SABOTERJI V NAROČJU FBI- JA

»Najbolj drzen načrt sabotaž v zgodovini,« je neki zgodovinar opisal cilj Nemcev, da Američanom povzročijo kar največ škode in med ljudi zasejejo kar največ strahu.
Read more

Are All Trends Worth It? Top 5 Most Common UX Mistakes That Designers Make

In this article senior UX/UI designer lists several common UX mistakes seen on a daily basis. While they are not all bad per se, they can be dangerous if not implemented with caution.
Read more

Oktober 2017

Nekdo je nekje zapisal, da je predsodek simptom duševne lenobe. Da ljudje namreč nekoga ali nekaj vnaprej označimo, saj si tako prihranimo veliko truda, ki bi ga porabili za iskreno prizadevanje, da bi tisto nekaj ali nekoga najprej razumeli in mu šele nato prilepili ustrezno »etiketo«. Ljudje si pogosto lažemo, da so predsodki stvar drugih in da smojih mi že zdavnaj prerasli, a če bi vsak od nas iskreno pobrskal po svoji duši, bi zelo verjetno ugotovil, da seje kaj kakšen potuhnil v kakšnem skritem kotičku in tako varno spravljen čaka na trenutek, ko bo z vso silo izbruhnil na plan.
Read more

Connect with audiences and perform for brands

Laura Wade, Maxus, Head of Chorus, says branded content connects with audiences and performs for brands.
Read more

September 2017

Pekel je beseda, ki se nam je v tej številki kar dvakrat zapisala v naslov. Preprosto je bila edina, ki je lahko sama, brez vseh pridevnikov opisala trpljenje ljudi, ki so se znašli na napačni strani žice. Močna beseda, kije preštevilni niso preživeli. Toda čeprav velja, da je iz pekla težko priti živ in da je pekel končna postaja, je nekaterim to vendarle uspelo. Včasih je volja do življenja, tista notranja moč, ki se je pogosto sploh ne zavedamo.
Read more

BCMA Thinks: A New Age of Branded Content

Distribution strategy should be a key component of the overall content marketing plan to enable brands to cut through an increasingly crowded market.
Read more

Factors that make your content strong and interactive

Today’s consumer is more aware of the buying process that they were ever before which means the quality content is a must if your company wants to succeed in the market. Check how to do it.
Read more

People don't read ads. They read what interest them

Luke Southern, Managing Director at Drum, says people don't read ads but they read what interest them.
Read more

Preseljevanje Judov v Palestino

Ira Hirschmann je bil prvič v Istanbulu in če bi bile okoliščine drugačne, bi se tu najbrž pogovarjal o nakupu tekstila za neko newyorško podjetje. V drugem življenju bi lahko bil tudi glasbeni impresarij. Kamorkoli je šel, je namreč organiziral ad hoc koncerte z obetajočimi lokalnimi violinisti ali pianisti in mu ni bilo prav nič odveč, da je izgubljal čas z uvajanjem hotelskih orkestrov v igranje. Bil je rojen organizator in globok mislec, poleg tega je verjel v svoje sposobnosti, da lahko naredi tisto, kar si zamisli. Zdaj je moral v Istanbulu najemati tovorne ladje in jih predelovati v potniške, posredovati pri obmejnih oficirjih in lokalni policiji ter se s pristaniškimi oblastmi dogovarjati o vsebini ladijskih potrdil in dokumentov. Preden se je po končanem dnevu vrnil v svoj hotel, je vedno zažgal vse dnevne delovne papirje.
Read more

Antoine de Saint-Exupéry: človek, ki je kar naprej padal z neba

Petindvajsetega maja 1930 je mlad novinar obiskal nagrajenca francoske akademije. K njemu je prišel prav na dan, ko je ta dobil nagrado za svoj roman Veter, pesek in zvezde. Mladenič je o svojem sogovorniku vedel zelo malo, pravzaprav samo to, da je bil izjemen pilot. Vedel je, da je Antoine de Saint-Exupéry preletel velike razdalje čez neznane pokrajine in nekajkrat ušel smrti. O njem so na prvih straneh že pred tremi leti pisali večerni časopisi; neki beduin ga je našel že skoraj mrtvega od žeje v libijski puščavi in takrat so vsi slavili njegovo vrnitev. Novinar se je tega dogodka spominjal predvsem zato, ker je bil Saint-Exupéry tudi pisatelj in se je tako razlikoval od drugih znanih pilotov.
Read more

How to create an engaging and attractive content

If your content doesn’t attract the eyes of the readers then it’s not going to be worth their while and they will refuse to read it, simple as that.
Read more

BCMA Thinks: Decoding Branded Content

Branded Content is taking on many shapes and forms in an ever-growing variety of formats and platforms.
Read more

September 2017

Konec poletja je. Čas, ko se je počasi treba vrniti na vsakdanje poti, tiste, ki smo jih čez poletje zapustili, da bi lahko šli iskat nove, resda že raziskane, a nam še neznane. Tudi mi smo raziskovali, kaj se skriva za naslednjim ovinkom in si nabirali moči za nove podvige. Za nove Radarje. Daje raziskovanje neznanega ena luštna reč, smo si bili edini na koncu, do tega spoznanja pa se nismo dokopali samo mi, ampak so to tako ali drugače spoznavali in spoznali tudi glavnijunaki zgodb, ki vamjih predstavljamo tokrat. Bili so neustavljivi.
Read more

Denham Denny Fouts; najslavnejši vlačugar na svetu

Denham Fouts je bil poslovno usmerjen najstnik z jasno izdelanim ciljem: hotel je postati najbolje vzdrževani vlačugar na svetu. Foutsovi so v krizi izgubili skoraj vse premoženje. Denny, kakor so klicali Denhama, je svojega vedno nosil s sabo. S čvrstim telesom, videzom večnega mladeniča in vonjem vanilije, ki je menda vel iz njegove kože, je postal nesporen zvezdnik med plačanimi prodajalci ljubezni. Blestel je resda zgolj v omejenih krogih, a so bili ti toliko bolj izbrani. Ob umetnikih, pisateljih in pesnikih so ga ljubili in vzdrževali tudi princi, čeprav nikoli ni skrival, da jih izkorišča zgolj za to, da bi si zagotovil razkošno življenje.
Read more

Iznajdbe, ki so poganjale zgodovino

Ko so Kitajci pred 2300 leti opazili, da se namagnetena kovina vedno obrne v isto smer, si najbrž niso predstavljali, da bo iznajdba kompasa tako pomanjšala svet in pripomogla, da bodo Evropejci mnogo stoletij kasneje odkrili Ameriko. A tudi smodnika najprej niso uporabljali v bitkah, temveč za preganjanje mrčesa. Medtem ko je Gutenberg s tiskom prenesel znanje širokim množicam, sta iznajdba vodovoda in elektrike olajšala življenje v mestih ter omogočila začetek industrije. Z iznajdbo telegrafa in telefona so se ljudje začeli sporazumevati na daljavo, prvi avtomobili pa so bili podobni vozovom in kočijam. Prvo računalo je bilo sestavljeno v 17. stoletju, prvi osebni računalnik pa smo začeli uporabljati šele pred manj kot petdesetimi leti.
Read more

Branded content is the future

Samantha Glynne (VP Branded Entertainment, Fremantle Media) says branded content is the future. Read her full interview from the For the Love of Branded Content series!
Read more

Paznice v koncentracijskih taboriščih

Taboriščnica iz ženskega koncentracijskega taborišča Ravensbrück ni več zdržala. Agonija, ki jo je živela iz dneva v dan, se je morala končati. V upanju, da jo bodo ustrelili kot ubežnico, je stekla proti električni žičnati ograji. Pot ji je zaprla paznica Dorothea Binz. »Žensko, podobno okostnjaku, je zvlekla stran in jo začela s palico pretepati po golih stegnih. Takšna krutost tako mlade in lepe ženske pusti večni vtis,« se je pozneje prizora, ki se je končal s smrtjo, spominjala politična zapornica, nemška zdravnica Doris Maase. Binzova je imela takrat le nekaj več kot 20 let. Elegantna, svetlolasa, polnih lic in prifrknjenega nosu je pozornost pritegnila z lepoto in se v spomin vtisnila s krutostjo. Čudovita prasica, so ji pravile zapornice, ki so se hitro naučile odvrniti pogled pred njo.
Read more

Uresničene sanje; slovita dvorana Carnegie Hall

Leopold Damrosch je sanjal. V svoji domišljiji si je pradstavljal čudovito koncertno dvorano, kakršne v New Yorku še niso videli. Milijonar Andrew Carnegie tudi pomislil ni nanjo, čeprav je veliko svojega denarja namenil za dobrodelnost. Najraje je podpiral znanstvenike in gradil knjižnice, ker sta se mu napredek in izobrazba zdela pomembna. Glasba se mu ni. Damrosch nikoli ni srečal Carnegieja, pa vendar je prav ta financiral izpolnitev njegovih sanj. Za to je poskrbel Damroschev sin Walter in leta 1891 je Carnegie Hall odprl svoja vrata.
Read more

Organizirana prostitucija v vojni; tolažba za ene, pekel za druge

Pred in med drugo svetovno vojno naj bi bilo pod nazivom ‘ženske za tolažbo’ v spolno suženjstvo prisiljenih do 200.000 žensk in deklet, ki so morale biti na voljo japonskim vojakom. Japonske oblasti so spolne sužnje iskali predvsem med mladimi Korejkami. Ostale ženske pa so prihajale iz Kitajske, Tajvana, Filipinov in Indonezije. Pri njihovem rekrutiranju so sodelovali vsi, od vojske do notranjega ministrstva in policije. Zgodovinski spomin na krute usode teh žensk še danes kali odnose med Južno Korejo in Japonsko.
Read more

Narednik Stubby; največkrat odlikovani pes

Bil je februar 1918 in prva svetovna vojna je že krepko zakorakala v svoje četrto leto neusmiljenega medsebojnega pobijanja. Nenadoma se je zaslišal glasen lajež. Stubbyjev občutljivi smrček je zaznal tihega in nevidnega, a nadvse nevarnega sovražnika - gorčični plin. Pasji vojak je začel tekati po jarkih. Grizel je vojake in pozvročal neznosen hrup. »Kaj ti je?« ga je spraševal 26-letni stotnik John Robert Conroy, še ves omotičen od sna, vendar je Stubby svojo glavo že zarival pod pokrivalo. Kmalu je izpod njega gledal le še njegov kratek rep. »O moj bog, plinski napad. Stubby, ostani tukaj,« je Conroy naposled razumel, kaj mu hoče povedati pes, ki ga je v Ameriki našel kot brezdomca, ga posvojil, ga pretihotapil na francoska bojišča in se z njim bojeval v 17 bitkah in 4 ofenzivah.
Read more

Z malimi koraki do velike ideje

So res lahko ustvarjalni samo izjemni posamezniki? Psihologi trdijo, da ne. Ustvarjalnost je v vsakem od nas in vsak jo lahko prebudi z vajo. Nenadno prebujenje ideje, ki spremeni svet, ali veliki C, kakor ji pravijo, pri čemer črka C označuje ustvarjalnost (creativity), je bolj mit kot resničnost, nadaljujejo. Med velikim C in malim c, ki označuje dosežek, do katerega pridemo z majhnimi koraki, ni nobene razlike. Ampak dejstvo je, da so ljudje, v katerih se porajajo nove ideje in so jih sposobni spremeniti v resničnost, drugačni. Če ne zaradi česa drugega že zato, ker si upajo korakati po neuhojenih poteh, za katere ne vedo, kam jih bodo vodile, in tvegati zavrnitev, kritiko ali poraz.
Read more

Avgust 2017

Kaj se zgodi, če se prepustimo sanjam? Brez razmišljanja o posledicah lahko sledimo svoji ljubezni v prepovedane loge. Lahko vidimo luč na koncu tunela in smo zato sposobni preživeti tudi najhujše napore. Lahko živimo življenje, kakršnega smo si zamislili v svoji glavi, ne glede na to, kaj si o tej naši sliki mislijo ljudje okoli nas. Lahko zgradimo stavbo, ki se zdi večini nepotrebna in neizvedljiva. Lahko premikamo gore. Seveda se lahko zgodi, da sanje ostanejo samo sanje. Da se iz njih ne izcimi nič uporabnega. Usodno? Niti ne.
Read more

Ženska moč za zidovi Kremlja

Že od nekdaj je bilo tako, da so državljani Sovjetske zveze malo vedeli o tem, kako njihovi voditelji živijo za zidovi Kremlja, o življenju njihovih soprog ali sopotnic pa niso vedeli tako rekoč nič. So bile te ženske res vseh 75 let zgolj sence svojih strah vzbujajočih soprogov? Kaj so delale, kako so preživljale dneve, kakšni so bili odnosi med njimi in kako so se spopadale s surovo močjo, ki jih je obdajala? Zdaj imate priložnost, da spoznate njihove zgodbe.
Read more

Veliki umi v primežu OKM (obsesivno-kompulzivne motnje)

Nikola Tesla si je roke umil trikrat zapovrstjo. Preden je vstopil v stanovanjsko hišo, se je moral trikrat sprehoditi okoli nje. Ko je jedel, je moralo biti na mizi natančno 18 prtičkov. Imel je grozljiv odpor do ženskih uhanov. Pravzaprav je težko prenašal vse, kar je bilo okroglo, zlasti nakit. Trpel je za obsesivno-kompulzivno motnjo ali OKM, pravijo strokovnjaki. Čeprav se običajno razvije tam do 40. leta starosti, je pri Tesli z vso močjo izbruhnila šele na stara leta. Niso je zdravili. S simptomi OKM se ljudje soočajo že stoletja, toda vzroke zanjo poskušajo razumeti šele zadnjih nekaj desetletij. Za tista dva odstotka do tri ljudi, ki morajo živeti z njimi, so bili simptomi od nekdaj naporni.
Read more

Nagradna igra: Radar in ???

Za sodelovanje v nagradni igri mora posamezni sodelujoči odgovoriti na nagradno vprašanje, ki ga nadejo na FB strani revije Radar (https://www.facebook.com/RevijaRadar/) Nagradna igra poteka od 22. 6. 2017 do 02. 7. 2017. Vsaka oseba lahko v nagradni igri sodeluje večkrat. Splošne pogoje za nagradno igro najdete na povezavi.
Read more

Julij 2017

Zadnje čase se zdi, da je vse več ljudi, ki so se očitno odločili poteptati vse lastnosti, ki jih delajo človeške. Vse kaže na to, da so pozabili na ljubezen, potrpežljivost, strpnost, neomajnost in dobrodelnost ter te lastnosti nadomestili s pohlepom, jezo, sovraštvom in neusmiljenim bojem za teritorij, za lastno dobrobit. Človek dobi občutek, da so nekateri naredili korak nazaj v razvoju in posodobili latinski rek Človek sem in nič človeškega mi ni tuje, tako da se po novem glasi Človek sem in nič živalskega mi ni tuje. Skratka, ljudje se vse prepogosto obnašamo kot živali, kot bi ne imeli spomina, ki naj bi nas učil, naj nikar ne ponavljamo starih napak in negujemo tisto, kar je človeškega v nas.
Read more

Neustavljiva levinja iz Berlina; grofica Maria von Maltzan

Eden njenih svakov, Walther von Reichenau, je bil goreč nacist vse od tistega dne leta 1932, ko mu je stric predstavil Adolfa Hitlerja. Služil mu je tako predano, da ga je firer leta 1940 povišal v feldmaršala. Tudi njen brat je bil fanatičen Hitlerjev sledilec, enako kot mama, ki je bila ob tem še strastna zbiralka antisemitske literature. Maria pa je bila jabolko, ki je padlo daleč od drevesa.
Read more

Junij 2017

Brez velikih besed in dolgih uvodov vam polagamo v naročje novo številko Vojnih viher. Dala vam bo vse tisto, kar od nje pričakujete. Dokaz, da zlo pogosto nima prepoznavnega obraza, namig, da ne smemo nikoli obupati, tudi takrat ne, ko odpovedo vse uradne institucije. V njej boste našli tudi lekcijo o tem, da se lahko še tako dobro načrtovana akcija ponesreči, pa da človek takrat, ko je obupan, za dosego cilja uporabi tudi nenavadne in nevarne metode. Da mu postane povsem vseeno za sočloveka.
Read more

Junij 2017

Ljubezen lahko ima več obrazov, se bomo naučili v tej številki Radarja. Lahko te potegne v vrtinec svojih strasti in te ne izpusti iz svojih krempljev, čeprav razum ve, da drviš v pogubo. Ima tudi čudežno moč, da lahko spregleda vse tisto, česar ne želi videti in ti omogoči, da v imenu višjih ciljev vztrajaš v nečem, kar je že davno umrlo. Lahko je slepa in te prepriča, da je tudi tam, kjer je v resnici sploh ni.
Read more

Aleksander Veliki: Makedonija je bila zanj premajhna

Po legendi naj bi Aleksandra po dvanajstih letih epskih osvajanj neznanega sveta nagovoril indijski sveti mož in ga popeljal k mitološkemu drevesu, ki je znalo napovedati usodo in je govorilo vse jezike. Ko je sveti mož drevo vprašal, kakšna bo Aleksandrova usoda, je to spregovorilo: »Nespameten je tisti, ki misli, da lahko osvoji Indijo. Umrl boš mlad, tvoje ime pa bo ostalo večno.«
Read more

5 content creation mistakes must to avoid in 2017

Content creation is the sole source of carrying out purpose-driven marketing. Write the right content, make it authentic, original and add a little bit of interactive style in it and boom!
Read more

25. maj; dan mladosti ali (samo)prevare

IZ NAŠEGA ARHIVA: Spomini na Titovo dobo in Jugoslavijo oživijo prav ob 25. maju, ko se po različnih krajih nekdanje države zbirajo njegovi privrženci, zdaj že z vnuki in pravnuki, da bi proslavili dan mladosti. Petindvajseti maj, datum, ko je Jugoslavija praznovala njegov rojstni dan, čeprav se je v resnici rodil v začetku maja leta 1892 v Kumrovcu na Hrvaškem, je postal kultni dan za Jugoslovane.
Read more

A new age of storytelling

We all love a great story. The Zurich start-up company Werenbach has been making watches since 2013 out of material from spaceborn Russian Soyuz rockets.
Read more

Why invest in digital publishing and start your own digital magazine?

Digital publishing and eMagazine markets are flourishing. The numbers show no sign of flagging as the average revenue per user (ARPU) currently amounts to US$18.37.
Read more

Zmaga renesančne ženske

Iz pene renesančnih valov, lepa kakor Venera, ki jo je naslikal Botticelli, gola in nedolžna, se je pojavila ženska modernega časa, pripravljena, da vstopi v svet, ki ji je bil do takrat nedosegljiv. Renesanso mnogi postavljajo v leto 1492, ko je umrl Lorenzo de‘ Medici in je bil Rodrigo Borgia izvoljen za papeža. Takrat je bila odkrita Amerika, veliki mislec Erazem Rotterdamski posvečen v duhovnika, Mavri pa izgnani iz Granade. Toda še pomembnejši je dogodek, ki se je zgodil pred tem. Leta 1456 je Johannes Gutenberg začel tiskati knjige in s tem ženskam omogočil izobrazbo, tako da so se lahko kosale z moškimi. Zdaj so se lahko prvič ukvarjale z intelektualnimi vprašanji, bile so sposobne razpravljati in dokazovati.
Read more

An interactive digital magazine helps to increase readership and engagement

Due to the high cost of print and because of the potential digital features bring this publisher made a definite decision to go digital. Learn how this helped to increase readership and engagement.
Read more

Henry Dunant, oče Rdečega križa

»Sovražnik, naš pravi sovražnik, ni sosednja dežela, temveč so to lakota, mraz, revščina, nevednost, navade, praznoverje in predsodki. Namesto da bi se združili v boju proti revščini in praznoverju, se ljudje spodbujajo in tekmujejo v slepem sovraštvu, nesmiselnem prelivanju krvi in resnično morilski divjosti …, v mirnem času pa se še posebej trudijo uporabiti znanstvena odkritja za razvijanje umetnosti uničevanja,« so besede, ki jih je nekoč davno izgovoril mož, ki je prehitel zgodovino. Nedvomno bi nekdo nekoč ustanovil nekaj, kar bi bilo podobno Rdečemu križu, a takrat, ko je ta nastal, ga brez zanosa in obsesije Jeana Henryja Dunanta zagotovo ne bi bilo.
Read more

Egiptovski bojni pohod na Izrael

V predsedniški palači v Kairu je luč svetila dolgo v noč. Sobo, v kateri je bil na mizi razgrnjen vojaški zemljevid Sueškega prekopa z okolico, je razsvetljevala le namizna svetilka. Nad zemljevidom se je sklanjala moška postava, vanj skrbno zarisovala črte in s krogi označevala nekatere položaje vzdolž prekopa. To ni bil zemljevid, ki ga je uporabljal njegov predhodnik, egiptovski predsednik Naser. On, Naserjev naslednik, je uporabljal svoj zemljevid in vanj zarisoval svoje zamisli.
Read more

Maj 2017

Muka je tista beseda, ki bi lahko povezala večino člankov v tej številki Radarja. Ne označuje namreč samo trpljenja, ampak tudi neprijetnosti, težave in trud, vse tisto, o čemer pišemo tokrat. O trudu očeta Kennedyja, ki je hotel spraviti na predsedniški stolček najprej sebe, nato pa, ko mu to ni uspelo, še svojega sina. O trpljenju, ki so ga preživljali nekdanji vrhunski športniki po končani karieri, koje šlo njihovo zdravje strmo navzdol, pa tega ni znal nihče pojasniti. O križih in težavah vseh tistih, ki so kakorkoli prišli v stik z mumijami faraonov.
Read more

Prekletstvo faraonov; če boš preveč radoveden, te bo oplazila smrt

»Veste,« je rekel Gamal Mehrez, krepak in čokat mož, »v življenju je veliko nenavadnih naključij.« Mehrez, generalni direktor Egiptovskega muzeja v Kairu, je te besede spregovoril skupini novinarjev, ki ga je spraševala o legendarnem prekletstvu faraonov. »Vi niste prepričani o delovanju tega prekletstva?« ga je vprašal neki novinar. »Če seštejemo vse te skrivnostne smrti, se že moramo zamisliti. Toda sam ne verjamem v prekletstvo. Že desetletja imam opravka z grobovi faraonov in mumijami, zato sem najboljši dokaz za to, da je vse skupaj samo naključje.« Čez štiri tedne je bil doktor Gamal Mehrez mrtev.
Read more

Persuasive design: using advanced psychology effectively

Websites have come a long way in a short space of time—it’s really quite amazing just how much some of the sites belonging to the last decade’s most established brands have changed.
Read more

Other Health Problem Medicines & ED

Every health trouble that we face has some kind of connection with another health issue.
Read more

What’s hot in global entertainment

Our world of content is going through an amazing phase of growth and evolution. As content producers, this growth opens up a number of new opportunities to connect and engage with.
Read more

Branded e-commerce videos: what works?

Alex Connock, Managing Director at Endemol Shine North gives us a fascinating insight into how best to use branded video when considering e-commerce.
Read more

Good content deserves to go all around

Creating good and consumable content is what everybody strives for. However, does it count if it is not seen? Hardly. The distribution of content is equally as important as producing it.
Read more

April 2017

Včasih tisti, ki posegajo po zvezdah, hodijo po robu. A so tako prepričani v svoj prav in tako usmerjeni proti cilju, da jim je malo mar za to, da jih lahko že en sam napačen korak popelje v pogubo. Ne zanima jih, kaj si o njih mislijo drugi, tudi za tojim ni mar, kako se počutijo tisti, ki si z njimi delijo posteljo, dom, življenje, in najbrž so prav zato, ker so skorajda samozadostni, tako uspešni
Read more

Februar 2017

Sedmi hyderabaški nizam Osman Ali Khan je imel v svoji zakladnici menda toliko biserov, da bi lahko z njimi tlakoval londonski trg Piccadilly Circus. Seveda biseri niso bili njegovo edino premoženje, imel je tako rekoč vse, kar si lahko poželi srce. Vsega več kot dovolj. Preveč. Zanj in tudi za tiste, ki so prišli za njim. A se je pozneje vendarle izkazalo, da tudi preveč včasih ni dovolj. Še sploh, če s premoženjem upravljajo prazne glave
Read more

Marec 2017

V vseh nas se skriva moč, neka notranja energija, ki nas v življenju žene naprej. Razlikujemo se zgolj po tem, kako previdno in premišljeno ravnamo z njo. Tako jo nekateri investirajo v dobra dela, v reševanje ljudi, na primer, drugi pa gredo v drugo skrajnost in jo zastavijo za uničevanje. Zanimivo pri tem je, da so tako na prvi pogled vsi enaki, reševalci in uničevalci
Read more

Oktober 2016

Če bi tej številki Vojnih viher želeli dati za popotnico kakšen vzpodbuden stavek, da bo opremljena krenila na prodajne police in potem k vam, bi nedvomno lahko rekli tole: Kjer je volja, tam je pot. Ali pa: Ko se zares odločiš, da boš izpeljal neko stvar, jo boš tudi izpeljal. Pa čeprav bo pot do cilja posejana z minami, kot je bila na primer v prispevku o dnevu D na obali Omaha, ali pa boš moral do njega teči brez bergel in boš zato čutil tako močno bolečino, da se ti bo zdelo, da boš kar umrl
Read more

Eddie Chapman, vlomilec in dvojni agent

Bila je temna noč, teden pred božičem 1942. Zvok nemških letal nad katedralo mesta Ely v Cambridgeshiru je postajal vse glasnejši. Zatulile so sirene. A zgodilo se ni nič, saj je bil trop nemških junkerjev namenjen v Cambridge in tovarne v njegovi okolici. Tudi tam so se že oglasili protiletalski topovi. Junkerji so že odhrumeli mimo, ko sta na osamljeni farmi severno od Littleporta farmar in njegova žena zaslišala zvok osamljenega letala, ki je krožilo okoli njune kmetije. Nato se je letalo oddaljilo, sirene so razglasile konec alarma, farmar in njegova žena sta ugasnila luč in zavladala je tišina.
Read more

Artur London; štiri leta in pol za zapahi, ne da bi vedel, zakaj

Zdrznil se je, upočasnil korak in skrivoma pogledal preko rame. Občutek ga ni varal, črni avtomobil varnostne službe mu je še vedno sledil. Zasledovali so ga že nekaj tednov, trdovratno in vztrajno, čeprav mu je sam vodja varnostne službe zatrdil, da bo poskrbel, da se bo to nehalo, pa ni nič pomagalo. Tudi zasliševali so ga že, rekli so sicer, da je to le tovariški pogovor, a so mu postavljali vprašanja, ki jih sicer postavljajo sumljivim osebam.
Read more

Januar 2017

Tako. S to številko Radarja smo vam povedali, kar smo vam imeli povedati v letu 2016. Malce bomo zajeli sapo, si nazdravili, ker smo v vaši družbi preživeli še eno medijsko razburljivo leto, nato pa zavihali rokave in pogumno zakorakali v leto 2017. Polni optimizma smo, ker vidimo, da le nimajo prav tisti, ki pravijo, da ljudje sploh ne berejo več in so jim blizu le še lahkotne vsebine. Ponosni smo na to, da v ljudeh še naprej prebujamo željo po branju.
Read more

Marec 2017

Nikoli ne veš, kaj ti prinese prihodnost, zato je vredno živeti v sedanjosti, dihati s polnimi pljuči in vzeti od življenja vse, kar ti ponuja. Ker lahko je že jutri vsega konec, tudi življenja na veliki nogi, na primer, pa čeprav je tvoja rodbina udobno in razkošno živela dolgih 300 let in se je zdelo, da ji nič ne more do živega. Tudi ljubezen se lahko nekega dne razblini kot milni mehurček, pa četudi je bilo še nedolgo nazaj videti, da je trdna kot skala, neuničljiva in večna
Read more

December 2016

Še malo, pa bo konec. Tega nenavadnega leta namreč. Tisti, ki verjamejo v višje sile, pravijo, da je bilo to leto leto obračunov, ki prinašajo konec znanega in nakazujejo nove začetke. Neko novo energijo. Bomo videli, če drži trditev, da je svet pripravljen obračunati s starimi vzorci in stopiti v nove čase z novimi vrednotami, na pot, na kateri bodo slišani in uslišani tudi tisti, ki so doslej brez uspeha opozarjali nase.
Read more

Formula ena nekoč in danes: iz blatnih polj na dirkališča

Sir Henry Segrave, hitrostni dirkač iz dvajsetih let prejšnjega stoletja in nosilec svetovnega hitrostnega rekorda, je v poznih letih zapisal: »Želja po hitrosti je instinkt, ki ga ima vsako človeško bitje pa tudi velika večina živali, in je bila eno najvažnejših gibal v procesu človeške evolucije.« Ta nagon je bil življenjska moč vsake dirke z avtomobili, čeprav prve avtomobilske dirke niso bile zamišljene kot športni dogodki, ampak le kot prikaz nove tehnologije. To je bilo romantično obdobje, ki so ga zaznamovali drzni vozniki s počasnimi vozili.
Read more

Največji ponarejevalski podvig v zgodovini: 5,3 milijarde lažnih funtov

Konec leta 1944 je bančnica, zaposlena v angleški centralni banki, osuplo zrla v svoji roki: v eni je držala en bankovec in v drugi drugega. Imeti bi morala različni zaporedni številki, bili sta enaki.Svoje naključno odkritje je nemudoma sporočila naprej. Vodstvo angleške centralne banke je poklicalo strokovnjake za ponarejanje, a so tudi ti ponaredek prepoznali šele, ko so oba bankovca natančno primerjali. Brez originala z isto serijsko številko preprosto niso mogli reči, kateri bankovec je originalen in kateri ponarejen, originalni bankovci pa so bili v obtoku po vsem svetu.
Read more

Hyderabad; najslavnejši propad vladarske družine

Mir Osman Ali Khan Siddiqi Bayafandi AsafJah VII. je želel novo toplo odejo. Služabniku je naročil, naj mu jo kupi, in dodal, da zanjo ne sme zapraviti več kot 25 rupij ali okoli današnjih 30 centov. Služabnik se je vrnil praznih rok. Nova odeja je stala 35 rupij ali okoli 45 centov. Osman Ali Khan se je ponoči še naprej pokrival s staro odejo. Istočasno je papir obteževal s 185-karatnim diamantom, vrednim 50 milijonov funtov. Zadnji nizam ali vladar Hyderabada, ki se je leta 1937 na naslovnici revije Time znašel kot najbogatejši človek na svetu, je bil poln nasprotij, zgodovina njegove družine pa zgodba o najslavnejšem propadu tega stoletja.
Read more

December 2016

Tole je naše zadnje letošnje druženje. Nekoliko smo prestavili izid Vojnih viher, da smo ujeli korak s prihajajočimi prazniki in da vam lahko za proste dni podarimo novo zalogo zanimivega branja. Od tu naprej bo vse teklo po ustaljenem voznem redu – vidimo se vsake tri mesece, tako kot doslej, in obljubljamo vam, da bomo s seboj vsakič prinesli novo zalogo poučnega vojnega čtiva
Read more

Richard Feymman; slavni fizik in razvpiti ekscentrik

Življenje zanj preprosto ni moglo postati dolgočasno. Užival je, pa najsi se je potapljal v fiziko ali v ženska telesa, alkohol, glasbo in vse druge radosti, ki jih ponuja življenje.
Read more

Škandalozni ameriški predsedniki in podpredsedniki

Nisem ustvarjen za to delo in nikoli ne bi smel » biti tukaj,« je nekoč izjavil Warren G. Harding (1865–1923). Vsi resda nismo ustvarjeni za vse, ampak če si ameriški predsednik, bi bilo vseeno dobro, da veš, kaj delaš. On med letoma 1921 in 1923, ko je njegovo predsednikovanje prekinila nenadna smrt, tega ni najbolje vedel, pa se ob merjenjih priljubljenosti ameriških predsednikov redno uvršča na sam rep lestvice, razen takrat, ko na tronu nepriljubljenosti suvereno zavlada.
Read more

Adolf Tolkačev, najuspešnejši vohun v Moskvi

V sobi ameriškega veleposlaništva v Moskvi je bilo hladno, pravzaprav skoraj mrzlo. Pozna jesen leta 1985 je najavljala mrzlo zimo. Vsi so bili že zbrani. Sestanek je sklical Burton Gerber, vodja Cie v Moskvi. Zaradi iste stvari so se sestali že petič v nekaj mesecih. Sestanka se je udeležil tudi Bill Plunkert, Ciin oficir za tajne operacije. V Moskvo je prišel decembra, da bi odkril, kaj se je zgodilo z »njihovim človekom v Moskvi«, ki se že petkrat zaporedoma ni pojavil na dogovorjenem skritem srečanju. Sodelavci, zaskrbljeni zanj, so nekoč iz javne telefonske govorilnice poklicali v njegovo stanovanje. Oglasil se je neznan glas. Hitro so prekinili zvezo.
Read more

A rant against pretty designs

“Guard against that vanity which courts a compliment, or is fed by it.” – Chalmers
Read more

Why we sponsor Digital Magazine Awards?

At Edition Digital, we believe that sponsorship works best when partners share the same values. That’s why we've decided to become the main sponsor of the Digital Magazine Awards 2015.
Read more

Travel Partners

Here’s a selection of UK travel partners to help you book your trip to Macao.
Read more

Sharpen Your Skills: The Value of Multidisciplinary Design

Design thinking is as old as human consciousness. We can explore and experience it, but it will always be able to reinvent itself and provide us with exciting new things.
Read more

Brunch JESEN/ZIMA 2016

V Mestnem muzeju, kjer se stikajo zgodbe preteklosti in trendi današnjih dni, smo danes predstavili novo kolekcijo obutve in torbic jesen/zima 2016/2017.
Read more

Prijavi se in osvoji eno od nagrad

Prijavi se in osvoji Prijavi se in osvoji eno od 60 Deichmannovih nagrad! Klikni in sodeluj Trajanje: 01. 06. 2016 - 01. 12. 2016
Read more

FASHION BLOG: IDEJE ZA VALENTINOVO

Obrnili smo prvi list na koledarju 2017! Februar je prikupen, ljubeč in zaljubljen mesec, zaradi dneva zaljubljencev, jasno. Še manj kot 14 dni časa imamo za darila.
Read more

Online vs Offline, the saga continues

To some millennials and digital editors, it’s a very ‘online vs offline’ world. Can the two worlds work together in harmony?
Read more

Multimedia Links

Your one stop shop for apps, online sources and handy guides to Macao.
Read more

Walking Tour Routes

Step Out and discover Macao following eight walking tour themed routes around the destination’s 11 square miles.
Read more

Calendar of Events

With a busy calendar of events and festivals all year round, plan ahead to time your visit.
Read more

Suggested Itineraries

Visiting Macao as part of a twin-centre itinerary in Asia or en route to Australia has never been easier.
Read more

Contact Us

For up to date information, call or email the Macao Government Tourism Office Representative in the UK, or request our latest Guide.
Read more

These design inspirations can change how we read the news

The news industry has experienced tremendous turmoil in the past few years, and with tremendous turmoil comes new strategies, which put publications’ online experiences front and center.
Read more

Singers, sandwiches, and niches

Patrick Lapera, the founder of Bonkers Magazine, an online outdoor magazine, shares his thoughts on the social media presence of his fledgling digital magazine, Bonkers Magazine
Read more

SEO vodič za lokalno iskanje

Stranke danes iščejo lokalno na spletu in mobilnikih. Če želite, da vas najdejo, kjerkoli in kadarkoli, poskrbite za to.
Read more

Highlights

From its Portuguese-Chinese heritage to legendary cuisine and vibrant nightlife, here are Macao’s key attractions.
Read more

About Macao

Just 40 miles from Hong Kong, Macao is one of Asia’s most exciting destinations, where the best of the old blends with the cutting-edge new.
Read more

Thinking Inside The Box: What Branded Content Producers can Learn from TV Produc

The boundaries between commercials, branded content, advertising funded programming and TV are blurred. Agencies are beginning to appreciate that factual TV producers can teach them a trick or two.
Read more

What’s next for marketing?

In our era of digitalization, we may all wonder; what is next for marketing? Brands are investing more in owned media channels which need appropriate technological infrastructure.
Read more

Jesper Laursen: A century of native advertising

Jesper Laursen is the founder of the Native Advertising Institute. What Joe Pullizi is to content marketing, Jesper Laursen is to native advertising.
Read more

Content marketing is like a fixed asset

According to Primož Inkret, partner and director of content marketing agency PM, ignorance towards content marketing can almost be “life-threatening” for a business.
Read more

The state of the media 2017

At TheMediaBriefing recently launched a forward-looking State of the Media 2017 report, taking a look at what the key issues will be for media companies in 2017.
Read more

MM1

MM Test
Read more

Rise of the machines

In HBO’s Westworld it’s almost impossible to tell the Artificially Intelligent ‘hosts’ from real people. They act, talk and - spoiler alert - some even start to think like conscious human beings.
Read more

Vanity metrics are so 2013

In a world where we can measure anything and everything in real-time, using the latest technology, measuring branded content still remains a challenge for the marketing industry.
Read more

New Article

Article Description here
Read more

The must of social media

Over 2.1 billion people are active on social media every month and we-ll definitely see this number increasing in the future.
Read more

How data analysis will sharpen up your content

How relevant is your brand’s published content? How do you know what your customers like (and don’t like)?
Read more

Mobile matters

Admit it, you can’t live without your phone. We are a world addicted to our mobile devices.
Read more

The Mystery of Monetisation

Analytics & Monetisation help marketers and publishers to adjust the generated content and reach a far wider success in digital publishing.
Read more

All there is to Generic Viagra

Have you ever had issues with your sexual encounters? Do you experience difficulty with regards to keeping up an erection?
Read more

Everything You Need to Know about UX Sketching

UX sketching is a crucial, yet often overlooked, aspect of user-experience design.
Read more

For The Love of Branded Content: The Experts’ Views

‘For The Love of Branded Content’ brings together ‘thought-leaders’ from across the globe to share their ‘love’ and advice on what it takes to succeed in the ever-evolving world of branded content.
Read more

Chapter 3: Show me the Money: Quantifying the financial impact of Transmedia.

Can money be made with a transmedia campaign?
Read more

Chapter 2: “Transmedia Storytelling: Two models with a single purpose”

Transmedia has already accumulated a good number of success stories, learning and principles. Let’s see what they’re about!
Read more

Chapter 1: “Transmedia. The art of storytelling for the 21st century”

Now then, what exactly are we talking about when we talk about transmedia?
Read more

Bonkers Magazine, a magazine about adventure stories

In his new article, the magazine’s founder, Patrick Lapera explains how new technology has allowed the creators of the magazine to do things that wouldn't have been possible before.
Read more

Start using a content hub for your business

Every brand is a publisher, thus investing in owned communication channels is a must. So, what to do about it?
Read more

Board stupid

By Ariel Atom to the Alps for a snowboard championship.
Read more

Guide to building a top web design portfolio

And creating a top web design portfolio is by no means easy, even for experienced designers. We’re sharing our tips to help you create a top portfolio.
Read more

Guide to building a top UI design portfolio

It’s important that you identify your strengths before starting to build your own portfolio.
Read more

What makes great branded and video content?

Video will account for 69% of all consumer traffic by 2017, according to Cisco. Therefore, creating effective branded and video content is more important than ever.
Read more

The power of content marketing

The POMP Forum is one of the world’s biggest and longest-running international conferences in the field of content marketing.
Read more

Charts and graphs won't tell you all you need to know about your readers

When you're launching your digital magazine, the best way to gather relevant insight and feedback is to consult your audience. We’ll let you know how.
Read more

Tips & tricks for a successful online portfolio

There are several things to keep in mind when building a portfolio, so here is a guide of tips and common mistakes for portfolio design.
Read more

The Science of Engagement – The truth about content-led marketing

For something as complex as capturing true engagement, we knew that using normal research techniques might not tell us the full story. So we decided to test content-led marketing using facial coding.
Read more

Landing Page Design: Building the Ultimate Landing Page

The focus of guide is technical, with a goal to help developers narrow down their search for the right third-party services and technologies, which they will deploy in their landing design.
Read more

Edition Digital Survey

Complete this survey to receive a 25% discount code.
Read more

Owned, paid, earned – where to invest

By looking at your overarching strategy through the lens of the customer experience, you naturally move from an advertising-led approach to a content-led approach.
Read more

Brand your digital magazine with your corporate identity: tutorial

In digital publishing branding refers to customizing your publications in ways that promote your overall brand. This is important because it builds the trust and loyalty of your customers.
Read more

Back to School: Summer Survival Guide 2016

The UK’s number 1 parents’ guide to getting the best out of primary school. All powered by Edition Digital.
Read more

Movers + Homemakers

Movers and Homemakers is the UK’s new, contemporary home interiors magazine. It’s all powered by Edition Digital and stances as a true design treat to all beauty seekers.
Read more

Explanation

See how we’ve powered up Diagnosis: Diabetes digital magazine. Using Edition Digital tools we turned it into a creative experience that attracts readers and showcases advertisers.
Read more

Boots: Health & Beauty

Health & Beauty includes advice from experts, behind-the-scenes tutorials, engaging competitions, and an integrated shopping cart. It's all powered by Edition Digital.
Read more

Digital Publishing Innovation Summit New York

The Digital Publishing Innovation Summit New York promises to be bigger and better than ever.
Read more

Interactive content: the good, bad, and wicked cool

Let’s take a deeper look at interactive content, how it works, and how it can be used to help you achieve your marketing goals.
Read more

What exactly a content hub is, and why you need one

A content hub is a digital destination that curates the best of your content in one place, that gives your customers what they want, when they want it, leading to better engagement.
Read more

Edition Digital: Introducing new partnership

Edition Digital, the publishing solution company introduces a new partnership with the BCMA, the leading global association for branded content.
Read more

C-level support: Gain it or you may have to say goodbye to your digital magazine

Follow these three steps to gain support from your C-level. Only with sustainable management backing will you be able to follow your editorial vision in the long run, creating consistency and value.
Read more

#HumanVsBot

Kath Hipwell from the entertainment and content marketing agency Red Bee gives her views on the current debate on how technological progress will affect the branded content marketing industry.
Read more

Bonkers

Read an inspiring story we absolutely love about Bonkers Magazine! Learn what it takes to start your own publication from scratch, what to be careful about and also find a trick or two for funding.
Read more

Interview: Edition Digital bridges the gap

Edition Digital had developed technology that allows a publisher to combine both native apps and HTML 5 web apps in one single hybrid solution.
Read more

Digital magazines and the search for inspiration

Digital magazines must continue to evolve and publishers must eventually let go of the idea that digital magazines should bear a physical resemblance to their print counterparts.
Read more

How to measure your content ROI

Measuring a content marketing/branded content campaign can be the market research equivalent of putting together flat-pack furniture – simple in concept, but surprisingly difficult in practice.
Read more

Ways to build a lucrative paid content business

Learn how can publishers navigate the maze of paid content options, from micropayments to metered access, subscription packages and membership schemes.
Read more

No subscription goal for your digital content? Only if you wish to be ignored

The godfather of content marketing passionately argues why you need to focus on subscriber growth.
Read more

Future of digital publishing: Continuous multi-platform publishing model

A continuous style of publishing is key to building a loyal readership.
Read more

Magazines belong to the audience.

There is only what the audience wants and, in case you didn’t know, the audience wants it all.
Read more

15 rules to keep in mind!

Award winning designer David Hicks lists 15 tips for creating a successful digital magazine.
Read more

The rise of story-led marketing

Learn how marketing is rapidly being reshaped by content from 3 different directions that are all being driven by technology. By Justin Kirby, Co-founder and Curator of BOBCM Series.
Read more

5 x 5 best expert sources for great digital distribution

As distribution is becoming a more and more important part of the whole content marketing buzz, it is essential that it is done correctly. But what are the right tactics?
Read more

Digital Publishing solutions: Single title digital newsstand

The Single title newsstand is a selling channel where web, Android, iOS are connected into one single selling platform.
Read more

Using intuition and analytics to shape your content

Your readers are your business. Give them what they want and your publication will be a success.
Read more

Design can make or break your digital magazine

The role of good digital magazine design is to support the content and visually express the publication’s values, optimized for the digital space.
Read more

Why establish your own newsstand?

Selling digital magazines is one of the biggest challenges every publisher faces when in digital publishing.
Read more

Launching a digital magazine

A list packed with useful tips to help you create your first digital publication.
Read more

Digital publishing trends: Responsive or responsible design

Responsible design is mix of different approaches which helps you create a digital editions and doesn't limit your creativity or requires HTML knowledge.
Read more

Solving the mystery of monetisation

There are plenty of options to monetise your digital content. They depend on the available budget, the target group and, last but not least, the popularity of the publisher's brand.
Read more

How data analysis will sharpen up your content

In today’s vast digital landscape, where content is distributed across multiple platforms and devices, data measurement and analysis are vital to building successful and profitable relationships.
Read more

Edition Digital now free for all students everywhere

We wish empower the future generation with technology to create and publish school papers, presentations, dissertations, portfolios, university magazines, yearbooks, charitable initiatives, etc.
Read more

Mobile matters

Mobile phone use continues to grow exponentially, surpassing desktop use in a hurry. Learn why you need to think mobile first and how to get close to your audience.
Read more

Trends in magazine design

Trends in their truest form are a development or change. If we, as designers, are to appreciate or even recognise a trend we are required to understand the prerequisite for change.
Read more

What’s new with Edition Digital?

A quick run-through the Smart Digital Publishing System’s novelties.
Read more

4 Vital SEO tactics for digital publishers & content marketers

Creating great content is not enough to make your digital publication a success. The importance of SEO is one of the most talked about topics in digital publishing and content
Read more

Preview: The marketing & business evolution

In a preview of his new ebook, Justin Kirby explains how content marketing is moving beyond definitions to find a shared lexicon.
Read more

Digital publishing analytics

Edition Digital supports a versatile and easy to use analytics tool, which is specifically tailored to the needs of digital publishing.
Read more

We’ve added a parallax scrolling feature!

We’ve introduced a new Parallax scroll page type that acts as a glue, so to speak, to connect a series of of pages into one seamless scrolling feature.
Read more

The birth of the creative chameleon

Imaginative, attention-grabbing, artistic, and arguably a little curious, Stötter’s chameleon is all the things we used to associate with creative advertising.
Read more

Get to know your readers!

Check out how Edition Digital can empower you to get a better insight into your readers.
Read more

Optimise, go mobile

It’s vital that you get your content noticed everywhere and the Edition Digital mobile editor feature enables your content to do just that.
Read more

Content marketing in 25 key stats

Edition Digital Smart Digital Publishing System has all the tools you need to get started with your digital publishing project. No coding required!
Read more

Getting started with Edition Digital Webinar

'Getting Started with Edition Digital' is a webinar that will teach you how to use the essential features of Smart Digital Publishing System.
Read more

Digital Publishing solutions: Web archive and digital newsstand

Edition Digital provides its subscribers with a web archive page where all their publications are displayed together.
Read more

Digital Publishing solutions: Free digital subscription for print subscribers

Edition Digital service supports different types of connectivity for your subscribers from API to manual import.
Read more

Digital Publishing solutions: Single channel for selling and managing

Single title newsstand is a selling channel where web, android, iOS are connected into one single selling channel.
Read more

Edition Digital introduces a new generation of publishing platforms

The milestone release is a giant leap in digital publishing standards as the new Edition Digital Publishing System is the first real one stop shop in digital publishing.
Read more

Create a digital publication that lives and breathes with the audience

An era of technological innovation has raised questions about the changes in the publishing industry.
Read more

New BOBCM 2015 Global Edition published exclusively via Edition Digital

The book 'Best of Branded Content Marketing 2015: Global Edition' is published exclusively on the Edition Digital platform.
Read more

How to create a successful digital magazine

Edition Digital is being presented as a part of Guardian Masterclasses, a unique masterclass series that is created as a collaboration between Guardian and Digital Magazine Awards.
Read more

Learn from the best: Case studies from 100 branded content marketing experts

When it comes to innovation and success in content marketing look no further than the 2015 Best of Branded Content: Global Edition.
Read more

Four steps to smart digital publishing

At Edition Digital our aim is to make it as easy as possible for you to publish great content.
Read more

Edition Digital takes a new lead in digital publishing

Edition Digital redefines the digital publishing platform.
Read more

BOBCM: Germany, Austria and Switzerland - powered by Edition Digital

The Edition Digital solution enhances ebook Best of Branded Content Marketing (BOBCM): Germany, Austria and Switzerland with an experience available on multiple platforms!
Read more

Why Amazon wants to do everything

World domination made sense when Amazon was a mere retailer. The task is tougher as the company enters a slew of new markets.
Read more

Katie Couric

On her first day at her Yahoo studio, Katie Couric reveals why she turned away from television to embrace online journalism.
Read more

Gut check

Startups are harnessing the trillions of bacteria inside us to eradicate diabetes, obesity, arthritis, and more.
Read more

When it clicks, it clicks.

After a decadelong slump, Lego has rebuilt itself into a global juggernaut. An exclusive look inside the company’s top-secret Future Lab.
Read more

The Mystery of Monetisation

Analytics & Monetisation help marketers and publishers to adjust the generated content and reach a far wider success in digital publishing.
Read more

Trends in Magazine Design

In order to keep the readers engaged one should always keep in mind to offer its audience full creative experience with interactive tricks and responsive attitude.
Read more

Mobile Matters

Learn about the today's challenges digital publishers face when driving traffic to their content.
Read more

Magazines don't belong to the pixelheads

Before the digerati reach for their pitchforks, let me clarify.
Read more

Mobile matters

Admit it, you can’t live without your phone. We are a world addicted to our mobile devices.
Read more

The must of social media

Over 2.1 billion people are active on social media every month and we-ll definitely see this number increasing in the future.
Read more

How data analysis will sharpen up your content

How relevant is your brand’s published content? How do you know what your customers like (and don’t like)?
Read more

Solving the mystery of monetisation

There is no single sure-fire way of making your publication pay. But there are plenty of options if you want to monetise your digital content.
Read more